Pomurska podjetja, ki so se že v prvem valu izkazala z donacijami soboški bolnišnici, so se ponovno povezala in zbrala 94 tisočakov za nakup novih ventilatorjev za najtežje covid bolnike.

Kot so sporočili iz soboške bolnišnice, se je na Pomurske gospodarske zbornice, ki je tudi tokrat koordinirala zbiranje sredstev, odzvalo veliko domačih podjetij in doniralo sredstva za nakup nujno potrebnih ventilatorjev namenjenih zdravljenju bolnikov z najtežjo obliko koronavirusa.  

Številke v soboški bolnišnici na ravni veliko večjih ustanov

»Vsa zbrana sredstva, 94.000 evrov, bomo namenili nakupu dodatnih medicinskih ventilatorjev, ki jih nujno potrebujemo, saj smo glede na število bolnikov s koronavirusom, najbolj obremenjena bolnišnica v državi,« je povedal direktor bolnišnice Bojan Korošec in izpostavil, da so pretekli teden v bolnišnici imeli 124 bolnikov s covidom-19 in v uporabi vseh 28 medicinskih ventilatorjev.

Da je situacija v SB Murska Sobota skrajno resna kaže tudi podatek, da je v UKC Maribor, ki je trikrat večji od murskosoboške bolnišnice,135 bolnikov, v SB Celje, ki je dvakrat večja, pa 108 bolnikov.

Že ta teden dobijo 15 novih ventilatorjev

Javni razpis za nakup 15 medicinskih ventilatorjev je bil končan v prejšnjem tednu. Nujno potrebni ventilatorji naj bi v bolnišnico prispeli še v tem tednu. Pet ventilatorjev bo namenjenih pljučnemu oddelku za neinvazivno predihavanje, 10 ventilatorjev pa potrebujemo za intenzivno zdravljenje« je izpostavil Korošec. 

Direktor Korošec, se je za zbrana sredstva zahvalil vsem podjetjem: »Kljub temu, da je ta epidemija tudi pomursko gospodarstvo postavila v zelo težek položaj, so nas razmere v bolnišnici prisilile, da smo se s prošnjo za pomoč, ponovno obrnili na naša podjetja. Izredno sem hvaležen in ponosen, da so, ne glede na zaostrene gospodarske razmere, naša podjetja pokazala veliko srčnost in se ponovno nemudoma odzvala in priskočila na pomoč pomurskemu zdravstvu.« 

Tudi v prvem valu epidemije so pomurska podjetja pomagala s sredstvi za nabavo posebne varovalne opreme za zdravstvene delavce ter visokokakovostnega respiratorja znamke Hamilton v skupni vrednosti 80 tisoč evrov

Pomurska podjetja, ki so tokrat podarila skupno 94.000 evrov za nabavo novih ventilatorjev so:  

Elrad Electronics, skupina Arcont, skupina Panvita, Saubermacher – Komunala, Carthago, Pomgrad, Varis Lendava, GMT, Megras, Codex, Planika, Sava Turizem, Saubermacher Slovenija, Teleing gradnje, Osem, Paradajz, XAL, Elektromaterial Lendava, Hakl IT, Mlinopek, Ocean Orchids, Roto, Legartis, Nafta Strojna, Cerop, Počitek Užitek, Var Gornja Radgona, Radgonske gorice, TKO, Friško, Murexin, SIM Radenci, Atrium – Novi interieri, m - energetika in Virs. 

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pmkl.. (nepreverjen)

Zinimivo v SD - Nemec preko tw. sporoca da bodo naslednji nasilni protesti 26.11?.?
Kako v SD ze vnaprej vejo kdo in kdaj bodo nasilni protesti. Toliko o tem kdo vse ve iz ozadja.

Korrupt (nepreverjen)

50000 si fajn majstri v zep denejo

Karl Marx (nepreverjen)

V klejti UKC Ljubljana je še vedno skladišćenih preko 100 ventilatorjev Siriusmed R30, ki jih je spomladi nabavil Počivalšek. Stojijo neuporabljeni. Zakaj? Jasno, ker niso primernimza zdravljenje bolnikov s Covidom. To je Počivalšku povedal stroka že pred nakupom, pa je kozjanski bikonja vseeno vztrajal pri nabavi. Zakaj ? Jasno, zaradi neverjetno visokih provizij. Poleg tega je pa posnet pogovor v katerem Poćivalšek pravi, da je nabavaventilatorjev Siriusmed posel SDS-a, oziroma posel, ki ga nadzira Janśa. In sedaj smo v situaciji, da morajo bolnišnice prostiti za prostovoljne prispevke za nove ventilatorje, preko 100 neuporabnih ventilatorjev Siriusmed R30 pa jih leżi v kleti klinićnega centra. Pa naj mi še kdo pove, da Janśa in Poćivalšek ne sodita v zaporniško celico.

ertl (nepreverjen)

Levaki lejko tou trobite v trij dnij, pa nič ne pomaga dokeč toga ne dokažete. Tou van je še nekaj kapnolo?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

2341 (nepreverjen)

Vse lepo in prav, ampak najprej je potrebno nabaviti ljudi, ki so usposobljeni za delo z pacienti, ki so intubirani. Zal...kaj ti bodo ventilatorji, ce ni ljudi, ki so vešči dela z njimi. Lp.

Keramichar (nepreverjen)

Na tebe majstra mo se obrnole

In reply to by 2341 (nepreverjen)

ol.. (nepreverjen)

Kriminalci in ljubljanska elita skupaj na protestih tudi zato, ker šepa biznis droge?!
Da ni slucajno opozicija na drogi?

edini ucinek proti kriminalu in drogi je policijska ura. Hura.

Antifriz (nepreverjen)

Kelko je dau Huber . Of ka vodau odavle.

Nezakonito fin… (nepreverjen)

Nedovoljena darila mimo Fursa ne sme biti praksa brez kazni. Denarne in zaporne kazni za nemoraliste.

. (nepreverjen)

Počivaušek ima v skladišču ventilatore.

Karl Marx (nepreverjen)

mene pa zanima
katere sestre bolj pušijo
srednje
ali
višje

Ghost 2020 (nepreverjen)

Zdaj kda je stiska, oboje ....

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Dr. (nepreverjen)

Škoda ka ta corona malo ciljno ne pobera in bi te ka majo takšne sočne komentare sebof zela in ta svet od negativcov odrešila. Sicer pa, svet je takšen in nič ne kaže da bo kaj boljše...
Vupan ka zbrana sredstva pravi material pozdravijo, za ove pa naj tan zgoraj poskrbijo.

Vipko
Truplo

Na moje začudenje ni na seznamu donatorjev... nobene banke!
A so v takšni krizi, da nobena ne more izdvojiti nekaj tisočakov... pa četudi iz fonda nagrad vodstvenim delavcem, kateri sigurno ni mali?

Gostikorona (nepreverjen)

Nejsan opazo podjetja Medicop, kelko smo lejko vidili, reden biznis delajo v korona casu z drzavo pa pridno odavlejo respiratorje, ka bi pa kaj donejrali, pa nic. Torej samo prodati vedo!! Bravo, ni kaj, sramotno za taksno podjetje.

GostjaR (nepreverjen)

Zmeraj ene iste firme donirajo. Hvala vam🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Karl Marx (nepreverjen)

sem slišal da sestre pušijo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice