Premier Marjan Šarec je podprl odločitev o prepovedi Thompsonovega koncerta v Mariboru.

Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj ob robu srečanja pod Najevsko lipo za medije komentiral tudi aktualno dogajanje. Med drugim je podprl ministrico za delo Ksenijo Klampfer, ki je takrat kot načelnica upravne enote leta 2017 sprejela odločitev glede prepovedi koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru.

»Gospa Klampferjeva je takrat prevzela svojo odgovornost in je odločila, kot je odločila, na podlagi podatkov, ki jih je imela. In ji lahko samo čestitam takrat za pogum. Ne glede na to, kaj se je danes odločilo,« poroča o Šarčevih besedah STA,

V nagovoru na 29. vseslovenskem srečanju pod Najevsko lipo je tudi poudaril pomen prevzemanja odgovornosti, medtem ko meni, da bomo v Sloveniji potrebovali več poguma pri sprejemanju odločitev.

Odločbo, pod katero je bila podpisana Klampferjeva in s katero je bil koncert maja 2017 prepovedan, je, kot je znano, zunanji oddelek upravnega sodišča v Mariboru odpravil in zadevo vrnil upravni enoti v ponovni postopek. Poslanec SDS Branko Grims pa je minuli teden dejal, da bi se ministrica morala »hudo zamisliti nad svojo tedanjo odločitvijo in prevzeti odgovornost«.

Komentarji (70)

Kuna (ni preverjeno)

A nam res treba, da slišimo v Mariboru skandiranje: "Za dom spremni!"?
Če zadeva pri nas ni prepovedana, nekako pomeni, da je "dovoljena". Vendar še ne pomeni, da je primerna in higienična.
In ja, načelnice UE se je takrat prav odločila.
Čas je, da se za prireditve takšne narave spremni zakonodaja.

Kuna (ni preverjeno)

Sicer pa, ali ste vedeli, da ima Grims dvojno državljanstvo?:
https://sl.wikipedia.org/wiki/Branko_Grims
Tega še njegov šef nima objavljenenga.

In reply to by Kuna (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Upam, da bo UE še enkrat prepovedala prireditev. Vrnitev v ponovno odločanje seveda ne pomeni, da tokrat mora odločiti obratno. Samo ustreznejše argumente je potrebno navesti.

In reply to by Kuna (ni preverjeno)

EMIL S. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Šarec čisto nič drugo ne dela kak hodi okrog in na vsaki prireditvi je govornik pa če tudi gre za pasje zborovanje. Naj se k delu spravi in začne nekaj delati za kar plačan in z prevaro izvoljen. Doma je močan izven meje v tujini pa se ne upa pojaviti. Tak njegov komentar kjer ne spoštuje odločbe sodišča on kot predsednik vlade pa je prvo vrstna sramota in zgled da tudi nam navadnim državljanom ni potrebno upoštevati odločb sodišč, pa to ne moreš verjeti kaj se dogaja v tej Sloveniji.

Vipko
Truplo

Strinjam se s tabo. Razsodb sodišč mu res ni treba spoštovati, upoštevati pa jih bo moral! V tem primeru bi lahko vsaj držal jezik za zobmi, ker je vseeno predsednik vlade! Res vzor, da mu ni para.

Sicer pa, tale komedijant nas bo še presenečal.

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

luc-ifer (ni preverjeno)

En komedijant in trgovec po imenu Ivan JJ nas je in še vedno preseneča bil je tudi predsednik vlade?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Pusti sedaj Janšo! On je bil nekoč, tale pa je sedaj.... A res komunajzarji nimate nikoli argumentov, ko stalno omenjate Janšo...

In reply to by luc-ifer (ni preverjeno)

Juhuhu (ni preverjeno)

SDS ni stranka, SDS je diagnoza!

In reply to by Truplo

Vajz (ni preverjeno)

Janša je eden najjačih komunajzerof, taka ka brez toga nejde. Vüpan, ka znaš što je komunajzer in v čen se razliküje od komunista.....

