Prebivalec skrajnjega severovzhoda države terja odškodnino od lokalne skupnosti na skrajnjem jugozahodu Slovenije zaradi obupnega stanja ceste, na kateri je ob padcu utrpel hude telesne poškodbe in postal invalid.

Policistu Štefanu Bukviču iz Lemerja se je pred štirimi leti življenje obrnilo na glavo. Med policijsko-sindikalnimi igrami v Kopru se je hudo ponesrečil in ostal prikovan na invalidski voziček.

Zdaj 53-letnik od Mestne občine Koper zahteva visoko odškodnino za utrpelo nematerialno škodo, saj je lokalna skupnost po njegovem mnenju odgovorna za slabo stanje ceste.

Cestišče naj bi bilo slabo vzdrževano in luknjasto, s posameznimi vdolbinami in udrtinami, globokimi tudi do 20 centimetrov.

Prekmurec s pooblaščencem, odvetnikom Tomažem Toldijem, od Mestne občine Koper in tamkajšnjega Cestnega podjetja Koper tako terja več kot 275.000 evrov odškodnine, s pripadajočimi obrestmi od leta 2015. Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je sojenje te dni nadaljevalo z zaslišanjem oškodovanca ter še dveh prič. 

Padec ga je prikoval na invalidski voziček 

Kot je na sodišču povedal tožnik, se je 5. junija 2015 v Kopru udeležil proslave 25-letnice Policijskega sindikata Slovenije in nato policijskih sindikalnih iger. Potekale so ves dan, v različnih športnih disciplinah, sam pa je kolesaril v skupini približno 35-40 kolesarjev. Okoli 35 kilometrov dolga proga jih je vodila od Kopra skozi Izolo, Piran in Portorož in Sečovlje do Marezig. 

Nesreča se je zgodila na občinski cesti med naselji Marezige–Montinjan, ko so se okoli 16.30 ure vračali proti Kopru. Na prehodu iz ovinkaste ceste na raven del cestišča je Bukvič hudo padel in z glavo tako silovito udaril ob asfalt, da je razpadla celo zaščitna čelada. 

Nezgoda je pustila trajne posledice in policista priklenila na invalidski voziček. Po triletnem bolniškem staležu je tako od lani invalidsko upokojen.

»Med umirjeno vožnjo s hitrostjo kakšnih 30-40 kilometrov na uro sem v enem trenutku dva do tri metre pred seboj zagledal luknjo. Ni bilo možnosti, da bi zapeljal levo ali desno, seveda ni bilo možno niti zaustaviti kolesa. Zapeljal sem v jamo in me je vrglo čez balanco. Poletel sem po zraku skupaj s kolesom in nato padel na glavo. Bil sem pri zavesti, a nisem čutil ne rok ne nog. Sploh nisem mogel reagirati in ne vem, kdo mi je kaj govoril. Spomnim se še, ko je prišla zdravniška ekipa, ki me je imobilizirala in dala v reševalno vozilo. Pozneje sem slišal, kako je zdravnik klical UKC Ljubljana in helikopter, v katerega so me dali na stadionu v Izoli. Takrat sem zaspal in se zbudil drugi ali tretji dan na urgenci UKC Ljubljana,« se je na sodišču dogodka spominjal Bukvič, ki je kot član KK Tondach prevozil vsaj 100.000 kilometrov.

Zaslišali policijske kolege

Ker obe strani v sodnem postopku ostajata na nasprotnih bregovih, poravnava pred prvim glavnim narokom ni bila možna. V pravdanju kamen spotike predstavlja predvsem točna lokacija nezgode oziroma z asfaltom zakrpani kritični odseki ceste. Kot ugotavljajo odvetniki, je namreč zaradi oddaljenosti dogodka te točke danes težko locirati tudi ob pomoči fotografij.

Že na prejšnjem naroku sta pred sodnika stopili prvi priči, nekdanja sodelavca tožnika Bukviča na Postaji mejne policije Petišovci, Robi Feher in Robert Nedog, tokrat pa je sodnik prisluhnil še podpredsedniku PSS in vodji OPS za Pomurje, Andreju Kocbeku ter njegovemu gorenjskemu kolegu, višjemu kriminalističnemu inšpektorju NPU Mitji Gregorcu

Ta sta opisala, kaj sta dobro leto po nesreči videla na kraju nesreče, kamor so se s sindikatom odpravili z namenom zbiranja humanitarnih sredstev za ponesrečenega Bukviča.

Za las ušel smrti?

Kot je zatrdil Gregorc, je cesta še takrat bila v groznem stanju, pritrdila pa mu je menda tudi starejša domačinka, ki pravi, da odgovorne že dolgo opozarjajo in prosijo odgovorne, da jim cesto popravijo, a se nič ni zgodilo.

»Na kraju, kjer je tožnik padel, je bila luknja, globoka do 10 centimetrov, in jo je bilo nemogoče med vožnjo s kolesom opaziti. Če bi bil Bukvič nekoliko težji, bi gotovo umrl na mestu. Tako pa je preživel, čeprav je med padcem naredil preval-salto čez balanco kolesa in nato padel direktno na glavo. Jaz tako grozne ceste v življenju nisem videl,« je dejal Gregorc.

Naslednjih devet prič, štiri koprske policiste, ki so vodili preiskavo, ter pet predstavnikov toženih strank, naj bi zaslišali na naroku sredi marca v Murski Soboti. Ta je prvotno sicer bil predviden na koprskem okrožnem sodišču, a je sodnik prisluhnil odvetniku tožnika Toldiju in priče zaradi neposrednosti sklenil zaslišati kar sam.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
trollbusta (nepreverjen)

što pa je organizejro tej policajski teambuilding? zakoj je nej prevero steze?

Gggg (nepreverjen)

Pošteno, občina/država je odgovorna za urejenoat cest, in tau v kakšnon stanji so je katastrofa.

čarnobejli (nepreverjen)

Što pa je odgovoren za cesto proti bogojini ? Pomgradove šleperi saki den vničavlejo cesto kda prežmetni vozijo šoder iz ivanske gramoznice. Kolesnice so sigurno enih 30 cente globoke, cesta je prevoska, omejitev pa 50 kere se ne držij nite en šleperist !

kučan milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

pomgradovi šleperi ne vozijo preobteženi kar se je pokazalo pri kontrolah policije zato nej na pamet

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

zakoi pa te so največje kolesnice samo v smeri puni vo iz gramoznice? To cesto bi pomgrad mogel lastno iz svojega žepa plačati za popravilo in izgradnjo kolesarske steze. Šenki kopajo "naše javno dobro šoder" lidejn pa to vrnejo tak ka njin vničijo njive in ceste!

In reply to by kučan milan (nepreverjen)

AC daily (nepreverjen)

milan, nej na pamet...saki den se pp toj cesti pelan delat... čarno bejli ma praf..to je katastrofa, ta cesta je magnet za nesreče...sploj od pol 7-3 kda so tej tovornjaki gor...ze v osnovi je preozka, in pretanki asfalt za tovornjake z mokrin gramozon...plus se tej koleanice...tovonjak seveda zaradi svoje teze ne vupa na rob ceste ker se verjetno bankina vtrgne...lda se pelas kontra mores na 20 zabremzati pa telko nej ka na bankino iti...saj ce z vec kak 40 prides v to kolesnico nej 2x za povedati ka te dol potegne....pred mescon dni je pred menof hrvat dol odleto....srmak se je pelo eno 60-70 se ogibo nasproti vozecome autoje ga je potegnilo v kolesnico tan kak je najglobse od straha da zapelje v jarek je naglo zavil levo, cesta je bila mokra, ga je zavrtelo nej se mogo in pristal v jarkena drugi strani...sama sreca ka poznan cesto ka san se njemi nejna rit lepo....san ga pito ce vse ok, branik je dol ftrgno, pa preklinjo sta je ovo... ge tuj pravin sto jo vnico naj popravi....baje pa zupan Glavat caka ka de spadnola pod drzavno lastnino ka je nesce popravlati....te nede mogo ger kolesarskih prog osvetljevati ce de tu asfalt delo.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

kučan milan (nepreverjen)

pomgrad vozi v smeri avtoceste kolesnice so pa v smeri Bogojine pa tudi maš opozorilni znak,kot veš znake treba upoštevat ne pa "šta je ovo"

In reply to by AC daily (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

kučka se pravi ka v smeri bogojine ne vozijo punih tovornjakov ? nej mus trenutno ali v preteklosti so tude že.

