Razmere v Splošni bolnišnici Murska Sobota so resne.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so maksimalno povečali posteljne zmogljivosti za bolnike s covidom-19, tako da imajo trenutno 128 postelj za akutne bolnike in 23 postelj za intenzivno zdravljenje. Vse postelje so zasedene.

Trenutno je bolnišnici hospitaliziranih 151 bolnikov s covidom-19, od tega jih 23 potrebuje intenzivno zdravljenje. Bolnike, ki potrebujejo zdravljenje in jim ne morejo zagotoviti ustrezne namestitve, pošiljajo v druge bolnišnice po Sloveniji od sredine od prejšnjega tedna.

Vedno več oddelkov namenjenih bolnikom s koronavirusom

Bolniki s koronavirusno boleznijo so nameščeni v prostorih stare stavbe Ginekološko- porodniškega oddelka. Tudi Infekcijski, Pljučni oddelek ter del Otroškega in Internega oddelka so namenili bolnikom s covidom-19. Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v enoti za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino, ki so ga razširili v operacijske prostore.

Velika kadrovska stiska

V bolnišnici se zaradi naraščajočega števila bolnikov s covidom-19 spopadajo z veliko kadrovsko stisko. Da lahko zagotavljajo zdravstveno oskrbo tako za bolnike s covidom kot druge bolnike, ki so k nam napoteni s stopnjo nujnosti »nujno« in »zelo hitro«, sprotno usklajujejo aktivnosti in med oddelki prerazporejajo zdravstvene delavce.

Še posebno kritično je pomanjkanje kadra s področja zdravstvene nege, usposobljenega za obravnavo bolnikov na intenzivni terapiji, sporočajo iz bolnišnice.

V bolniškem stažu je trenutno 197 zaposlenih, od tega 83 zaradi pozitivnega izida testiranja na okužbo z novim koronavirusom. Zdravstveno osebje je zaradi preobremenjenosti izčrpano.

Na pomoč iz drugih ustanov

Na pozive za pomoč pri delu so se odzvali Zdravstveni dom Murska Sobota s štirimi diplomiranimi medicinskimi sestrami in enim zdravstvenim tehnikom pripravnikom), Zdravstveni dom Gornja Radgona s tremi diplomiranimi medicinskimi sestrami, Psihiatrična bolnišnica Ormož z eno diplomirano medicinsko sestro, Zdravstveni dom Lendava z eno diplomirano medicinsko sestro in Zdravstveni dom Ljutomer z eno diplomirano medicinsko sestro in dvema zdravstvenima tehnikoma pripravnikoma. Prav tako so se jim pridružili trije prostovoljci.

Vse zunanje zdravstvene delavce in vse druge, ki so se pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici, znova vljudno prosijo, da se jim pridružijo.

Prebivalce Pomurja pa še naprej pozivajo k doslednemu izvajanju preventivnih ukrepov, kot so nošenje mask, upoštevanje varne razdalje ter dosledna higiena kašlja in rok. Širjenje okužbe lahko dodatno zamejimo z uporabo mobilne aplikacije za varovanje zdravja in življenja ljudi OstaniZdrav.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
EMIL S. PREKMUREC (nepreverjen)

Pa kje so zdaj NEVLADNE ORGANIZACIJE kje so vsi tisti PETKOVI KOLESARJI okrog Trga zmage pa v Ljubljani, kje so SVOBODNI UMETNIKI ( glasbeniki, pevači itd) v končni fazi kje so POLITIKI IN VES NJIHOV APARAT to vse razpustiti in vsi pomagat tam kje je potrebno. UKC Maribor se je javilo 300 prostovoljcev v Soboti 3 SRAM NAJ VAS BO VSI PREKMURCI IN POMURCI ki od dolgega časa nimate kaj delati in se skrivate.

alkimist

Vklopi možgane in pogledni pogoje za prijavo. Nemre se gli vsaki s končano osnovno šolo javiti za prostovoljca oz. kakorkoli pomagati. Sicer pa najprlej pred svojin pragon spucaj, glede na to ka sredi dneva gluposti v s tebej letijo si verjetno doma pred kavčon in nej v 1. bojni liniji, hinavec.

In reply to by EMIL S. PREKMUREC (nepreverjen)

ZA aklamist (nepreverjen)

TIJ SI EDEN TISTIJ ZGORAJ NAPISANIH. DA MAČKI STOPIŠ NA REP TE SE OGLAŠA.......... sicer nima smisla in ne mislim s takimi polemizirati SRAM NAJ TE BO.

In reply to by alkimist

Lipa3 (nepreverjen)

Srednje medicinske sestre pa na prisilnon dopusti SBMS

In reply to by alkimist

Prophet (nepreverjen)

Zaradi stevila nadur, kak zakonodaja veleva.

In reply to by Lipa3 (nepreverjen)

Lipa3 (nepreverjen)

Nobenih nad ur tisto je koriscenje ur dopust je pa dopust ,ne mesaj hrusk in jabolk.Vem iz prve roke.

In reply to by Prophet (nepreverjen)

Prophet (nepreverjen)

Nej, tej z osnovno solo najbole protesterajo. Pa zarote pa 5G pa cipe pa jansa

In reply to by alkimist

Nikolaaaj (nepreverjen)

PLANdemija PLANdemija

Karl Marx (nepreverjen)

Vij normalne volite združeno levico pa sd gelebar ker ščitite svoje privilegije borčevske penzije, dobre službe, razne kulturne in socialne dodatke ...
. Z tistih štere pa v Avstrije delajo pa van velke davke plačűjejo pa pejneze doma trošejo se pa norca delate tej so drugorazredne za vas. Ale največja ironija je ka je med tejme auslenderame tudi dosti vaših volilcof, tou pa nikdar nemo razmo. Same sebe v sklejco plűvajo.

In reply to by Nikolaaaj (nepreverjen)

DO PLAFONA NARODI (nepreverjen)

DA BO ENKRAT NAVADNOMI NARODI TOU VSE VKUP PRIŠLO DO PLAFONA V TOJ SLOVENIJI, TE BO NEKDO JEBAL JEŽA, NE FALIJ DOSTA !!!!

purdek (nepreverjen)

Ja, kdo bo to? Ti boš jež? Ali pa si že?

In reply to by DO PLAFONA NARODI (nepreverjen)

Janez ma vas rad (nepreverjen)

Kot si rekel! Enim že poka film. In oni dol pod teboj se še zeza.
Danes se je videlo, ko poči film.
Pogrebništvo je peljalo celo familijo.
In na žalost bo čedlaje več tega. Pa še noben Hojs ne bo pomagal.
Še sreča. da so Slovenci bolj v sebe zaprti in svojo familijo.
Bo kakšnemu počil film, ki bo šel še malo okrog. Pol bo še le sranje !!!!!!!
Janez bo pa spet twital in twital in twital.....

In reply to by DO PLAFONA NARODI (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Brez zamere, ali normalen človik nemre glasovati za SDS. Poznan preci lidij šteri volijo SDS pa nišče med njimi je nej povsen sega. Eni so pač glupi pa nika ne razmijo, eni majo radi avtoritarce zatou ka so v otroštvi nej meli očetovskoga lika, eni so pokvarjeni pa želijo vse lidij potejgnoti v bedo v šteroj so sami, enin ide slabo pa znajo ka je Janša garant za tou, ka de nan vsen slabo tak kak njin. Skratka, tü nega normalnih.

Bonge (nepreverjen)

Vij normalne volite združeno levico pa sd gelebar ker ščitite svoje privilegije borčevske penzije, dobre službe, razne kulturne in socialne dodatke ...
. Z tistih štere pa v Avstrije delajo pa van velke davke plačűjejo pa pejneze doma trošejo se pa norca delate tej so drugorazredne za vas. Ale največja ironija je ka je med tejme auslenderame tudi dosti vaših volilcof, tou pa nikdar nemo razmo. Same sebe v sklejco plűvajo.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Tij spadaš v prvo skupino.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Ge spadam med tiste štere za tebej in tvoje delajo, ka se lejko vij preseravate pa lažete po forumaj.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Bengo (nepreverjen)

Ka je Bonge? Najšo si se v Marxovon posti pa si zdaj čemeren ka te je razkril? V kero grupo tij spadaš? Verjetno med tiste neumne.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Karl Marx: najbolj mi grejo na jetra skrajni desničarji ali levičarji kot si ti. S takimi izjavami dokazuješ da nisi nič boljši od tistih, ki jih kritiziraš. Malo se pomiri, tako levi kot desni so pod kožo krvavi/rdeči. Vsi imajo grehe pa še kako velike. V normalnih državah bi jih večina bila na dobu ali pa politično mrtva. Do zdaj me še nobeden politik ni prepričal, da si zasluži moj glas oz. podporo. Verjetno me bo prej pobralo kot da bom dočakal poštenega politika.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

nikson (nepreverjen)

Zdravstvo je preobremenjeno ze od pamntiveka:)
Dajte jin 100eur vec place pa te vidli ka do delali 110%.
SKODA KA SE DRUGI NEMREMO BUNITI KDA ZA VAS LIDI DELAMO DNEVNO ENO ALI DVEJ URI GRATIS...

vodka (nepreverjen)

Po mojem skromnem mišljenju preslaba organizacija. Ostali oddelki v glavnem prazni, splošni zdravniki držijo noge v luft v ordinacijah in hodijo v službo čakat konec šihta...eni pa jezik od naporov in dela do tal.

zuop (nepreverjen)

računalniške igrice s kolegon še leko špilan? ali je internet tudi omejen na občine?

trojas (nepreverjen)

Kaj pa ko bi se jim pridruzili kar njihovi zaposleni kateri so sedaj na prisilnem dopustu. Ali jim je iz podcasti opravljati zdravstveno nego?

REALIZEM (nepreverjen)

JE LAHKO ZIDAR ZMATRAN OD KOPANJA JAME? NE! JE LAHKO MESAR ZMATRAN OD REZANJE GOVEDA... Ne.... Medicinci delajte svoje delo.... ne se jokat... v zadnjih 60 letih prvic prenasate stres.... jec pac tako

Karl Marx (nepreverjen)

Realni DF od koj si pa tij zmantrani? Aja vej pa od tipkanja in pijsanja komentarov. Vej na socialni se nemreš zmantrati ka cejle dneve ležijš ali pa sedejiš. Da ti jebem mater da ti jebem tele prizadeto. Glavo ti na penu vkraj vdariti razmis.

In reply to by REALIZEM (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Kako to, da najbolj neumni med nami vodijo to državo ? Kako se nam je to lahko zgodilo ? Kako to, da je Marjan Pojbić postal eden izmet devetdesetih izbrancev tega ljudstva. Marjan Pojbić in Zdravko Poćivalšek, créme de la créme te drużbe. Ta vlak drvi v prepad, za krmilom pa žal ni nikogar.

Bonge (nepreverjen)

Če sta lejko šivilja pa klovn štereva ne vejta niti enoga tujoga jezika bila predsednika vlade te sta lejko njiva tudi v parlamente.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

pika-poka (nepreverjen)

preobremenjeni so ker so nesposobni. zakomplicirajo tak kak ne bi trebalo. pa videl sem da ena sestra ni vedela kaj dela druga, tretja o zadevo pojma nimela itd. in to ne zdaj, pač pa pred leti. in če so takrat imeli kaos, kaj šele sedaj. torej vsa ta leta niso nič napravili na področju izboljšav.

sobočanec123 (nepreverjen)

Nič se ne bo spremenilo dokler se ne bo v celoti zamenjalo vodstvo bolnišnice s Korošcem in Mačkom na čelu z mlajšimi zdravniki, ki želijo stvari v bolnici izboljšati. Res pa je, da je v tej bolnici vse na liniji najmanjšega odpora, to je naredi minimalno in nič več kot je treba. Takšno stanje je pri zdravnikih kot tudi pri sestrah. Pač niso navajeni redno delati. Zdaj, ko imajo gužvo pa je panika. Nič drugače kot v zdravstvenemu domu.

In reply to by pika-poka (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Karl'marx dežurno tele na ton portali. Največ ukuženih mamo v Prekmurji- Pomurji tau povej vse o narodi, šteri sledij takšnin parazitom kak je tej Marx. Kelko ta človek žali, podtika, žali, upan ka da zvejmo što je. A mogauče lejko što namigne?

Bonge (nepreverjen)

Če me štoj izve što je tej bumbar njeme gajbo pijva plačan.Rade volej be Karla aka df srejčo v žijvo.

In reply to by Munt (nepreverjen)

Bumbari (nepreverjen)

Neje glih fajn kda v roki 14 dni delas 12 dni po 12 ur pa v ton skafandri celi bozi cas, ka si vse moker, vroce ti je, tepa se na tebe fuda ka se luftati more. Razmin ka je dosta lujdi ka dela tak. Samo je razlika ka delas. Ali delas z clovekon, ka ce kaj zaj* ka ga lejko bujes pa ides v zatvor ali ce delas z stvarmi, ka ce zaj* pac nejde v prodajo pa to je to. Se pa strinjan ka bi se vodstvo mogli spremeniti. Samo tisti ka do prisli na oblast do se hujsi kak se kaze.

Bumbari (nepreverjen)

Aja pa se to. Neven ka ma te clanek veze z desnico, levico, sredino ali ka koli pac ce politikon pravi. Vseposedi mejsate to kcuj. Wtf? Ce de vutro clanek od vremena te tudi to pisali? :D kak je sds nekaj pa kak so levice nekaj? Wtf

Lolal (nepreverjen)

Zahvala vsem delavcem v zdravstvu, posebej v bolnišnicah, res hvala vam, priklon, kapo dol. Vi ste tisti heroji, ki se vsak dan izpostavljate nevarnosti, da okužite sebe in svoje domače, pri tem pa še fejst garate po cele dneve, medtem ko je nekaterim težko še masko gor dati .HVALA VAM.

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Tistim kateri delajo v skafandrih,jim dati 200% plače tistim,ki pa izkoriščajo sistem pa odtegnit.

clovek ne jezi se

Vprašanje za Grabarja: kako to, da polovica ljudi na covid oddelki, sploh ni tako bolna, kot prikazujete v medijih? Samo za številke se gre. So informacije od, zaposlenih, da bi jih polovica lahko bila normalno doma. Vse pohvale seveda zdr. delavcem, ki delajo v vaših nemogočih razmerah v čudnih skafandrih. Držite se.

Karl Marx (nepreverjen)

Medicina ne pozna nobene terapije za tiste Covid bolnike, ki je ne potrebujejo respiratirja, in ki je ne bi bilo možno izvajati tudi doma.. Skoraj vsi bolniki , ki so na neintenzivnem Covid oddelku, bi lahko bili doma.

In reply to by clovek ne jezi se

akomulator (nepreverjen)

majster tij ne delaš tan ker znan što se pa te je samo gobec. lejko bi te spotro samo si prevelko govno ka bi te človik sploj pogledno

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Doma bi bilij na koj zakapčeni, na butan? Rejsan ste fuknjeni, nega pomoči.
Očitno bi resno trbelo kamermane notri pistiti, ka bi vidli ka povzroči covid. Mogoče bi se te što začno bojati za svoje bližnje.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

AA430 (nepreverjen)

Bravo "clovek ne jezi se"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za vse napisano. In se vprasanje,ki je naslovljeno! Ampak odgovor bi pa bil zanimiv?!.!?

Jurij (nepreverjen)

Manjka kader,zato ker cele familije delajo v eni ustanovi.Če se eden okuži ne glede kje,jih je včasih več ker živijo pod isto streho.Tudi brez epidemije je polovica na bolniški.Kaj šele bo ko se med korono pojavi se virus sezonske gripe....stanje se zadnji čas da zajezimo virus na minimun.

ivi (nepreverjen)

In kaj po NETUNA MOJE STRANI POSILJUJETE Z PORNO STRANJO ŠE ENKRAT DA TO POŠLJETE NA MOJ TELEFON BOM DALA PRIJAVO NA POLICIJO

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice