Slika je simbolična.
Soboški policisti so v petek izvajali poostren nadzor psihofizičnega stanja voznikov. Preverjali so predvsem, koliko je takšnih, ki vozijo pod vplivom alkohola. Kaj so ugotovili?

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so minuli petek izvajali akcijo poostrenega nadzora nad vožnjo pod vplivom alkohola.

Ustavili 107 voznikov, od tega 14 pod vplivom alkohola

In sicer v sklopu akcije so pomurski policisti odredili 107 preizkusov alkoholiziranosti, od tega je bilo pri 14 voznikih ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola.

Pri 11 voznikih je bila koncentracija alkohola v organizmu do 0,52 miligramov na liter, pri treh voznikih pa celo nad 0,52 miligramov na liter.

Policisti pozivajo: Vozite le trezni!

Pomurski policisti ob tem opozarjajo, da v zadnjem času opažajo povečano število voznikov pod vplivom alkohola. Zato vse voznike ponovno pozivajo, naj vozijo le trezni.

Če boste uživali alkoholne pijače, se ne odločajte za vožnjo v cestnem prometu. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Hkrati so poudarili, da bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lojtrček (nepreverjen)

bla, bla, ve se, da prirejajo podatke

Histor (nepreverjen)

Pod vplivom drog pa nikaj? Očitno so narkomani s tega vidika pametnejši. Sicer pa kaj nam solijo pamet ko policija sama pije ko žolna.

janko špehsvinjski (nepreverjen)

Taninega dojebača Dejaa svinskoglavega so tudi uhvatili

Starejše novice