Danes je na Okrajnem sodišču v Murski Soboti potekala gospodarska pravda, v kateri je sedem prleških županov z direktorjem Javnega podjetja Prlekija tožilo občino Ljutomer in Olgo Karba v višini nekaj več kot tri milijone evrov.

Župani občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej in Razkrižje ter Javno podjetje Prlekija so ljutomersko občino in županjo Olgo Karba tožili za nekaj več kot tri milijone evrov. 

Razlog za tožbo je bil ta, da v Ljutomeru niso želeli podpisati elaborata o enotni ceni, ki ga je podpisalo preostalih sedem občin sistema. Razlog za to naj bi bila previsoka ocena vrednosti infrastrukture novega vodovodnega sistema. Županja je tedaj dejala, da bi se stroški stroški za vodo in omrežnino v ljutomerski občini za občane dvignili za 97 odstotkov.

Po skoraj štirih urah in pol pa so vpletene strani danes dosegle dogovor o poravnavi. 

"Vsaka sodna poravnava je kompromis, je delni odmik od lastnih stališč. Moram vam povedati, da smo se z veliko vloženega napora uspeli poravnati. Trajalo je veliko ur, da smo v celoti rešili vsa vsa odprta vprašanja do vseh zadev v celotni zgodbi," je povedal Stanko Ivanušič, župan občine Razkrižje.

Rešili vsa nesoglasja, nihče ne bo plačal odškodnine

Poravnava je bila sklenjena med sedmimi občinami in Javnim podjetjem Prlekija. V poravnavi za zdaj ni vključena občina Sv. Jurij ob Ščavnici, ki se mora do poravnave opredeliti na občinskem svetu, in sicer najkasneje do 27. januarja. Župan Anton Slana je bil tudi edini, ki se danes na sodišču ni pojavil. Dodati je potrebno, da v kolikor občina Sv. Jurij ob Ščavnici ne uredi zadev do omenjenega datuma, bo poravnava veljala za ostalih sedem občin in JP Prlekija.

Kot je še povedal Ivanušič, s to sodno poravnavo začenja veljati tudi elaborat o ceni vodi, ki je že bilj sprejet, oziroma je bilo zanj dano soglasje. Spomnimo, da so tožeče stranke zahtevale plačilo odškodnine v višini 3.018.060,00 evrov, kar pa se je z dananšnjim dnem spremenilo.

"Občine so zaprle vsa poglavja, nihče od nikogar nima več nobenih zahtev. Ne mi do občine Ljutomer in obratno, prav tako ne do Javnega podjetja Prlekija in obratno," še pove Ivanušič in doda, da je bila današnja poravnava nov temelj za dobro sodelovanje med občinami.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
?! (nepreverjen)

poštena županja

Joj joj joj (nepreverjen)

Prodane duše!!!

Razkrižanec (nepreverjen)

A je obmejnega spolni nadlegovalec čakal pred vrati???

Fgh (nepreverjen)

Županja Karba je bila edina pametna in ni pristala na oderuške zneske, ki jih imamo sedaj....če evropa da dnar je treba stem dnarjem to narediti...ne pa posrpavfti v žep potli pa jamrati....ali pa zafukati kak so v radgoni z čistilno zaj pa jamrajo keko košta....ostali župani so vsi pičke ka so takoj vse spodpisali.....una bi naj jih tožla

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ta baba pa ima jajca
in to velika jajca
skoraj tako velika kakor jaz
vsi ostali imajo jajčka

In reply to by Fgh (nepreverjen)

Starejše novice