Slika je simbolična.
Težko pričakovani pomladanski Teden restavracij, ki se bo odvil med 25. marcem in 3. aprilom, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhnijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirajo med skoraj stotimi restavracijami, tudi pomurskimi.

Kuharski mojstri in mojstrice med 25. marcem in 3. aprilom že deseto leto vabijo na pomladanski Teden restavracij.

Poudarek letošnjega spomladanskega in jesenskega kulinaričnega dogodka bo Moja zgodba, ki je sodelujoče restavracije in gostilne ne bodo pripovedovale z besedami, temveč z jedmi in gostoljubjem.

Na pomladanskem Tednu restavracij bo sodelovalo 106 slovenskih restavracij in gostiln, ki so se uvrstile v strogi izbor, pri čemer bo tokrat sodelovalo tudi šest novih restavracij. Ponudniki pa so danes že začeli sprejemati prve rezervacije. 

Sodelujoče restavracije in gostilne bodo v času dogodka goste po vsej Sloveniji razvajale s posebnimi meniji z najmanj tremi hodi po enotni ceni.

Cena menijev bo 21 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah v višini šest evrov, gre za restavracije s tremi in več srčki, v katerih boste za meni odšteli 27 evrov, ter dvema evroma v restavracijah z dvema srčkoma, kjer boste za meni odšteli 23 evrov.

V Pomurju na voljo štiri restavracije 

106 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Na Teden restavracij vabi Pomurje, in sicer Gostilna Zorko in Gostilna Mecinger, kjer stane kulinarični meni 21 evrov, Restavracija Kodila, kjer stane kulinarični meni 23 evrov, in Gostilna Rajh, kjer boste za meni odšteli 27 evrov.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Mariboru, kjer se Tednu restavracij pridružujejo štiri mariborske restavracije, in sicer Fudo, Gostilna pri Lešniku ter Steakhouse Rožmarin, kjer boste za meni odšteli 21 evrov, in City Terasa, kjer boste za kulinarično razvajanje odšteli 23 evrov.

Na Štajerskem lahko obiščete tudi Ptuj, kjer boste za 21 evrov ob Dravi uživali v Gostilni Ribič ali Gostilni Grabar in Zgornjo Kungoto, kjer lahko za 21 evrov uživate v restavraciji Vino & turizem Valdhuber.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah.

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.joj (nepreverjen)

verjetno bo luksuz iti ven jest.

matejkaa55 (nepreverjen)

VUHU. Povprečno geste za velke pejneze.

Starejše novice