In reply to by Truplo

EMIL S. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

luc-ifer - komunajzer zabiti, za tebe je JJ kriv za 2. svetovno vojno. Še malo komunajzeri pa se bo za vas pravljica končala kam pa boste potem spizdili v nobenih od sosednjih držav ne marajo komunajzarjev letalo za Venezuelo pa iz Slovenije ne leti.

In reply to by luc-ifer (ni preverjeno)

www (ni preverjeno)

Rejsan si baugi človik. Očitno ste v psihiatričnoj v Ormoži dobili internet.
Komunizma v Sloveniji nega že 28 lejt či še ne vejš. Ampak Janez in mjegova horda ti dobro perejo mozak. Idi rajši tan malo salutejrat švabskoj gospodi. Eli pa orbanskoj. Enkrat izdajalec, vedno izdajalec...

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Hudo se motiš! Strogo teoretično gledano komunizma seveda nikoli nismo imeli, mislim, da ga ni imela nobena država na svetu! Imeli komunistični ali socialistični sistem... je po svoje pogovorno vseeno. Danes imamo seveda večstrankarski sistem, vendar...

Vse ostalo, kar si nametal nima ne repa in ne glave. Tudi, da smo lahko srečni, da mogoče res salutiramo "švabski" gospodi: če ona ne bi pokupila ogromno našega izvoza, bi ti mogoče živel v taki bedi, da niti računalnika ne bi premogel. Mi oz. taki kot ti ste res geniji po pljuvanju po drugih narodih... Pa je to prav?

In reply to by www (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Ščeš praviti, ka švabska gospoda küpüje naše proizvode zatou, ka nas majo radi , iz usmiljenja? Ali pa zatou, ka so vrhunske kvalitete, nejmalokrat boukše kak švabske, vendar podcenjeni? Naš delavec dela za mizerijo, ka lejko švaba pocejni küjpi naš izdelek. Samo zatou nas majo radi. Dokeč de tak, naš delavec nede mogo meti vekše plače, tou je jasno.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

O tem, kar si napisal, bi lahko teorizirali dva meseca... Dejstvo pa ostane: naš izvoz je zelo odvisen od Nemčije. Kupovali oni to prepoceni ali predrago... pa je že druga tema, zato te lepo prosim, da ne zavijaš z niti teme! Če nam ti tvoji "švabi", o katerih imaš toliko poniževalnega napisati, zaprejo pipico... No... mogoče si kakšen IT strokovnjak in misliš, da tvoje delo ni v ničemer odvisno od kakšnega izvoženega paradajza ali "mujtre" ... ampak tudi tam in še mnogokje se lahko ustavi... če ne bo izvoza! Od turizma in kmetijstva mi ne moremo živeti!

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

luc-ifer (ni preverjeno)

Nej on njegov oča je bil Domobranec?Če bi rad šao na izlet v Ameriko se pale odloči

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

Juhuhu (ni preverjeno)

SDS ni stranka, SDS je diagnoza!

In reply to by Truplo

Vajz (ni preverjeno)

SDS je plesen.... preci trdovratna in fejst škodlijva...

In reply to by Juhuhu (ni preverjeno)

Pika na I (ni preverjeno)

On ni rekel da ne spoštuje razsodbe.Če jaz znam brati je Šarec povedal da je takrat imela pogum da je prevzela odgovornost.

In reply to by EMIL S. (ni preverjeno)

iglic (ni preverjeno)

Takšnih pa resan nej nucamo

Ifi (ni preverjeno)

Jebe se mi za vse te modele.

Putin (ni preverjeno)

Sarec ti kreten zabiti idiot, rajsi daj prepoved monsantu, teš6, in raznim korporacijam katerim nas prodajate...
Vi pickice politicne se userete od enega pevca, pa vecje pickice ze ne morete biti vi bolani psihopati...

Vajz (ni preverjeno)

Začnoti trbej pri rečeh, štere so za našo nacionalno varnost najbole nevarne. Tou je vsekakor neregulirani in nesankcionirani izbruh fašizma v vsej njegovi oblikaj. Nej je bilou idnouk zadosta? nej je bilou zadosta grozodejstef? Nücamo enoga netilca sovraštva, vuka, oblečenoga v birko? Kakšo nevarnost predstavla Perković se kaže glij v ton, ka večijna eti v njen ne vijdi nikše nevarnosti.... Tou dejstvo me navdajo z grozo.... Lidge so zgüjbili kompas. Širiti ideologijo prejk "umetnosti" pa kao zabave je nej nouvi izum....

