*Fotografija je simbolična
Ambiciozni Pomurec se je lotil zanimivega projekta, obljublja namreč, da bo z dostavo hitre hrane pokrival območje celotnega Pomurja.

Pred dnevi se je na družbenem omrežju Facebook pojavila stran Foodicted.si, kjer so avtorji napovedali novost na prekmurskem trgu, vzpostavitev platforme za spletno naročanje hitre hrane in dostavo na dom. Sprva so avtorji svojo poslovno idejo naslanjali zgolj na dostavi hrane restavracije McDonald's, ki bo v Murski Soboti odprl svoja vrata predvidoma v avgustu, toda so pri tem naleteli na določene pravne probleme.

Iz McDonald'sa so jih namreč pozvali k temu, da umaknejo njihov logotip in vse kar bi lahko namigovalo, da so pri Foodicted.si povezani s slavno ameriško verigo hitre hrane. To so tudi storili in hkrati še zaprosili za soglasje, da bodo lahko na svojih straneh z dovoljenjem uporabljali njihove menije. 

Za idejo stoji sicer Sebastjan Horvat, ki je v ta namen v poslovni register vpisal nameravano firmo "Foodicted.si - Dostava hitre hrane, Sebastjan Horvat s.p.". Horvat želi k sodelovanju privabiti znane ponudnike hitre hrane v Pomurju, kot so Pajdaš, Fast food Beli in druge, obljublja pa dostavo praktično po celotnem območju Pomurja, od Gornje Radgone, Radencev, Ljutomera, Murske Sobote pa do Goričkega in Lendave. 

 

Kako bo delovalo? Stranka si bo lahko na spletni strani izbrala artikel pri izbranem ponudniku (hamburger, kebab..) in zraven pripisala še posebne želje glede dodatkov. Pri Foodicted bodo naročilo pregledali in poslali dostavljavca na prevzem naročila in dostavo stranki na dom. Dostavljavec bo tako kot fizična oseba takoj plačal hrano pri ponudniku z lastnim denarjem, ob dostavi pa bo naročniku, poleg hrane, zaračunal še 'poštnino', ki bo odvisna od kilometrine. Kot nam je povedal Horvat, bo tako na primer za dostavo na Goričko potrebno plačati tri evre 'poštnine'. 

Ovir nemalo, mu bo uspelo uresničiti idejo?

Kako bo postopek izgledal v praksi, je seveda vprašljivo, saj se ob tem poraja kopica vprašanj, od logističnih do birokratskih in higienskih, toda vsekakor držimo pesti, da bo Horvat uresničil svojo poslovno idejo. Glede potrebnih kadrov za dostavo, nam je tako na primer dejal, da bo to sproti usklajeval glede na obseg povpraševanja.

Pred kratkim je sicer na Facebooku sporočil, da bo zaradi izrednega zanimanja z dostavo začel že 23. junija, naročila pa bo sprejemal preko Facebooka, saj je spletna stran še v izdelavi.

Komentarji (19)

inokss (ni preverjeno)

ne, da bi bil negativen, ampak nema sans:)
Ta fora je v lj in se tam so obmocja omejena, ker se jim ne splaca voziti po cejlon mesti.
Ce se pa njemi splaca do grada pelati burger za 3 eur pa svaka cast.
Skratka ne verjamem, da je v prekmurji zadosti kupne moci.

Trulu49 (ni preverjeno)

Vsak, ki je vsak malo ekonomist ve, da se računica ne izide :)
Burgerja se do Grada, Lendave ali Ljutomere iz MS ne splača peljati :)

In reply to by inokss (ni preverjeno)

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Splača se pa dostavljati od Okrepčevalnice Rak vsaj po enemu delu Goričkoga.

In reply to by Trulu49 (ni preverjeno)

Jjegv (ni preverjeno)

Samo čakan, ka do takšne ponudbe vključevale še prežvekovanje in prebavlanje hrane. To je poslovna ideja.

