Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, se je skupaj s sodelavci sestal z županom Mestne občine Murska Sobota in občine Beltinci, tekom sestanka so razpravljali o prihodnosti športa v Pomurju.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj in župan občine Beltinci Marko Virag sta s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjem Bobincem načrtovala vlaganje v razvoj športa. 

Bobinac je poudaril nezadostnost sredstev in izpostavil stremljenje k napredku, ki ga opazi v Pomurju: »Ugotovili smo, da je vedno pomanjkanje sredstev, kadra in tako naprej. Vesel sem, da vidim, da tako Mestna občina Murska Sobota, kot ostale občine v regiji, razumejo šport, ga imajo rade in so pripravljene maksimalno pomagati, da šport razvijemo naprej.«

Tekom obiska so naslovili tudi peročo problematiko v športu, infrastrukturo, ki je po besedah Bobinaca osnova za razvoj športa v posameznih občinah.

Predsednik komiteja opaža, da je v Pomurju veliko energije in pripravljenosti za naslednje korake.

Ne samo nogomet, tudi ostale panoge potrebne razvoja

Bobinac je izjemno zadovoljen, da Fazanerija privabi več tisoč glave množice strastnih navijačev, hkrati se zaveda, da se tudi pri ostalih športnih panogah pojavi potreba po razvoju: »Vedno si želimo več, šport si zasluži več, v Murski Soboti in tudi širše.«

Ob tem dodaja, daje pomembno tudi rekreativno ukvarjanje s športom. 

»Pomurje si zasluži šport na vrhunski ravni, zasluži si pa tudi rekreacijo, več športa v šolah, več športa med starostniki. Pri tem predvsem pomembno izboljšanje športne infrastrukture.«

»Verjamem, da bomo, če povem po športno, bomo kmalu zabili gol na način, da bomo športu, ki si to zaluži, prispevali več,« je optimistično pripomnil o prihodnosti športa v Pomurju. 

In kako se lotevajo naslednjih korakov v športu?

Bobinac pojasnjuje, da že v prvih tednih oziroma mesecih opažajo, kaj funkcionira in kaj je potrebno izboljšati, na podlagi tega se sprejemajo tudi nadaljnje aktivnosti. 

Poleg tega pa izpostavlja ključno vlogo komunikacije, kjer vedno iščejo izboljšave.

Tudi dialog z vlado poteka v pravi smeri, v okviru letnega programa so pridobili nekaj več sredstev, sicer ne toliko kot so pričakovali, vendar so vseeno zadovoljni, saj je korak v pravo smer.

V naslednjih letih verjame, da bodo na tem področju doseženi cilji. 

Komentarji (4)

Mach3 (ni preverjeno)

Prvo v gospodarstvo pa te v šport!

. (ni preverjeno)

Enim se vidi kakši športniki so.

anton77 (ni preverjeno)

Mićo bravo, maš športno postavo......

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kaj je Mićo že spet menjal stranko ?

Starejše novice