Slika je simbolična.
Težko pričakovani jesenski Teden restavracij, ki se bo odvil med 8. in 17. oktobrom 2021, je danes odprl rezervacije. Termini že zelo hitro puhnijo, ljubitelji dobrih jedi pa lahko izbirajo med skoraj stotimi restavracijami, tudi pomurskimi.

Jesenski Teden restavracij, ki se bo odvil med 8. in 17. oktobrom 2021, bo ponudil jedi 98 sodelujočih restavracij. Ponudniki pa so danes že začeli sprejemati prve rezervacije. 

Vsaka restavracija, ki sodeluje v sklopu jesenskega Tedna restavracij, bo pripravila enega ali več menijev z najmanj tremi hodi in po enotni ceni.

Osnovna cena menija ostaja enaka, to je 19 evrov, najboljšim restavracijam pa so dodali dodatek na kakovost, ki ga ocenjujejo s srčki. Restavracije z dvema srčkoma ceno dvignejo za dva evra in je cena menija tako 21 evrov, restavracije s tremi in štirimi srčki pa za 6 evrov in je cena menija tako 25 evrov.

Organizatorji Tedna restavracij 2021 pojasnjujejo, da so se za dodatek na kakovost odločili, ker na tak način spodbujajo obisk v restavracijah z enim srčkom.

Na tak način razbremenjujejo gnečo pri rezervacijah v najbolj zaželenih restavracijah in odpravlja uravnilovko pri gostinskih cenah.

V Pomurju štiri najboljše restavracije

98 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln že sprejema rezervacije za Teden restavracij.

Na Teden restavracij med drugimi vabi tudi Pomurje, in sicer Gostilna Zorko in Gostilna Mencinger, kjer stane kulinarični meni 19 evrov, Restavracija Kodila, kjer stane kulinarični meni 21 evrov, ter Gostilna Rajh, kjer boste za meni odšteli 25 evrov.

Kulinarično se boste lahko razvajali tudi v Mariboru, kjer se Tednu restavracij pridružuje pet mariborskih restavracij, in sicer Fudo ter Steakhouse Rožmarin, kjer boste za meni odšteli 19 evrov, City Terasa in Njami sushi, kjer boste za kulinarično razvajanje odšteli 21 evrov ter Restavracija Mak, kjer vas bo šef David Vračko razvajal za 25 evrov.

Na Štajerskem lahko obiščete tudi Ptuj, kjer boste za 19 evrov ob Dravi uživali v Gostilni Ribič ali Gostilni Grabar in Zgornjo Kungoto, kjer lahko za 25 evrov uživate v restavraciji Hiša Denk, ki si je že drugo leto zapored prislužila Michelinovo zvezdico.

Vse menije si lahko ogledate na spletni strani Tedna restavracij, kjer lahko opravite tudi rezervacije v izbranih restavracijah. V nekaterih restavracijah, ki sodelujejo v sklopu Tedna restavracij bo možno plačati tudi s turističnim bonom 2021 (BON21).

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
khmmm (nepreverjen)

Vupan ka nede Rajh v Bakovcaj pa presuso piscancja prsa. Tak sujih san se v zivoti nej vido. Niti Sparova restavracija ne pripravi tak slabih. Mene bi bilo to sran postreci. Njin lekar glavno ka vino te odajo, drugo jih ne briga. Glavna so vina

Hggagagggagga (nepreverjen)

To je dedi kujpo v akciji pa zatou so suja bila, fal roba iz italije 😉

In reply to by khmmm (nepreverjen)

gebzelazer (nepreverjen)

Thank you for sharing your home with me, I had such a great time catching up. gebze lazer epilasyon

Starejše novice