In reply to by Putin (ni preverjeno)

Koncno so prep… (ni preverjeno)

enga "Stalinista" ki bi rad pel ...

luc-ifer (ni preverjeno)

Koncert se bo odvijal v občini Radenci ker tam županujejo "U"

Fainšček Ekolog (ni preverjeno)

Gnoj od človeka te Thompson. Isto kak Milo-ševićevi paraziti keri so klali lidij. Mene je sram, ka smo sploh bili skup v neki umetni tvorbi po imenu Jugoslavija.

čarni vrag (ni preverjeno)

Tomi Thomsoni so tudi v Švici prepovedali nastopanje. Ne vem ka majo nekateri naši s temi Hrvati. Tako je na Kredarici tabla, ka je nadškof Stepinac obisko Triglav. Ta Stepinac pa je v razkriški cerkvi prepovedal slovensko petje. Zdaj pa navijajo za tega proustaškega pevača. Naj popevle na trgu bana Jelačiča v Zagrebi. Bojim se, ka smo Alpski Hrvati.

Lucifer (ni preverjeno)

Naš narod enostavno ne pozna svoje zgodovine. Niti jih ne zanima kar je najhuje. V šolah so zgodovina pa zemljepis že smešni, deca več ne berejo knjig, niti jih šola več ne voze po domovinskih poteh ka be obiskali zgodovinske kraje, spomenike, ka bi se kaj nafčile. Ob teh tablicaj pa telefonaj so votle kak odprejta lubenica že keden dni vone na vročine. Ustaše pa palek kontra delajo. Že za časa Jugoslavije so prirejale učbenike po svoje pa fčile svojo deco samo hrvaško z nazadnjaško katolibansko kulturo. Kak so one bili prve tan, pa prve tan pa ka so toplo vode najšle pa tak dale. Te pa z toga pride en Tupson pa Škoro pa podobne kriminalce kere tou nevzgojeno pa zaostalo deco gor spumpajo pa na njih služijo mastne pare. Naše bilmeze pa kak iz kakšne risanke nad ten dobijo navdih, ker seveda se z svojin znanjon nevejo branite. In te dobiš Loleka pa Boleka...slovenca pa hrvata fkuper na takšon koncerte.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

T (ni preverjeno)

Thompsonova muzika je zakon s politiko pa se ne obremenjujem

Vajz (ni preverjeno)

Tomsonova muzika je ena sama politika. Euforija na njegovi koncertaj se krmi z nacionalizmon pa sovraštvon do Nehrvatov, nej z karizmof muzičara. Či toga ne vijdiš, te si bebec. Oprosti, ali tak je....

In reply to by T (ni preverjeno)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

To Tomsona trebamo, mi hrvati, neka svira kod nas!

Lendvadedes (ni preverjeno)

Zakaj Slovenija ni imela nikoli svojo državo? Ko čitam te komentare, ki podpirajo hujskaša ustašev, mi je jasno vse. Nobenega ponosa, samospoštovanja kulture, pa najboljše da ga izvolite za župana Sobote in se pobratite s sosednjo občino tam čez reko Muro.. Sicer pa vas velika večina nima blage veze o zgodovini, nimajo pojma kdo so ustaši in kaj so počeli. Narodi so na tem območju preživeli in pretrpeli dosti vojn in grozot, živimo, ki je bil krvavo pridobljen in ne vedno ugoden za narode, tudi za mojega ni bil. Sem pa državljan Slovenije in živim v tej državi, ki spoštujem in sem ji lojalen in Tomson ali kalašnokov pa naj kar tam ostane kjer je in napaja rajo, naivno nacionalistično.

JTP (ni preverjeno)

Ni imela koga ali česa?
... svoje države ...
Težave s poznavanjem slovnice???

Lendvadedes (ni preverjeno)

maš prav.... ni imela svoje države, pa naj vam Thomson špila, sobočanci pa radenčani, nam v Lendavi ne bo!