Lol lol (ni preverjeno)

Glupost

Sem (ni preverjeno)

Ok, po MS bi še nekak razmo, ampak ka bi to razvažo za 3 EUR po celem Goričkem pa ne vidim variante ka se to finančno izide. Sploj ob dokaj normalno hitri dostavi.

hujso (ni preverjeno)

Najslabšo možno hrano bi on rad k meni domov vozo? Pa što de si tou naroučo? Sicer ne šinfan ideje, ampak izbiro ponudnikov. Največje sranje ka se da v Soboto dobiti.

rrrr (ni preverjeno)

Točno to. Če bi kakšne čedne ponudnike mele, bi še razmo, nej pa Beli, Pajdo pa podoben rang.

Tuj, če do mele od Mc'Donaldsa v ponudbi san malo skeptičen. Mo vidli.

In reply to by hujso (ni preverjeno)

Edo (ni preverjeno)

Smejsno rejsan ka si eni vse ne zmislijo za 3 evre de pelo na goricko z sobote aja to z dostavnim avtojon na vodo

sekoles (ni preverjeno)

mogoce s biciklinom, zato sedaj ob petkih trenira voznjo v krog. pozabljen problem, ker na gorickem so mal brejgi.

In reply to by Edo (ni preverjeno)

žeden (ni preverjeno)

ka rdečko se tudi da na doum naročiti?

qaaaa (ni preverjeno)

folk so ze toliko debilnoga naredili, tudi prekmurce, razni tv serije, instragam norosti ipd sranje, da si niti vec sami kuhati ne znajo. naslednji faza za poslovno idejo, da vam pride na dom obrisat zadnjo plat, ker se vam vec to ne izplaca.

fermentiranec (ni preverjeno)

Z vece-papirjem ali brez?

In reply to by qaaaa (ni preverjeno)

potsa (ni preverjeno)

in potem dobis hamburger na Kuzmo cez 1 uro in pol, ko si ze sam specem pizzo in pojem. kebab zastonj, ne hvala. Ce jeste, potem vsaj kavaliteto. bodo videli.

Lukos

No tu pa tam pojem kaki hamburger samo ko sem v službi si raje naročim pravo malico.
Še to ko si vzamem hamburger za domov ( in imam kakih 5 minut do doma ) ga moram takoj pojesti če ne solata postane sluzasta. Me prav zanima kako taki hamburger izgledal in imel okus po 20-40 minut vožnje.

Df (ni preverjeno)

Poštnina več kak hamburger, oziroma 6€ za hamburger pa še za dobro vro mo ga đo? Če bos slucajno 2 jedi mel z sosednjoga kraja, bos znakar vkup pelo? Torej moren se duze cakati, ka se znankar nebos 2krat vozo v grad pa kuzmo?

Mitsubishi (ni preverjeno)

Mrzel hamburger pa tak dale.. Tezko je tou tu prinas. Ovak ideja vredi pa super bo blo ce bi mcd zaaradi toga slabse sou.

jovankabroz (ni preverjeno)

ka je zaj hrvat ali je hòrvat ali je hourvat? :) saj veste kaj mislim

efef (ni preverjeno)

Kak študent in ker san delo prek študenta kak dostavljalec v Maribore lejko samo poven vso srečo in nažalost rejdno težka stvar.

Murska Sobota je za takšne ideje premala in preveč siromašna. Tau še v Ljubljane težko pali pa so lidje bolj pripravljeni kaj več plačati.

Čist simpl. Če se pelaš na grad ti je 20 minut pa 25 kilometrov. Ta pa nazaj maš 50 kilometrov. Či maš 1.0 dizel eco motor ka ti troše 3.5 na 100km boš zatanko 2 litra. Keriva koštata 2€ torej če ti dan vse absolutno vse najbaukše pogoje v 1 vre zaslujžeš 1€.

V maribore pa Lj takšna stvar baukše deluvle ker:
1. večja masa lidij
2. več naročil v iste oz. podoben kraj.

Primer v maribore san se pelo kak dostavljalec do študentskih domov in san v 20kilometraj oddal 15 naročil pa vse drapno 2€ dostave. Tu je drujga ekonomska računica.

No v glavnon, vso srečo. Tudi san san že marsikaj ščel štartati v Murski Soboti in nažalost je tak kak je ni baug nešče nika več plačati. Marsišto je že mel dostavo pa je več nemajo pa so z dostavo pa z gestijon zaslujžile tij pa apelejraš samo na zaslužek od dostave. Osebno mislen ka de preci težka ampak itak vso srečo trbej probati ovak nemre gratati.

Starejše novice