Slika je simbolična.
Policijska uprava Murska Sobota izdala preventivne nasvete za varnost domov v času poletnih dopustov.

Pregovor pravi, »da prilika dela tatu«, zato v času poletnih dopustov še posebej poskrbite za svojo varnost in varnost premoženja.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v ta namen izdali preventivne nasvete, ki jih je dobro upoštevati.

V času poletnih dopustov večja možnost za tatvine

»V času, ko smo na dopustu, vlomilci izkoristijo priložnost praznih hiš, stanovanj, poslovnih prostorov in drugih objektov, še posebej tistih, ki so v tem času slabo zavarovani in dajejo videz, da so prazni.

Prav tako vlomilci izkoristijo vsakršno priložnost tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in v turističnih objektih, kjer iz sob v hotelih, bungalovih, apartmajih, omaric v slačilnicah, na plažah in bazenih odtujijo našo lastnino,« opozarjajo na Policijski upravi Murska Sobota.

Preberite še:

S temi nasveti lahko zavarujete svoje objekte in premoženje

Kot so dodali soboški policisti, so za nepridiprave še posebej 'vabljiva' odprta oziroma odklenjena vrata ali priprta oziroma 'kipana' okna.

Zato še posebej opozarjajo vse občane, da ob vsakem odhodu od doma ustrezno zaklenejo vsa vrata in okna ter poskrbijo za varnost svojih objektov in za varnost svojega premoženja, tako doma kot tudi na počitnicah

Dodajo še, da morajo biti občani v poletnem času bolj pozorni na svoje stvari ter spremljati dogajanje v okolici, storilci si namreč pogosto že predhodno ogledajo objekte in okolico ter dobro razmislijo, kje bodo izvedli tatvino.

»Občani naj si naredijo spisovni seznam svojega nakita, predvsem vrednejših predmetov, in ga po možnosti tudi fotografirajo. Dobro je tudi, da ob bančnih karticah ne hranijo PIN številk in doma ne hranijo večje količine denarja,« svetujejo policisti.

Kako ukrepati, če postanete žrtev tatov?

Kljub upoštevanju preventivnih nasvetov policije, pa se velikokrat zgodi, da vendarle pride do tatvine, saj včasih določenih tatvin ni mogoče predvideti. Kaj torej storiti, če opazite, da ste bili žrtev tatov?

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da morajo vsi, ki opazijo, da jim je bilo nekaj odtujeno, o tem čim prej obvestiti policijo na telefonsko številko 113. Dobro si je zapomniti tudi čim več podrobnosti. 

»Zapomnite in zapišite si čim več podatkov o tatovih (na primer opis zunanjega videza, uporabljeno vozilo, smer odhoda). Do prihoda policistov ne hodite tam, kjer so se gibali tatovi, in ne premikajte predmetov, s katerimi so bili ti v stiku,« so še izpostavili soboški policisti. 

Komentarji (3)

Čače (ni preverjeno)

Kaj pa delajo pajceki celo leto SI KAJ PIU.lp

Kuli

Dokeč nemamo muslimanske alžirske in maroške drhale tü (tiste, kera je v Franciji), je vrejdek. Je pa rejsan, ka mamo med seuf puno izdajalcof domovine, keri bi najrajše vidle, ka se Prejkmurje spremeni v kalifat in navijajo za tau, ka k nan pridejo ilegalci. In te izdajalce so üjše in bole odvratne od maroških in alžirskih neprilagojencof. Pa tüde bole škodljive.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Hmmm, seveda vse lepo in prav in vsak nasvet je dobrodošel.

Jaz bi pa glede tega še policajem svetoval.

Malo manj iskanja, če kdo ni privezan s pasom in, če telefonira.

Ukinit normo s položnicami.

Malo več na teren tudi s civilnimi vozili, ker so manj vpadljiva.

In sistematično boj proti kriminalu.

Starejše novice