*Fotografija je simbolična
Preverili smo govorice, ali se Wolt res širi tudi v Mursko Soboto.

Bralci so se obrnili na nas z informacijo, da so na soboških ulicah opazili posameznike, ki so bili oblečeni v značilno modro opravo priljubljenega ponudnika dostave hrane na dom.

Po Ljubljani, Mariboru, Celju in Kranju še Murska Sobota?

Gre za finsko podjetje Wolt, ki je v Sloveniji prisotno od leta 2019, deluje pa že v 23 državah, v katerih sodeluje z več kot 23.000 restavracijami in 48.000 kurirji.

Trenutno so pri nas prisotni v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kranju, zaradi epidemije in omejitvenih ukrepov pa je povpraševanje po dostavi hrane še toliko bolj naraslo, zato ne bi bilo preveliko presenečenje, če bi svoje poslovanje razširili še na druga mesta v državi.

V lanskem letu je Wolt v Sloveniji ustvaril 2,9 milijona evrov prihodkov in zabeležil čisti dobiček v višini slabih 60 tisočakov

Wolta (še) ne bo, kako je pa z 'ostalimi'?

Povpraševali smo neposredno pri Woltu Slovenija, ki pa žal odgovarjajo, da širitev v Mursko Soboto za zdaj še ni v načrtu.

Ob tem prihoda v Mursko Soboto v prihodnosti povsem ne izključujejo, saj neprestano spremljajo tržišče v Sloveniji in zanimanje tako ponudnikov kot uporabnikov za svoje storitve.

Wolta tako v kratkem še ne gre pričakovati, je pa v Murski Soboti prisoten drugi ponudnik dostave, ki poleg Wolta prevladuje v Sloveniji, in sicer Ehrana. Trenutno so v platformo vključeni trije ponudniki: Kratochwill Murska Sobota, Pizzerija Royal, Sendvičarna Manči. 

Naj spomnimo, da je pred časom ambiciozno dostavno platformo za McDonald's in druge ponudnike hitre prehrane po Pomurju obljubljal nadobudni pomurski podjetnik. Začetek projekta se je nato neprestano prestavljal, najnovejši datum domnevnega pričetka pa je 28. junij. 

Komentarji (4)

Milan Veliki (ni preverjeno)

Mogli bi napisati,nadubudni skrajno nesposobni podjetnik

Ju ,hu ,hu , (ni preverjeno)

Jebala vas ta hrana , zakaj brišete komentarje o pederih in lezbačah , kje imate zakonsko podlago , nas , ki mislimo drugače popolnoma ignorirate.

realnoo (ni preverjeno)

NASLOV IN VSEBINA CLANKA SE NE UJEMATA. OPET VSE ZA KLIKE FAKE MEDIJ

Vaše ime... (ni preverjeno)

Of majster je resno zmago s temi dostavami po pomurju :D

Starejše novice