Dela na puconski ravnici, kjer trenutno gradijo krožno križišče, so v polnem teku. Dnevni migranti pa vse več govorijo tudi o tem, da so obvozi slabo označeni.

Kot smo že poročali, so se dela na odseku državne ceste Petrovci–Martjanci z lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce začela v sredini meseca novembra.

Težave z obvozom

Vse več domačinov, ki se vsakodnevno vozijo predvsem iz Goričkega proti Murski Soboti, ima težave zaradi gradbenih del.

Številni bralci Sobotainfo opozarjajo, da so obvozi in s tem tudi zaprtje ceste proti Sebeborcem in Puconcem slabo označeni.

Predvsem tisti, ki slabo poznajo okoliške poti, se velikokrat obračajo kar sredi križišča in s tem povzročajo kaos v prometu.

Izvajalec del pojasnjuje

Za pojasnila smo se obrnili na izvajalca del, in sicer družbo Pomgrad.

»Zaradi izvedbe del ob izgradnji krožišča na odseku državne ceste med Martjanci in Vanečo je začasna prometna signalizacija postavljena v skladu z izdanim dovoljenjem za zaporo državne ceste št. 37168-1043/2021-MH.

Podlaga za izdajo dovoljenja je elaborat za začasno ureditev prometa potrjen s strani Direkcije za infrastrukturo,« pravijo na Pomgradu. 

Zmedenost voznikov zaradi zaprtih lokalnih cest

Vozniki so zmedeni predvsem zaradi fizično zaprtih zavijalnih pasov v smeri Sebeborcev in Puconcev.

Šele nekaj sto metrov pred križiščem je Pomgrad s prometno signalizacijo označil obvezno smer vožnje naravnost.

»Signalizacija za vodenje prometa je odstranjena, na predkrižiščnih obvestilnih tablah pa oznake za omenjene smeri do naselij prečrtane. Vodenje prometa v smer Puconcev in Sebeborcev se v krožišču pri Čardi ni predvidelo, saj tam obstoječa signalizacija ne vodi do omenjenih naselij in je ustrezno vodena samo v smer Hodoša in Gornjih Petrovcev,« še pojasni Andrej Vertič, direktor projekta na Pomgradu.

Dostop do teh dveh naselij po državnih cestah je ustrezno voden z obstoječo signalizacijo v Murski Soboti v krožišču in sicer v smer Puconcev, še dodajo na Pomgradu.

Obvestilo na portalu Promet.si

Prometno zaporo na tem odseku so objavili tudi na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste. 

Za ogled zapor cest je tam potrebno označiti, kaj želimo videti na zemljevidu, ki je prikazan.

Zapora na tej lokaciji je predvidena do 4. aprila 2022. 

Komentarji (17)

Beli vrag (ni preverjeno)

Jao momci, kda je bilo odprejto ste na slejpo prek vozili. Zdaj ka pa za vas delajo skakalnico ste pa gotovi.

štajerec

99% šoferov ne upošteva,znakov,semaforov,obvozov,omejitev hitrosti na gradbišči,enostavno na pamet.Pišem iz lastnih opažanj,ker sem dnevno na cestnih gradbiščih,v glavnem ni kulture v prometu.

Grintas prekleti (ni preverjeno)

Kultura je v podpiranju lopate in opazovanje okolice

In reply to by štajerec

anton77 (ni preverjeno)

Ka so v ton Pomgradi sami nepismenci zaposleni? Zadnje čase (beri lejta) tan ge je Pomgrad je neka naoupak... Si pa znamo tudi, ka pol Pomgradovih delafcof ne vej slovensko.

Bedenko (ni preverjeno)

Očitno pol domačih tudi nej..

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

Simo-timo (ni preverjeno)

No,po tvojem pisanju sem najprej pomislil,da nisi Slovenec,ali pac?

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

Doktor55 (ni preverjeno)

Slabo nacrtovano, vecina cest proti MS iz gorickega zaprtih

repadovrha

Pred 14 dnevi so sfrejzali cesto in postavili popolno zaporo, kera de trajala do 4.4.2022- Od tistoga časa je tudi en nej tan zdigno lopate. To ka tej zadnje čase delajo je nenormalno, Zenkovci še zdaj ne gotovo, kitajci bi to v keden dnevi vret zeli ka mij delamo pol leta, pa za sakšni projekt so mogli letos dovoljenje za zaporo ceste podaljšati, če pa zoveš odgovorne, pa se en na drugoga zgovarjajo,

Landini

Da se pridružim še zgornjemu komentarju. Tam kjer bodo združili stari in novi asfalt, bo pa itak ležeči policaj. Slovenski gradbinci nikoli niso bili sposobni zakrpati ceste tako, dane bi bilo neravnine. Cesta skozi Sebeborce je katastrofalna. V nekaterih primerih so kanalizacijski pokrovi v luknjah, v drugih pa rabiš terenca, da prideš čez. Kaj ti pomaga veliki Pomgrad, če ni pameti v firmi.

In reply to by repadovrha

Ravnica (ni preverjeno)

Tak so se vživeli v pune žepe pejnez ka so pozabili oznake napraviti. Vsaki den bager malo zemljo prekopa pa je to to... do 04.04... eno posr...o krožišče ... sramota za gradbinca in vse udeležence v toj zgučajnoj igri...

black panter

Ka je gorcanci,ka ste nepismeni saki den se tu vozite,pa sto cest vodi na goricko...

Gtrintavec (ni preverjeno)

Zakoj bi se vozo 10 minut duze 10km dale pa 4 mesece duze kak trbej biti... Zaradi požrešnoga polanica...daj pogledni si malo pomgradove zvezdice... Zacensi z "pomursko avtocesto" pred 1 leton popravljajo zdaj popravljajo popravilo za duple ali pa trojne pare ka pač država plača nesposobnost ka se lejko bosanceki na lopate podperajo.... Pa si mislijo kako Bude Bude.... Svasta ka si dovolimo pa tau nega nindre ka se tau prinas dela te pa se bunijo kaajo 700 evrov plače..... Ge jin že 200 za takso delo ne bi dau

In reply to by black panter

Grintas prekleti (ni preverjeno)

Za en kup zemle ka ga pač morejo dati v čisti krog nucajo pol leta... Za cesto proti gederovcan pa celivi 2 leti.. V ton časi Avstrijci naredijo 100km avtoceste.... Kero pa delajo Slovenci... Pohvalno

Grintas prekleti (ni preverjeno)

4 pasovnico z odstavnem pasom....

In reply to by Grintas prekleti (ni preverjeno)

Padre (ni preverjeno)

Vsi ste nekši čedni. Pomgrad vabi rejdno v svoje vrste. Lejko prijdete pa pokažete kak bi vij tou. Rejči nej prek Pomgrada. Tou podjetje bar dela

Grk (ni preverjeno)

To je tak dobro, ka je pa potrebno tu krožišče. Bedarija od bedarije. Stop znak bo v Sloveniji ukinjen ali kaj?

Terminator (ni preverjeno)

To so sigurno prismuknjenci iz Ižakovec in njegove okolice,ker so samo v celem prekmurju na tisti strani popolnoma prismuknjeni kmetavzarski psihično prizadeti bolniki.
Sem bil v Dokležovju na obisku pri sorodniku kateri seveda ni prekmurec,ker bi ga tudi bilo sram,če bi bil in sem videl kako ta pritegnjena golazen z avtomobilskimi sirenami trobi čez ležeče policaje na cesti.Hahahahaha
Pa takih kmetavzarskih zasmojencev brez malo možganov ni nikjer drugje v sloveniji kaj šele na svetu.
Ko sem vprašal sosede kaj pomeni,ko trobijo čez ležeče policaje so mi povedali,da so to predvsem guzaški dvospolni tranzvestiti in se tako iščejo med sabo.
Vsi so pa tudi posiljevalci kokoši katere imajo med vožnjo nataknjene na njihove baje male penise in ko se pelje čez ležeči policaj ga zabije kokoši bolj globoko v rit in od zadovoljstava zatrobi.
Ti dvospolno usmerjeni buzeranti si včasih tudi z sabo vozijo ženske oziroma so to moški preoblečeni v ženske in ta Ižakovska stran prekmurja je zaradi teh guzaških tranzvestitov sramota Slovenije.

Starejše novice