POMGRAD ma puno pejnes in naj neka za narod tuj naprave nej ka se polaniče mastijo na prekmurskon človeke!

In reply to by kučan milan (nepreverjen)

kučan milan (nepreverjen)

čaren pomgrad ma pejneze tij pa maš v žepi pa v glavi se prazno

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

MadzarskiForint (nepreverjen)

Ti znaš kolko je 30 cm globoko?

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

tok pač je (nepreverjen)

...vem da ni prijetno, ali NJEGOVI KOLEGI BI POVEDALI,,, PRILAGODI HITROST RAZMERAM NA CESTI... pa lep pozdrav.

afta he (nepreverjen)

In kakor nam pravijo, vozi po predpisih in na lastno odgovornost.

Matejko (nepreverjen)

Voznje ni prilagodil razmeram na cestah!!!

vodka (nepreverjen)

Zanimivo. Kda se pa kaj takšoga vozniki avta zgodi pa policaji pišejo ka je voznik nej prilagodo vožnjo razmeram. Sicer naj dobi tožbo ali zakaj dvojna merila enih in istih oseb.

543210 (nepreverjen)

Vodka....to je pa nej rejsan, ce zapelas v udarno jamo te obravnsvajo kak oskodovanca in ja, krivec je pac opcina oz od koga je cesta in vzdrzevalci. Poven ti iz prve roke

In reply to by vodka (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

JE PA ON EDIJNE MED VSEJME..ZLATO JAMO NAJ$EL.??

Nesreča ne počijva.

In reply to by 543210 (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Sukič tak kak si ti edini šteri guči od genske analize, mogoče pa so na toj cesti meli areheološka izkopavanja pa so da so najšli avtohtonoga Vogrina , pozabili luknjo zakrpati.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Anonimnezz (nepreverjen)

Nej to tiste, kak je inok eno zensko povozo..? Pa bil oproscene..

murska55 (nepreverjen)

Ta tožba velja samo za uradne osebe ali pa tudi za drugorazredne

Dummi (nepreverjen)

Mislim sicer, da bo nekaj denarja dobil, samo ranga 10 tisoč ali manj. Predvsem si je sam kriv. Ozrma je krivda deljena. Organizator kolesarjenja bi moral predhodno preveriti ruto, pa če je treba, tudi organizirati varovanje. Občinarji so sicer krivi, vendar ceste niso namenjene dirkam, sploh ne občinske. Ta "kolesar" pa bi moral sam najbolj paziti. Če je videl, da je cesta slaba, ne terati s polno močjo, ampak zmanjšati hitrost, da se udarna jama vidi. Ta "nasvet" policaji sicer radi dajejo drugim.

Dummi (nepreverjen)

Nenazadnje pa je tako, da jih je kolesarilo mnogo, padel pa je samo on. Drugi so se torej uspeli jami izogniti.

Nenazadnje pa upajmo, da je bil nezgodno zavarovan. Potem bo denar dobil od zavarovalnice. Zavarovalnica pa potem lahko regresira (terja) občinarje. Poterm tudi višina škode ni vprašljiva, toliko škode je, koliko je zavarovalnica njemu plačala.

Če pa ni bil zavarovan, je pa bedak. Policijski poklic je vseeno visoko rizičen. Saj ni treba dosti. Gostilniški pijanček razbije stol na glavi policaja in je lahko takoj huda škoda.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

1111 (nepreverjen)

Škoda ka več lidij ne razmišla tak kak ti. Se čisto strinjan, gda trbej dati za sebe 15-20€ za dobro nezgodno zavarovanje, pejnez nega, gda pa je v pitanji runda, dvej, trij, pa čiki saki den, za tisto pa je. Ne gučin ka tej policaj nema toga, ali na splošno je tak.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Landini

Se popolnoma strinjam. Vendar dejstvo je tudi, da noben redar tega ne bi preprečil. Ker ti norci norijo po cestah. Tudi sam kolesarim, ampak to kar delajo nekateri na teh lokalnih maratonih je neumnost brez primere in me prav čudi, da ni več takih primerov. Jaz maratone ponavadi odpeljem dan pred uradnim maratonom. Ker na maratonu je res nevarno. Letno delam do 5000 km (več mi zaradi pomanjkanja časa ne uspe. Sem pa na maratonih večkrat bil tudi redar, kar pa se tudi več ne grem. Kolesarji te ne poslušajo, vozniki pljuvajo po tebi. Zakaj bi mene bolela glava?

