Slika je simbolična.
Na Policijski upravi Murska Sobota so pripravili nekaj nasvetov o varovanju premoženja med prazniki.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota v času prihajajočih praznikov pogosto opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih

Policisti zato svetujejo, da ob obisku grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepate, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

»Med prazniki ne pozabite poskrbeti tudi za varnost svojega premoženja. Sami lahko storimo največ za varnost svojega premoženja, zato ob vsakršnem odhodu od doma ali na pokopališče zaklenite vhodna vrata in ključev ne puščajte na vidnih mestih.

Neznancev ne spuščajte v hišo in jim ne razkazujte svojega premoženja,« dodajajo.

Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca

Ker bodo mnogi prihajajoče dneve popestrili tudi z obiskom prireditev, kjer je mogoče pričakovati veliko ljudi, je pomembno, da z udeležbo na teh dogodkih poskrbite za lastno varnost in varnost svojega premoženja.

Če pa kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja - kot pojasnjujejo policisti - lahko pomagate pri izsleditvi storilca tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov: izgled, starost, smer odhoda oziroma vožnje, prevozno sredstvo.

Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov.

V naslednjih dneh se v okolici pokopališč pričakuje tudi povečan promet, zato policisti svetujejo, da dosledno upoštevate cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč.

Starejše novice