In reply to by JTP (ni preverjeno)

Thompson dobro… (ni preverjeno)

Kakorkoli gledano Thompson poje kar poje, komu je všeč gre poslušat, komu ni pač ne.

Menim, da so v leve stranke, predvsem v SD in levico ter v zvezo t.i. borcev globoko integrirani posamezni slovenski srbi. Ti tako preko politike dosežejo prepoved danes Thomsona, jutri Bulića, pojutrišnjem Škora...

Menim, da gre v zapletih glede tega koncerta za čisto prefinjeno obračunavanje med Hrvati in Srbi. Zadnjim žal matična država po vse bolj prosvetljeni Vojvodini in izgubi Kosova postaja vse manjša.
Sprašujem se ali gre za dvojna merila, ko se pa v naši deželi dovoli koncert četniški vdovi, malemu knidži itd...

Peppek (ni preverjeno)

Ti si bolan...

In reply to by Thompson dobro… (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Pa jasno, ka Šarec podpera prepouved. Vsaki normalen razgledani človik (tudi Hrvat) tou podpera....

proizvodnja (ni preverjeno)

Kaj je z vami komentatorji? Skoraj ni komentarja, ki bi klical k spoštovanju prava! Vsi bi negirali kaj reče sodišče, če vam odločitev ni všeč. Se zavedam, da vsi nismo zadovoljni a tako pač je. Predsednik vlade pa naj bo levi ali desni bi moral biti za zgled, glede spoštovanja prava.

Kuna (ni preverjeno)

Glede na to, kakšna sodišča imamo, takšno mnenje-tudi Šarca, ni niti malo čudno. Pa me briga za mnenje Šarca. Problem je indri, v zdravi pameti. Toga kronično v naši državi primanjkuje.

O sodiščih pa je brez veze zgubljati besede.
Isto Upravno sodišče v MB je v mojem primeru zavrglo zadevo. Obravnavalo je nekaj, kar sploh ni bil predmet upravnega spora. Niti v eni besedi. Če bi se želel pritožiti na višje pristojno sodišče, bi pa pritožba stala več, kot bi bil v pravicah vreden upravni spor.
Ja, tako se vodijo in krajšajo sodni zaostanki v naši državi.

In reply to by proizvodnja (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Thomson velja za proustaškega pevca in nima kaj iskati v Sloveniji.

Thompson 000 (ni preverjeno)

Rajše mo šou njega poslušat kak pa tej bedne bende pa veških veselicaj. Takše domoljube bi mij mogle bite pa bi bilo mogoče naček v naše Slovenije.

Balkan (ni preverjeno)

Ma jebeš te hrvate.

Balkan (ni preverjeno)

Majku jim j.....m!!!

Bučko (ni preverjeno)

Ampak muzika je muzika, pustite zdaj politiko, saj tudi naši glasbeniki imajo včasih kaj "nezakonitega" v bededilih. Če bi pa Thompson res bil tako nevaren, bi ga že Hrvati zaprli.

Vipko
Truplo

Imamo ali smo imeli ansambel Rock partizani. Na majicah so imeli napis: "Trst je naš!" Igrali so nam v Koštaboni, streljaj od Italije. Le, da so Italijani pametnejši od nas in niso delali panike kot mi, ko smo hoteli na vse kriplje neko pravico iz tistega ponesrečenega govora Tanianija. Hrvati so tam postopali veliko pametneje... Ker pa nas vodijo komunajzarji s komunajzarskimi diplomatskimi potezami se pač stalno smešimo po Evropi. Tako z arbitražo, tako zaradi veliko pretiranega odziva zaradi tistega govora, potem nam predsednik države dela dodatno sramoto zaradi tiste brošure... predsednik vlade noče govoriti pred evropskim parlamentom... pa čemu dalje naštevati?

Če ima Thompson v besedilu kaj spornega, mu je pač potrebno povedati, da je tisto pesem prepovedano prepevati! Pred mnogimi leti je Boney M nastopil v takratni Sovjetski zvezi... so jim pač povedali, da pesmi Rasputin ne smejo igrati in niso... in vse je bilo v redu. Čemu mi delamo toliko cirkusa zaradi tega koncerta?

Kaj, ko bi si prvo sami pometli pred svojim pragom?

In reply to by Bučko (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Ka de pa te popejvo? Trzinko? Poznaš tij bar eno njegovo besedilo?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ne, ne poznam njegovih pesmi. Ni to moja muzika. Ampak, če v pesmi poveličuje lepote Hrvaške... a mogoče tudi mi ne Slovenije, ko prepevamo, kako je najlepša...? A še vedno ne prepevamo tistih partizanskih koračnic? Po svetu, predvsem pa po Evropi je take zadeve povozil čas, razen v Sloveniji.

Če pa ima Thompson v besedilu kakšno besedo oz. stavek o tem, kako se naj nekdo "kolje"... pa bi moral take pesmi izvzeti iz repertoarja. Čisto preprosto. Tudi Avstrijci niso delali problemov zaradi njihove proslave pri Pliberku... so pa bili pripravljeni, če bi organizatorji prekršili kakšno pravilo (nošenje ustaških simbolov, klicanje k nasilju, izrekanje raznih ustaških...). In bil je mir!

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

"Ne, ne poznam njegovih pesmi. Ni to moja muzika."
Pa se izdak najbole pametnoga delaš v toj temi. Pojma nemaš o kon pišeš, pa še izdak pišeš pa modruješ. Isto kak pri družinskon zakoniki pa pri elektrarnaj. Vedno najbole pameten, ne vejš pa o kon se ide.

In reply to by Truplo

Vajz (ni preverjeno)

Pa či ešče ne vejš, bend se zove Rock Partyzani. Podarek na party... In Trst je dejansko naš, a je pač dodeljen Taljanom, Kot marsikatero drugo slovensko ozemlje. V resnicije veliko bolj slovenski, kot marsikatero drugo slovensko mesto. Vsaj po zavednosti slovenskega življa, ki tam živi. in stoično prenaša fašistične izpade, omalovaževanje, zanićevanje, zanikanje.... In ne, Tanianijev govor ni bila nesreča, lapsus, ampak skrbno načrtovan komentar tega, kar se že vrsto let nezadržno razvija - pogrom nad Slovenci in ozemeljske težnje. To je tako očitno, da nihče ne more trditi, da je slep in tega ne vidi.

Vipko
Truplo

A si ravnokar prišel s partijskega usposabljanja v Kumrovcu? Kakšen povdarek na party? Lahko poiščem tiste fotografije... lepo piše, verjetno res z ipsiloni... dejstvo pa ostane. Lahko pa bi napisali namesto partizani: slovenski morilci ali slovenski tolovaji... Saj so bili to kot prvo in nikoli kot neka narodna vojska, za katero se imajo!

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Slovenski partizani so v Trstu takoj uvedli "čiščenje". To se pa niti malo nej vidlo zaveznikom. zato so se morali pobrati domov. Enako je bilo v Prekmurji. Ko so na Madžarskon začnoli noreti komunisti ali levičari, je Mirovna konferenca dovolila vojski SHS, da je zasedla Prekmurje. Hvala madžarski komunisti, brez vas bi bili še vedno del Madžarske.

Vipko
Truplo

Imeli bi več ozemlja... če bi imeli nekaj pameti! Da pa bi imel komunjar pamet... pa je že skregano z logiko! Svetovna zgodovina to itak dokazuje! Vedno so se samo znašali nad manj močnimi...

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Thomson vas pozdravlja s pesmijo: Jasenovac i Gradiška stara, to je kuča Maxovih mesara in tako dalje in tako naprej. Kdor dovoljuje takšnemu pevaču, nastopanje v Slovenije ni čisto pri pravi. Poslušajte sami:/www.youtube.com/watch?v=plHSLVvPwXA

563 (ni preverjeno)

Mater ste pametni. Tompson je car...što je pa tau Šarec? Što je un? Običen drislin. Paradejra na sakoj veškoj veselici, pa pribija, ka njemi drugi soflejrajo. Nauvi singl od Tompsona, de se glasil "Bio jednom jedan Šarac"

lauraas (ni preverjeno)

Število ogledov na youtube-u vse pove!

### (ni preverjeno)

Pove samo to ka je na sveti redno dosta imbecilov, nič drugega.

In reply to by lauraas (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Res se moram vprašati, če so v Sloveniji državni uslužbenci pri pravi pameti. Tu vam prilepim tekst Thomsonove pesmi Jasenovac in Gradiška stara

„Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
(ajmo ruke)
Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća
(ima dvi nove, kaže)
Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu a vrati nam Franju
Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića“

Upam da razumete text pesmi. Če ne, vprašajte dedeka, ki je nekoč služil JLA. Za tiste, ki kot izdelek našega super šolskega sistema nimate pojma o zgodovini še nekaj razlag.

Jasenovac i Gradiška stara To sta bili dve taborišči, kjer so ustaši na najbolj zverske načine poklali nekaj stotisoč Srbov, Židov itd.
Francetič Jure Ustaški zločinec, vodja Crne legije
Maksovi mesari Maks Luburič eden od najhujših ustaških zločincev s svojo bando
poglavnik Ante Pavelič šef hrvaške zločinske države NDH

Da lahko pevec, ki v svojih pesmih poveličuje množične morilce, v Sloveniji prireja nek koncert je žalitev za vsakega Slovenca, ki zna misliti s svojo glavo. Sodniki očitno ne spadajo med te.
Da jih ni sram. Še na nogometnih stadionih klubi plačujejo kazni če navijaška drhal poje takšne pesmi.

Vipko
Truplo

Kaj ima veze, kaj on poje izven Slovenije? Če bo dobil dovoljenje za koncert, je potrebno take pesmi prepovedati. Res ne spadajo v neko demokratično družbo! Če ima vse take pesmi... potem naj najprej poje to v Beogradu in če od tam prileze živ, mu lahko tudi mi dovolimo, da se dere npr. v Mariboru. Čisto simpl!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Zelo si me razočaral. Thomson ni gramofon, ki pač poje neke pesmi, ampak je simbol proustaštva in na njegovih koncertih se predvsem mladina dere: Za dom spremni! Thomson nima vstopa v večino zahodnih držav. Tam so očitno pametnejši kot pri nas. Verjetno ne veš, da so ustaši zasedli tudi 4 slovenske vasi in ubili več deset slovenskih duhovnikov.

Vipko
Truplo

Odgovor je bil verjetno namenjen meni? Kakor koli, če bi vse to upoštevali, kaj bi ti potem delal z novodobnimi komunisti, katerih predniki so pobili sam veš koliko ljudi in te še vedno poveličujejo v narodne heroje in ne vem še kaj?

Pa ne me narobe razumeti, zame je Thompson samo neki pevec in nič več. Meni je čisto vseeno... če bo pel ali ne v Mariboru. Da nima vstopa v večino zahodnih držav ne vem, vseeno pa malce v to dvomim. Verjetno si bolj mislil, da tam ali ne sme peti, ali pa so določene pesmi prepovedane?

Da zaključim: dokler nekdo ne prekrši v Sloveniji zakona in ne začne poveličevati fašizma, ustaštva, četništva, nacizma, nenazadnje bi to moralo veljati tudi za komunizem, mu mi nekako ne bi smeli preprečiti vstopa v državo, ne smeli prepovedati npr. petja.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

Pa kak si lejko tak omejeni? San mislo ka maš malo več v glavi, pa me vedno znova razočaraš. Tou ka ti dvomiš ka ma prepoved nastopanja v večini, oziroma po moje kar v vseh evropskih državah, je samo potrditev tvojoga neznanja pa brezveznoga bluzenja.

"Praktično po celi Evropi ima Thompson od oblasti posameznih držav že od leta 2003 uradne prepovedi koncertiranj v njih državah, od Nizozemske, Švice, Nemčije, Avstrije, Francije, Skandinavije, itd., obenem pa in sploh na Balkanu v republikah bivše skupne Jugoslavije, nenazadnje ima prepovedi koncertiranj tudi na Hrvaškem, recimo v Istri si je že pridobil status glasbena persona non grata."

Pa henjaj že ednouk vedno nekši komunizem naprej vlačiti, pa opravičevati z njin takšne imbecile kak je tej Thompson.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tule nisem nikogar žalil, ti pa, ko misliš, da vse veš ravno to počneš. Z kontra učinkom.

In točno sem napisal odgovor Črnemu vragu: da dvomim, da ima prepovedan fizično-osebni vstop v neke države. Nikjer, da dvomim, da ima prepoved nastopanja oz. vsaj petja določenih pesmi. Toliko o omejenosti. Tudi, da bi npr. eni Makarovićevi morali prepovedati vsa javna nastopanja, če bi pri nas veljala demokracija. Pa še bi se našli... mnogi. Še enkrat o omejenosti... ampak tvoji!

Kar se tiče komunizma pa je že sedaj in bo tudi v bodoče, zgodovina svoje povedala!

In reply to by ### (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

Pa li boš dale bluzo pa naklado brezveze pa se pameten delo.... če si nej?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Napiši kaj konkretnega, z argumenti... tole kaže na... Pa ne bom žalil, nenazadnje smo na forumu in bi morala biti prisotna neka kultura, čeprav se z mnenjem ne strinjava. Ti je vsaj to jasno?

In reply to by ### (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Naj ti napišem, čeprav se mi zdi to samoumevno. Thomson v teh državah ne sme javno nastopati. Kak turist pa lejko potuje. To da so bili jugoslovanski komunisti podobni zločinci kot ustaši pa ni nobenega dvoma. O tem priča že več kot 700 odkritih množičnih grobišč po celi Sloveniji. A oprani možgani tega pač ne razumejo in še naprej slavijo neke heroje, ki so se borili z vojnimi ujetniki, ženskami in otroci.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No, saj o tem sem tudi pisal. Prvič si se izrazil nekoliko dvoumno. Malo sem prebrskal tudi splet... ja ima tale Thompson res neko zanimivo zgodovino. Kako je začel (čisto slučajno in z veliko sreče), pa tudi, da ga razume "četnik" Bora Đorđević... in tudi, da je po merilih RTV Slovenije ustaš Thompson pač to in to, dočim je četnik Đorđević gospod. Pa razumi to, če moreš!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

### (ni preverjeno)

"Pa razumi to, če moreš!"
Za tejbe itak že dugo znamo ka nikaj ne razmiš.

In reply to by Truplo

čarni vrag (ni preverjeno)

Tudi Đorđevič je vprašljiv, glede na dejstvo, da je pel o Slovencih kot o bečkih konjušarih. Naj recimo Jan Plestenjak poje pesem o srbskih ciganih in nato poskuša organizirati koncert v Beogradu. Upajmo, da bi ostal živ.

In reply to by Truplo

### (ni preverjeno)

Pa nej si ti valda tudi takšen majmun kak Truplo? Pa ka majo veze komunisti s Thompsonon? Vsi znamo ka so delali komunisti pa što pa ka so bili, ali tu se ide o Thompsoni. Eni li nemrete iz svoje kouže ka nebi komunjare v sakši temi naprej nosili. Še najbole je pa betežno gda nešče opravičuje nekše zločine z zločinami drugoga. Tou ka zdaj vi delate ka opravičujete Thompsona s komunistami (Truplo) je isto kak gda zagovorniki komunistov opravičujejo povojne poboje z zločinami ustašov pa belogardistov. Malo henjajte že s ten in se osredotočite na toga imbecila Thompsona.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti sicer znaš čitati, samo to ka si prečito ne razmiš. Jaz sem ostro proti thomsoni, pa nej zavolo partizanov, ampak zaradi ustašov. So pa tudi partizani krivi za množične zločine in so se s tem postavili v isto vrsto z ustaši.

In reply to by ### (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi prijatelji. Tajne službe vseh resnih držav, neprestano zbirajo obveščevalne podatke o vseh državah, ki so jim v interesu. Tako nemški politiki več kot dobro znajo koliko je ura na Hrvaškem. Znajo tudi, kaj se dogaja na Thomsonovih koncertih. Če še ne veste, v nemčiji boš zaradi nošenja nacističnih simbolov končal v zaporu.

Starejše novice