Bo tudi ljubljanska Ikea sledila zgledu iz tujine? Preverili smo.

V tujih medijih je v preteklem tednu odmevala novica o tem, da bodo podružnice pohištvene trgovine Ikea v Angliji necepljenim delavcem, ki morajo zaradi visoko rizičnega stika z osebo, okuženo s koronavirusom, v samoizolacijo, znižale nadomestilo za bolniško odsotnost.

Tamkajšnje trgovine Ikea skupno zaposlujejo približno 10.000 ljudi. 

V tem mesecu so sporočili, da bodo necepljeni delavci, ki bodo morali v izolacijo, dobili minimalno bolniško nadomestilo. V Angliji trenutno velja, da se tistim, ki so dvakrat cepljeni, po tesnem stiku z osebo, okuženo s koronavirusom, ni treba samoizolirati.

Podjetja se zaradi različice omikron soočajo z množičnimi odsotnostmi. 

V ljubljanski Ikei, ki je svoja vrata odprla pred slabim letom dni, je zaposlenih približno 50 oseb, preverili pa smo, kako bodo v primeru samoizolacije cepljenih in necepljenih ravnali pri nas.

Podjetje sledi lokalnim predpisom

»Omenjen primer je vezan na cepilno politiko v Združenem kraljestvu in se ne nanaša na vse trge, kjer operira skupina Ingka. Podjetje vedno spoštuje in sledi lokalnim zakonom ter predpisom, tudi s področja cepljenja in testiranja,« so za Ljubljanainfo sporočili iz ljubljanske Ikee.

Ob tem so izpostavili: 

»Zdravje in varnost naših kupcev in zaposlenih sta vedno bili naši najvišji prioriteti, pandemija covida-19 pa je še ojačala naš fokus na to področje.

Testiranje in cepljenje sta se izkazala za koristna pri zagotavljanju zdravja, varnosti in dobrega počutja naših kupcev, zaposlenih in partnerjev, zato popolnoma podpiramo obe metodi. Ob tem spoštujemo tudi pravico naših zaposlenih, da se sami odlocčjo, ali se bodo cepili ali ne.«

Plačna nadomestila v skladu s slovenskim pravnim okvirjem

Glede zmanjševanja višine nadomestila za bolniško odsotnost, v primeru, da zaposleni niso cepljeni in morajo zaradi visoko tveganega stika z okuženo osebo v karanteno, pa poudarjajo še:

»Zaposleni brez izjeme prejmejo vsa nadomestila, ki so predpisana po slovenski zakonodaji. Odstotki vseh plačnih nadomestil odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe pa so v skladu s slovenskim pravnim okvirjem, ki ga Ikea Slovenija v celoti spoštuje.«

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rototo (nepreverjen)

Preverite rajši zakoj so Pavlinjeki v rotoji necepljenin delavcon odvzeli letno nagrado za 100% prisotnost, če glih ka so nej bili niti en den na bolniški.
Pitajte malo ka se je dogajalo na zaključki lani gda so vsi zaposleni jeeeballi vse po spiski Pavlinjekon in večnoma predčasno odišli z zaključka.
Domače stvari malo raziskujte, če mate jajca. Ka nas nekši angleži pa žabari ne zanimajo glih kaj dosti.

wuper (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Majo vso pravico delati ka scejo! Nagrada se z razlon imenuje nagrada in nej pravica ale obveznost! Ne pozabi ka je delavce nej tezko najti, ale sluzbo v ton casi pa… Tak ka pamet v roke

In reply to by rototo (nepreverjen)

Denar (nepreverjen)

Je ga teško najti.covid nema kaj vplivati na plačo ali bilo kaj. te si že nej šef kak trbej do svojih delavcof. Najbole je srati po srmaki.

In reply to by wuper (nepreverjen)

5444a (nepreverjen)

To je segregacija in diskriminacija, ce je delil nagrado na podlagi tega ali imas aids ali ne, ali si bil pri zdravniku ali ne, ali si se cepil ali ne. Nagrada ima le veze z uspesnostjo dela v podjetju.

In reply to by wuper (nepreverjen)

tihi (nepreverjen)

Wuper, cik cak je mimo, zaperi zobe in spat....

In reply to by wuper (nepreverjen)

Sgagakk (nepreverjen)

Verjetno je nej samo na rotoje tak... ene firme kere se v mecejo kak so mocne pa kakse dohodke majo oa kak so nasploh oh in ah.. na konci leta pa dajo reci in pisi 77.90€ poslovne uspesnosti... od tej firme je bio pred cason tudi cele clanek v vestniki... najdete jo pa v sobote v industrijsko-obrtne coni kak je obi malo naprej...

In reply to by rototo (nepreverjen)

R.R (nepreverjen)

Ikea ,Ikea kelko boš prispevala družini ki umre zaradi cepiva.Potem pa rit stisnemo.
Majmuni ikejevški.

R.R (nepreverjen)

Spet boste nagrajeni v SLO z nepovratnimi sredstvi.🤣🤣🤣🤣🤣🤣

53334422222 (nepreverjen)

PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! NATEG in PREVARA po celem svetu! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR!

plavožutimarko (nepreverjen)

nej se cepiti.. to je rešitev 😂😂😂 sekta

Starejše novice