Maribor je pred dnevi pretresel šokantni posnetek taksista, ki je v Mariboru moškega odložil na začetku parkirišča in ga obnemoglega kar pustil obležati ob cesti, ne da bi mu pomagal.

Na družbenih omrežjih je pred dnevi zaokrožil posnetek neodgovornega ravnanja enega od mariborskih taksistov podjetja Cammeo.

Kot je videti na posnetku, taksist pripelje starejšega moškega na želeno lokacijo, ga spravi iz avtomobila, zapre vrata in ga pusti ležati ob cesti.

»Vse, kar je narobe z nami. Pripeljal, pustil na cesti. Odpeljal. Gospod obležal. Šel pomagat, obvestil policijo,« je na družbenem omrežju Twitter zapisal avtor videa.

Humanitarček: »Ne glede na vzrok, si nihče ne zasluži biti obravnavan na tak način«

Na dogajanje, ki ga je posnel specialist urgentne medicine dr. Andrej Hohnec, so se odzvali tudi v društvu Humanitarček.

»Vse, kar je narobe z našo družbo. Smo res padli tako daleč? Ne glede na vzrok, si nihče ne zasluži biti obravnavan na tak način,« so zapisali.

Dodali so: »Sploh, če gre za starejše, pri katerih zmedenost ni nujno posledica opitosti, temveč številnih drugih bolezni … od hiperintenzivne krize, hipo ali hiperglikemije, demence, kakršnekoli patologije možganov ... 

Ob tem v društvu Humanitarček postavljajo vprašanje: »Četudi je nekdo obnemogel zaradi alkohola - če ga že sprejmeš v taksi - je to način, da ga kar pustiš ležati na tleh?«

Dogodek se je po poročanju Večera zgodil 13. marca 2023 med bloki v Novi vasi, na Policijski upravi Maribor pa so potrdili, da so prijeli prijavo in dodali, da so obnemoglega moškega pospremili do njegovega doma v neposredni bližini.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ghost (nepreverjen)

Daj nehajte s tem..potem je že imel nek razlog ker drugače zakaj bi ga samo tak odložil..če mu je težil potem praf je tak...

anton77 (nepreverjen)

Zgražate se edijno tisti, šteri z lidmij kak strankami nemate posla.... Človik človeki vuk...

Japonček (nepreverjen)

človek človeku hudobija že od kajna ko je ubil abela..tako da nič novega.

In reply to by anton77 (nepreverjen)

upokojenec70 (nepreverjen)

Če je človek bolan ima pravico do prevoza s sanitetnim vozilom, če pa je pijan, ga voznik taxija ali avtobusa ni dolžan niti sprejeti v vozilo. Vsak mora zase vedeti koliko lahko spije, da bo obvladoval svoje obnašanje, če se ne more kontrolirati, mora v treznosti sprejeti odločitev, da sploh ne pije. V vsakem primeru mora vsak zase odgovarjati in svojega neodgovornega in nagravžnega obnašanja ne obešati na pleča drugih. (sem sin pijanca).

Japonček (nepreverjen)

zdaj še treba ugotoviti kakšne vere sta bila, ker je zdaj to aktualna tema v državi.

Kukuloopol (nepreverjen)

Pri nas je en pomago pijance,keri je oblezo na cesti,pa je konco v bolnice,pomagac seveda. Ko jebe pijance.

Jannči (nepreverjen)

Taksist ni naredil nič spornega. Pijanca pa zagovarja samo tisti, ki še ni imel stika z alkoholičarsko zalego ali pa je tudi sam pijanec.

Starejše novice