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Ferenc666 (nepreverjen)

Naj mu napišejo kot policaji napišejo nam. "Zaradi neprilagojene hitrosti".

gost25 (nepreverjen)

Brez komentarja.......

gost25 (nepreverjen)

Naj plača luknja, ker si ga je drznila prevrniti s kolesa!!!!Bo že Matozev Franček zrihtal, da bo prav!!!!

Čika-pajo (nepreverjen)

Ta človek je postal invalid in me iskreno zanima kaj bi naredili vi spoštovani pljuvalnik komentatorji. Bi vam bilo tudi potem tako lepo brati neokusne komentarje. Zapomnite si že enkrat, vzdrževalci cest so odgovorni za stanje cest, če vzdrževalca ceste ni je kriv lastnik. Lastnik ceste je občina, država. Ko bo država začela plačevati visoke račune nevzdrževanih cest ter se začela obnašati odgovorno bo tudi mnogo manj nesreč. Najlažje je seveda-naspisati pa postaviti tablo. Poznam tudi primer ko je kolega padel pred leti v veliko luknjo na cesti, drugi dan so jo popravili.
Zakaj ?

Dummi (nepreverjen)

Čika-pajo, komentarji so, kot so.
V grobem nikomur ne želim kaj slabega, to hitro potem pride okoli.

Samo da veš, sem se že vozil po madžarskih avtocestah, preden so asfaltirali obe polovici cestišča in ugotovil pač, jebiga, ko si sam, se lahko pelješ 100 km/h max, ko ti pa gre avto nasproti, pa se moraš umakniti na makedam, kar pomeni 40 km/h pa še to max. Pač se prilagodiš tisti ciganiji.

Vozil sem se tudi po Romuniji, kjer ni nenavadno, da po poti srečaš voz, s konjsko vprego in ni osvetljen, konj pa je vranec. Si predstavljaš? Srečaš črnega konja ponoči? In če bi dal vprego in konja na havbo, koga v Romuniji naj tožim? Pač sem se peljal 30 km/h ponoči max, da ja ne skinem koga.
Vidiš, tako bi ta kekec policijski moral biti bolj previden. Obnaša se, ko da je požrl vso pamet tega sveta, mi pa smo zadovoljni z ostanki te pameti.
Če pa gre za dirkanje, je pa to še posebej za pogledati, kakšna je cesta. Stvar je taka, da ko dirkaš, se pogosto fokusiraš na nasprotnika, ki je tik pred tabo za za tabo. Zato pač na dirkah imaš redarje in varovanje in so poti čiste. Nisem videl, da bi kdo preverjal stanje poti.
Ker se ti hitro zgodi, da ti kdo prekriža pot ali saj veš, se en kolesar zaplete in jih ogromno pade.
Zato pa pravim, kar nihče noče slišati, premalo previden je bil in on in organizatorji dirke.
In sploh ne vem, zakaj se zajebava z občino.
Lepo bi bil nezgodno zavarovan, doktor bi mu napisal 50% invalidnost, to je 150.000 €. To bi mu izplačali na TRR, pootem pa naj se zavarovalnica zajebava in z organizatorji in z občinarji.
In če ni bil zavarovan?

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi pajdaš, človek je na vozički, se pravi 100% invalid. Prvo si prečitaj, pa te piši.

In reply to by Dummi (nepreverjen)

murska55 (nepreverjen)

Čika pajo ,če bi Vi padel ,sigurno ne bi bil na sobotainfo,torej ........

horgoš (nepreverjen)

A ni ta miličar v preteklosti povzročil nesrečo z smrtnim izidom? In pa nekaj o zamenjavi voznikov. Nekaj takšnega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice