Betonske ovire na Noršinski ulici: ukinili obstoječi priključek in odprli novega, ki pa vodi tako rekoč le do prodajalne Kik.

Če se te dni sprašujete, zakaj so se pred dovozom do prodajaln Dipo in Eurospin na Noršinski ulici v Murski Soboti znašle betonske ovire, ki onemogočajo dostop voznikom, niste edini.

Z vprašanji smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota, kjer so nam pojasnili, da veljavni Odlok o lokacijskem načrtu za poslovno trgovski center »Noršinska« v Murski Soboti določa, da se ob izgradnji novega objekta obstoječi priključek ob prodajalni Dipo ukine in nadomesti z novim – ob parceli nastalega objekta KiK. 

Prvotni priključek za osebna vozila naj bi namreč bil izveden zgolj kot začasni priključek.

Prav tako naj bi odlok določal, da so znotraj območja urejanja vsa parkirišča skupna za obiskovalce kateregakoli objekta oziroma trgovine.

»Po izgradnji objekta KiK in s tem izgradnje novega cestnega priključka na Noršinsko ulico, je mestna občina kot upravljavec javne občinske ceste dolžna zagotoviti nadaljnjo prometno varnost in pretočnost prometa, zato je bilo nujno začasni priključek pri objektu Dipo odstraniti, kot to določa naveden prostorski akt in hkrati urediti tudi cestne oznake oz. ovire, da se ta priključek več ne bi splošno javno uporabljal,« pojasnjujejo na Mestni občini Murska Sobota.

Do trgovskega centra Noršinska prek Noršinske ulice? Ne bo šlo

Toda z ukinitvijo dosedanjega priključka in ureditvijo parkirišča ob prodajalni Dipo je zdaj nastala za voznike oziroma obiskovalce trgovin precej nepraktična situacija.

Parkirišče pred novonastalim objektom namreč ni stično s preostalimi parkirišči okoliških trgovskih centrov oziroma ga od teh razmejuje neasfaltirana dvignjena površina z robnikom.

Do drugih objektov trgovskega centra Noršinska tako več ne morete dostopati neposredno z Noršinske ulice; če želite izpred Dipoja zapeljati do katere od drugih trgovin, se boste primorani prek priključka znova podati na Noršinsko ulico, nadaljevati do krožišča ter obvoziti prodajalno Hofer in kavarno Metropol vse do skupnih parkirišč.

Parkirišče obsodili na en vhod

S tem, ko so parkirišče, na katerem je mesta za več sto avtomobilov, obsodili na le en uvoz in izvoz, so še dodatno obremenili cesto, na kateri je v popoldanskem času prometni infarkt

Ob tem se seveda poraja vprašanje o vplivu na varnost obiskovalcev nakupovalnega središča. Dostop intervencijskim vozilom bo namreč otežen, ravno tako bo težje izvesti hitro evakuacijo in izprazniti parkirišče. 

Prometni zamaški še večji?

Ob tem ne smemo pozabiti še na vpliv take ureditve na pretočnost prometa. Na tem odseku ceste že zdaj v času prometnih konic nastajajo prometni zamaški, kolone vozil pa segajo vse do Slovenske ulice. Ravno tako zna biti dolgotrajen izvoz s parkirišča na glavno cesto.

Kot je razvidno iz video posnetka, vam bo vožnja okrog vzela približno tri minute.

Lahko pa se seveda odločite za preprostejšo rešitev, ki jo ubere velik del obiskovalcev. Mnogi namreč – ne le peš temveč tudi z vozili – enostavno prečkajo omenjeni pas. O redni praksi voznikov pričajo tudi razvožene zemlje.

Z omaro v roki čez dve parkirišči

Nerodno je zdaj že zaradi oteženega dostopa do pohištvenega centra Dipo, saj gre za pohištveni center, ki mu ljudje skušajo zapeljati karseda blizu, da bi kupljene izdelke naložili na vozilo.

Še najbolj nenavadno pa je, da po pojasnilih občine sicer gre za skupne parkirne površine, a hkrati med njimi ni mogoče neovirano prehajati.

Komentarji (75)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
KATASTROFA (nepreverjen)

TO PA JE POLOMIJA NEMAŠ KAJ! JEVŠEKI SE LEJKO ZAHVALIJO

gost23 (nepreverjen)

JEVŠEK STRIKES AGAIN

In reply to by KATASTROFA (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Sicer tüdi ges ne maran Jevška zavolo njegovih blesavih 30 omejitev tan ge nej trbej ali vseeno ne ven ka je on pri ton parkirišči kriv.

In reply to by gost23 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

župan gotof si

In reply to by vodka (nepreverjen)

sisak (nepreverjen)

Prav neverjetno kakšne bedarije uspejo sčarati. Garantiram, da se bo to pa naknadano doasfaltiralo. Pitanje je samo keri bo plačo.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Kaj se sekiraš, bo Polanič delo imel. Plačala bo pa tak občina.

In reply to by sisak (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Se čudite, če je policaj župan???

gost2423 (nepreverjen)

TU TRBEJ ENO KLANČINO NAPRAVITI GOSPAUT JEVŠEK

Gost314nn (nepreverjen)

Lejvi so lejvi, ka lejko drugo poven... SD

razočaran (nepreverjen)

Glavno ka je vse po aktaj in predpisaj, čeglij glupo.
Pitan se što je akte pijso ?

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Tujec se pela prek robnika pa že HEADLINE na portali! :) Az úristen az anyát! :)

pozorni (nepreverjen)

Vüjpajmo ka se nigdar več na pojave na oblaste tej strošeni policajske šerif pa njegva smotana garnitura. Vej je pa nika čednoga nej napravo. Drvarnico je v varaš prvlejko pa emnornme stroške napravo, blesava krožišča tan ge nejso potrejbna, omejijtve na cestaj namesto ka bi je popravo. Tau je pa krouna vsega.

Nevarnost (nepreverjen)

Mogla bi biti varnost, na slovenski pa je zaradi nezivlenskih odlocitev na 1. Mesti nevarnost. Je drugje v mestih je na vsakih telko metrov prehod za pesce, parkiranje v obej smeri je povecalo nepreglednost, no ko so odlocali o hitrosti pa so meli verjetno v mislih invalidske avte in vozicke, ker za avte dragi moji ...torej pod tablo 30 km/h naj se doda se tou pa de pa nesce mel
Delo. Pa se tou..od te ureditve naprej so tam nesrece, prej jih neje bilou. Ploscnike ka se ne bomo klali bi raje popravili! Ja, eni pac hodimo pes.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

vroče, vroče... (nepreverjen)

Začasno gor ali dol. Bilo je OK. Ali se ne bi enostavno dalo do novega KIKa pripeljati iz dosedanjega vhoda in parkirišč s tem, da bi ga pač spremenili iz začasnega v "trajnega". Ali res čakate, da se bo zgodila nesreča? Ali vam je tako težko priznati napako? Papirji so eno, stvarnost pa drugo.

markow83 (nepreverjen)

Kdo pa je lastnik parcele na kere je robnik?

helmut (nepreverjen)

po podatkaj na prostor.gov IMO-REAL INŽENIRING IN POSREDOVANJE D.O.O. - vači pa resno vrhunec idiotizma

In reply to by markow83 (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Mislen ka statistično glejdano lejko človek kar na pamet povej ka je lastnijk nekšnoga xy zemljišča familija polanič,ravnič,horvat pa maš 88% šanso ka si trufo.

In reply to by helmut (nepreverjen)

spjaš (nepreverjen)

Moguače bi pa lejko začali projekte davati kume drujgome kak pa kalamare? Mogauče so keri mladi perspektivne inženiri krejdi sprojekterati ampak ne dobijo šanse ker stara garda SDjova svojen žeške pune. Še enoga projekta v murski soboti neje bilau ka bi lejko človek pravo wow, to pa je hitro, pocejni,lejpo pa praktično.

Al bv ka sploj kaj pijšen. Itak samo arh42 al pa kalamar delajo.

Supa (nepreverjen)

Hitro, poceni, lepo, prakticno.

Izberi dve.

In reply to by spjaš (nepreverjen)

spjaš (nepreverjen)

Vse tau se da če se ščej.. Z hitro ne pomejni iz gnes na vutro ampak pomejni ka neje cesta zaprejta 7 mejscof kak tan pri gasilskon daume. Z pocejni pomejni ka en bauge krožen ne košta skoraj milion. Lejpo je itak stvar okusa ampak neka svežina nauvoga projektanta bi ziher baukšo estetiko prinesla kak stari kalamar. Prakticno pa bi bilau 100% vse od mladih lidij, keri bi se želeli dokazati, ker znajo ka njin prihodnost firme pa življenja pa uspeha ležij od prvoga občinskoga projekta, nej pa tej stara garda ka itak znajo ka do naslednjič pa projekt daubile pa samo nekaj skup spackajo.

In reply to by Supa (nepreverjen)

Supa (nepreverjen)

Se strinjan s tebo. V teoriji bi se dalo vse tak napraviti. V praksi je pa to skoro nigi nej mogoce. Za kakso koli storitev se ide. Prakticnost pa lepota mata svojo ceno pa zemeta svoj cas. Pri nas je problem ka so stvari drage, pocasne, neprakticne.. ka o lepoti ne gucimo. Zato pa zberi dvej. To je bar eno povprecje, keroga nasi niti priblizno ne dosezejo, pricakovati vse 4 je pa utopicno.

In reply to by spjaš (nepreverjen)

gesaprin (nepreverjen)

mislim ka župan nema glih dosta s tem, ide pa se za rahlo pod..bavanje, dipo ne dovoli priključitev kika na izgrajeno elektro omrežje. kik si more vlečti novi dovod, kik pa zapre obstoječi "začasni dovoz" k dipoji, rejsan ka je po oppnji predviden en dovoz na parkirišče kika, vendar je le to povezano z parkiriščem dipoja ali v glavnom na.rdali so občani

ZoranB33 (nepreverjen)

Kakorkoli, ta cejli center je totalna polomija. Če ne bi bilo Mullerja, bi to bilo res užas.

gipson (nepreverjen)

Vij sobočanci ste nesposobni in nemate svojih ljudi, zato pa vam občino vodi Štajerc in prav tako nogometni klub..še bi se dalo naštevati

dipo pristaš (nepreverjen)

Stvarno ste vij na obćine indijanci,kera logika pa zakon van je naložo zaprejti cesto za Dipo in dalje ka je bilo težko npr. odstranite 2,5 m robnika pa malo asfalta povalejkate ka bi se lejko ćlovek pelo desno,če že moremo ite levo za Dipo in dalje kao KIK more meti svoj vhod pa bog ne da ka bi njemi promet vkraj gemali ali pa na njihovon parkerali,drekači eni mestni a tan pri Hoferi ste napravili še večjo gužvo,tan bi napravili rajši rondo g.Jevšek ka van pomagata rondoja na Lendavski,če pa zavira tisti blesavi semafor pri Hoferi.Res totalno zgrešeno pa nej mi spominjate nekše vaše občinske lokacijske odloke ali po domače što de si već pejnez vzel ko j... navadne občane naj se znajdejo,pa semafori pri Živexu smer Markišavci haha smešno banda občinska nešče si je tan natrpo pejneze vau kak tan trbej semafore ajde zaradi železnice ja ali tan so zapornice, dajte no g. Jevšek !?

PederPeder (nepreverjen)

Što pa v tu zapravla klošari

bad-boy (nepreverjen)

vkon je te zdaj fora v ton posnetki ka si se pelal? mater, samo rejsan ste amaterčine!!!!!

vladimir1 (nepreverjen)

Jankovič bo celo ljubjano asfaltejro, mi pa po forumi rešavlemo problematiko enega parkirišča, ker pristojni ne vejo kak bi.

kodiak (nepreverjen)

Dipo, Dipo, Dipo!! Dipo mi paše!!!!!

? (nepreverjen)

končno nešče postavo prava pitanja. najprle se dela drage ceste pa izvoze, te se jih pa dol zabetonejra. čistak dobro je bilo prle, si lejko gužvo zaobišel, pa šol v bouto s te strani. sploj do dipoja pa eurospina. na ovih semaforaj je že prle bilo nenormalno, gužva pa zastoji, zdaj de pa še üjše. spakivajte tisti beton vkraj pa ga občinaron postavite pred vhod!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ovii projektantek je pa res tele

AHAM (nepreverjen)

Tou je tak gda majo glavno rejč "ljubitelji" pesekov...

Hmm (nepreverjen)

Pa starih avtekof, pa sousida. praf pride ce ma keri projektanta za nouvoga zeta. Bole kak sprehajalisc sobocanci nucajo tovarne, odrance si naj poglednejo. Sicer pa tam casti zupan obcane, v soboti pa obratno,

In reply to by AHAM (nepreverjen)

Eagle (nepreverjen)

Spet en dokaz, da smo balkanci.

kasparov

Soboto vodijo debili !
Tak je že 28 lejt.

Čarni vrag (nepreverjen)

Bedaki na položajih. To je zaščitni znak Šarčeve Slovenije.

Veski dosednjakovic (nepreverjen)

ti si bumbar :) sarec se nej zaco pa je ze za vse kriv

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ti si janševistični bumbar. Resno sereš po Šarcu pa še začau ni.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

vidocq (nepreverjen)

ker projektant nima zdrave kmečke pameti mu za to zgrešeno cirkulijado odvzeti diplomo ,, danes v cca 1 uri 30 besnih voznikov zapustilo to rondolijado , enih 10 pa z večjimi vozili čez tiste robnike , vsi pa besni na KIK , kaj si to dovoljuje

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne kupujte klump robe v KIKu.

Maham (nepreverjen)

Mislis ka ce ides v drago bouto v avstriji in je se slabsa
Roba ka si zmago??

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

revival... (nepreverjen)

Tou ka iztrošeni šerif pa polaničovi šiptari delajo ide prejk sej mej... Klančina, Kik, križišče pri OBI-ji iz Nemčavec, štero je za meter voskejše od ceste, štera pela do njega.... Idiotizmi soboške "elite" Ali pa načrtovanje slujženje na napakaj... Varnost občanov? Jebe se šerifi pa Polaniči za našo varnost... PEJNEZ, PEJNEZ, tou je glavno! Mimogrede, sobotainfo, ite si poglente izvoz iz Nemčavec na glavno cesto!

kanžor

Za teden dva bodo spoznali da so vstrelili odgovorni mimo in bodo spet popravljali tako kot so klančino popravljali .Vse kar se v Murski Soboti dela se dela dvakrat ,če ne še trikrat

gostja 426 (nepreverjen)

Klančine niti popravili nejso, samo lučke so dale, ka de fse sküp še drakše.

In reply to by kanžor

Saj ni re pa je (nepreverjen)

Pa to ni res, pretočnost prometa preusmerijo na semaforje, Haloooo? Moraš biti tele, da da daš takšno razlago.

vidocq (nepreverjen)

točno in bravo ,, na sredo dveh rondojev postavijo semafor in to še na zelo kratki razdalji , pa ge še tou obstaja , ali pa je cipot tak zahtejval

In reply to by Saj ni re pa je (nepreverjen)

čitluk (nepreverjen)

Šerifi in njegovi oprodi (jebaču) se droda.

black panter

što de volo tou levičarsko gamad v jeseni,je idiot

Čarni vrag (nepreverjen)

Vi očitno niste sposobni napisati razumljivega članka. Kikov parkplac je dobil izhod na Noršinsko, ostali pa so ga izgubili.

kvak (nepreverjen)

Tak je vse v Soboti ka se dela Vse brez pomisleka. Tak je klančina pred občino ,tak je krožni in klančine v ulici Šzefana Kuzmiča. Vse je to po balkansko

anon1312 (nepreverjen)

Včasih se resno pijtan, či MS vodijo sami pijanci pa đankiji. Brez zajebancije, to bi jih nešče mogo testerate na trde droge.

Hmm (nepreverjen)

Od vlozisca naprej..ite samotta pred prazniki, nema niti delavca keri bi obvezno mogo biti na vloziscu ker so uradne ure...kelko jih dela v pisarni?

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Glej ti dečkece čarne kak spejvlejo. Kak pred štirimi lejti kda so držali štango Štihi. Pa je nej šlo. Pa v jeseni opet nede šlo. Pa te čivkali. Butalec van to pravi.

gggggg (nepreverjen)

TA KI JE TO ZAKUHAL,PO VSEJ VERJETNOSTI NI ŠOFER,ALI PA JE IZPIT IZGUBIL ZARADI ALKOHOLA IN SE ZDAJ IZŽIVLJA NAD VOZNIKI.ŠE BUTALCI SO IMELI BOLŠE CESTE.

poštenjak (nepreverjen)

ovim ki so to zajebali je treba jebat mater,, aposlije toga i njih

micikaaa (nepreverjen)

ŠEST LET OBČINA OBEČAVA RONDO PRI HOFERJU??????ZDAJ BO!!!!!!!!!!

Macika (nepreverjen)

Kak pa ti tou znas? Vozis ajtekovoga avteka ali peseka?

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Krokodil11 (nepreverjen)

Komaj čakam volitve

marička potička (nepreverjen)

Sobota je v znamenju betona, živel beton.

Čarni vrag (nepreverjen)

Danes sem bil trgovini Dipo. Malo sem si ogledal to "pridobitev". Odgovornemu ponujam zastonj prevoz v norišnico.

petardomavriti (nepreverjen)

brezveze modrujete po forumu....ka se vsi iz vas smejijo-še najbole občinar...
prekmurci smo boječi ker ne upamo iti tja pa z avtojami blokirati (zaštrajkati) cesto ali se nonstop po prehodi špancejrati...
malo akcijeeeeeeeee fali ka se nekak geneeeeee

petardomavriti (nepreverjen)

v pondelek de policist kazni pijso keri de se pelo prejk po robnikah,nej jevsek????!!!!!

Čarni vrag (nepreverjen)

Višji svetovalec (za področje cestnega prometa ter komunalne prispevke)
dr. HUGO MAUČEC, univ. dipl. inž. prom.

Malo sem si pogledno organizacijo občine. Pa to izgleda kot vladni kabinet kašne manjše države. Višji svetovalci, šefi oddelkov, tajnice itd. Ugotovil sem, da imamo za področje cestnega prometa celo doktorja znanosti. Zato dragi občani lahko ste pomirjeni. Gospod doktor dela v vaše dobro. Navaden človek to nemre razmiti. Zato ne razmišljajte, saj namesto vas mislijo drugi. Samo glava bi vas bolela. Ali pa se vpišite na prometno fakulteto. Ko boste tam doktorirali, pa te lejko komentirali izhode s parkirišča in podobne jako težke probleme. Tačas pa bogše ka ste tiho. Vaše mnenje nikogar ne zanima. V slovenski demokraciji je pač tak. V jeseni te šli na volitve in te ste za štiri leta fraj. Ko boste stali v dolgi koloni pred Hoferjevim semaforom smatrajte to za največje zadovoljstvo.

Ja (nepreverjen)

Ta gospod je dobricina, zal pa namesto njega mislijo neuki in kapital in tudi odlocajo. Sto rise v soboti te ceste, plocnike, krizisce? Kda te dobili odgovor pa domdruge ustanove imele mogoce dosti dela???

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

strpnež (nepreverjen)

Sramota kaj se dogaja to v M.Soboti v prometni ureditvi, tako nepraktično saj to otrok vidi da to ne velja pa gospod župan je bil policaj pa ne vidi tega sranja ,najprej tisto sranje z skakalnico ,sedaj spet to katastrofa ,nebom te več volil nesposobnež .....

Mojamalenkost (nepreverjen)

V Soboti so experti za postavljanje ovir voznikom.
Projektanta in naročnika za vuha vlečti prek vseh ovir ki so nepotrebne v Soboti.
Gre se samo za nepotrebno izčrpavanje sredstev.

Mojamalenkost (nepreverjen)

Samo pred cirvo postaja izhod iz parkirišča ki ima prednost pred vozili ki so na cesti.
Pred drugo cirkvo pa skakalnica kje skačemo cel teden, ka par pešcev gre k meši v nedelo.
Projektant in naročnik posiplite se z pepelom.

Kdo (nepreverjen)

Je vecinski projektant?

In reply to by Mojamalenkost (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

To kar neprestano ponavljaš, seveda ne drži. Tega ni nikjer na svetu.

In reply to by Mojamalenkost (nepreverjen)

Mojamalenkost (nepreverjen)

Hugo Maučec je kriv za katastrofalne ovire prometa v Murski Soboti???

Čarni vrag (nepreverjen)

Jaz tega ne trdim, ampak je naveden kot višji svetovalec za prometno ureditev. Kašno so bili njegovi nasveti, jih upoštevajo ali ne o tem nimam pojma. Gospoda ne poznam. Nikoli še nisem slišal zanj. Na videz pa poznam občinskega šoferja. Mogoče pa je on zaslužen za to genialno prometno ureditev našega mesta.

In reply to by Mojamalenkost (nepreverjen)

ime d (nepreverjen)

Drugje dajo plastične ovire, ko je sprememba prometnega režima, tu so pa pametnjakoviči dali betonske ovire. Upajmo da kdo ne bo umrl zaradi tega.

Vrag (nepreverjen)

Crna konkurenca.. ti rises in dobis mastne pare ..malo se zbremzaj in ne vali krivde na druge..ka si ze??? Cidi zet si? Uff vikend sousid si tudi po nouvon a ne??? Majo deca kruj?

pravi butalec (nepreverjen)

Čujte, pa se tukaj nejde za doktorat iz pomorskega prometa s kontejnerji???
Ka pa ma to veze s cestami, krožišči,....

Alee (nepreverjen)

joj joj .... https://www.letakonosa.si/dipo/aktualni-letak-od-torka-09-10-2018/ - greš si mirno k jim po kuhno ali pa kavč, dobiš robnik v avto. Lepa reč!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice