Platforma Airbnb je vse bolj priljubljena spletna platforma tudi pri pomurskih najemodajalcih. Ti svoje nepremičnine oddajajo v kratkotrajni najem in s tem zaslužijo kak evro več kot pa če bi svojo nepremičnino oddali dolgoročnemu najemniku.

A s tem pridejo tudi nove dajatve. Številni svojih prihodkov preko Airbnb ne prijavijo, tako je bilo do konca avgusta s strani Finančnega urada Republike Slovenije izrečenih kar 237.000 evrov glob in 56 opominov.

Skoraj tri milijone neprijavljenih prihodkov

Finančni urad je uvedel postopek o prekršku zoper 227 storilcev zaradi skupno 427 prekrškov. Največji delež kršitev, in sicer kar 93 odstotkov, se je nanašal na kršitve dela na črtno in nedovoljenega oglaševanja, so pojasnili na Furs.

Od lanskega decembra do danes so zavezanci, ki opravljajo dejavnost oddajanja v turistični najem dodatno napovedali približno 2,7 milijona evrov neprijavljenih prihodkov, so razkrili slovenski dacarji. Tako je bilo iz tega naslova dodatno obračunanega 230.000 evrov davka.

Ponudba Airbnb je tudi v Pomurju pestra in zanimiva. Ob luksuznih in nenavadnih stanovanjih pa lahko turisti, študenti ali drugi zainteresirani v Pomurju najdejo povsem spodobna prenočišča tudi za manj kot 20 evrov na noč. Preverili smo, kakšna je ponudba najnižjega cenovnega ranga stanovanj oziroma sob v Pomurju.

Hišica za 19 evrov na noč

Najcenejša ponudba Airbnb v Pomurju je trenutno v kampu Term 3000 v Moravskih Toplicah, kjer boste za prenočišče v hišici, ki sprejme do šest gostov odšteli vsega 19 evrov. Kot so zapisali, boste ob tem še obdani z naravo, lokacija pa ponudba veliko možnosti za različne aktivnosti.

V centru Murske Sobote za 22, v Beltincih za 25 evrov

Za vsega 22 evrov, lahko prespite v Murski Soboti, kjer za to ceno poleg prenočišča dobite tudi zajtrk. Za 25 evrov je v Moravskih Toplicah na voljo večje stanovanje, kjer lahko prenočijo tudi štirje gostje hkrati, prav tako 25 evrov pa boste odšteli za bivanje v hiši v Beltincih, tudi tam sprejmejo tudi štiri goste hkrati, na voljo pa vam bo celotna hiša.

Olgin "sanjski wellness" za 26 evrov

V Križevcih pri Ljutomeru boste za eno noč odšteli 26 evrov, sprejmejo pa največ dve osebi na noč. Poleg prenočišča pa vam bo na voljo še jacuzzi, masažna kad in savna, prav tako pa se lahko dogovorite za zajtrk. 

Manjša koča med vinogradi za 40 evrov

Seveda je ponudbe, ki se giblje med 25 in 40 evrov na noč še veliko več, sami pa smo ob tem izbrali še stanovanje v Gornji Radgoni in manjo kočo sredi vinogradov v Hrašenskem Vrhu, le kakšne štiri kilometre stran od Radenec. V Gornji Radgoni boste za studio, v katerem lahko prespijo štiri osebe odšteli 38 evrov, v kolikor pa si želite nekoliko več intime, pa je koča v Hrašenskem Vrhu, za katero boste odšteli 40 evrov, ravno pravšnja za vas.

Foto: airbnb.com

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

To so že dumpinške cene, nič čudnega, če so hotelirji in drugi ponudniki nočitev ogorčeni.
Sramota za Pomurje, če imamo en sam hostel v Križevcih. Kaj, če bi naredili še kakšne in bi še marsikdo dobil zaposlitev?

Peredajs

Sem prav razumel? Vse cene so za enega človeka / noč?

. (nepreverjen)

Takšno oglaševanje tudi ni po zakonu.

Starejše novice