Foto: Saša Žerdin
V Gledališču park so danes predstavili poletno dogajanje v Murski Soboti.

Gledališču Park so danes predstavili poletno dogajanje v Murski Soboti. Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota, je pojasnil, da so za Soboške dneve, Skrito dvorišče in Soboško poletje v proračunu zagotovili 228.000 evrov.

Brigita Perhavec, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, je povedala, da se je življenje po »tej zdravstveni krizi« vrnilo v Mursko Soboto.

»Letos se tako vračamo v stare tirnice, kot je to bilo leta 2019. Seveda pa ohranjamo v programu tisto, kar smo v tem času odkrili - festival Soboški dnevi se z vsem svojim raznolikim programom vrača v Mestni park,« je pojasnila.

Festival prekmurske šunke in gibanice se bo odvil prvo soboto v septembru

Soboško poletje se bo letos odvilo že 17. leto zapored, Skrito dvorišče pa osmič zapovrstjo.

Poletje pa se s temi prireditvami še ne bo zaključilo, saj se bo v Murski Soboti od 30. avgusta do 2. septembra odvil Festival sodobnega plesa Fronta, Festival prekmurske šunke in gibanice pa se bo odvil prvo soboto v septembru.

Dogodki se bodo začeli z Operno nočjo 20. junija

Programska vodja Polonca Gjörek je v nadaljevanju povedala, da letošnji festivalski program ponuja za vsakega nekaj, predvsem pa bo to priložnost, da se mesto ponovno napolni z dobro energijo in dobro voljo.

Vse skupaj se bo začelo v torek, 20. junija, na Slovenski ulici, ko bo ob 21. uri zazvenela Operna noč

V sredo, 21. junija, bo na istem prizorišču slovesnost ob dnevu državnosti, nastopili pa bodo učenke in učenci Glasbene šole Murska Sobota.

Glavno koncertno dogajanje se začenja s Soboškimi dnevi

Soboški dnevi se letos vračajo na že znano prizorišče, v murskosoboški park.

V petek, 23. junija, se bo ob 19. uri najprej odvila gledališka predstava Vsi tako drugačni, ob 20. uri pa sledi predstavitev petih mladih glasbenikov. Nastopili bodo R king in Boki, Neli Lalovič in Jaša Pulič Čontala ter zasedba Frišké.

Ob 21. uri bo nastopil Nipke, ob 22.30 Magnifico, za njim pa bo oder zasedla skupina Dej še'n litro. Večer se bo zaključil na Grajskem dvorišču, nastopil pa bo Damir Urman.

V soboto, 24. junija, se bo dogajanje začelo že ob 8. uri zjutraj s tradicionalno razstavo starodobnih vozil in tehnike, ob 19. uri pa sledi predstava Zabavni posli

Ob 20. uri bodo nastopili Nela Copot in Rene Zorman, za njima pa skupina Sp!cy. Ob 21. uri bo oder zasedla skupina Leteči odred, ob 23. uri skupina S.A.R.S., za zaključek večera pa bo na Grajskem dvorišču nastopil Leopold I.

V nedeljo, 25. junija, se dogajanje ponovno začne s predstavo za družine z naslovom Ravnovesje.

Ob 20. uri sledi nastop skupina Perpetuum Jazzile, ob 22. uri Vlado Kreslin in Mali bogovi, dogajanje pa bo zaključila skupina MRFY.

Dogajanje se nadaljuje z dvema komikoma

Drugi del Soboških dni se začenja v ponedeljek, 26. junija, na Grajskem dvorišču, ob 20.30 bo nastopil komik Ranko Babić, dan za tem pa se bo predstavil še Profesor Kuzman mlajši.

Brezplačne vstopnice za obe predstavi lahko zainteresirani prevzamejo v Turistično informacijskem centru Murska Sobota od 19. junija naprej.

V sredo in četrtek istega tedna se bosta v Evangeličanski cerkvi ob 19. uri odvila koncerta klasične glasbe.

Po Soboških dneh še Soboško poletje

Takoj po zaključku Soboških dni se bo dogajanje v Murski Soboti nadaljevalo s prireditvami v sklopu Soboškega poletja. Vsak petek se bodo na Trgu kulture predstavili različni glasbeni izvajalci. V mesecu juliju se bodo koncerti odvili od 21. ure naprej, v avgustu pa od 20. ure naprej.

Otvoritveni koncert bo v petek, 7. julija. Otvoritveni koncert bodo pripravili domači izvajalci - Prekmurska godba Bakovci z gosti Nušo Titan, Damjanom Kuzmo, Marjanom Faričem, Tadejem Žižkom in Društvom prekmurskih mažoretk Bakovci.

Naslednji petek prihaja Tinkara Kovač, sledi koncert skupine Smooth band, za tem pa se bodo predstavili Estudiantina ensemble.

V avgustu se bodo predstavili: Andrej Šifrer, Vruja, Abba Mia Tribute in Duje Stanišič.

Ob sobotah bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, na grajskem dvorišču se bodo zvrstile številne predstave.

Skrito dvorišče se bo odvilo na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot

Tudi letos bodo v Murski Soboti izvedli Skrito dvorišču, ki bo na dvorišču Hranilnice prekmurskih dobrot.

Kot so pojasnili na novinarski konferenci, gre za intimnejši prostor, zato je temu primeren tudi izbor nastopajočih.

Skrito dvorišče se začenja 8. julija z nastopom Dejana Berdena in Urške Centa, v nadaljevanju pa se bodo predstavili Prismojeni profesorji Bluesa, Katja Šulc, 3:RMA, Daniel Caccia in Organ Trio, The Cover Girls, Tori Tango ter Nubira.

Koncerti se bodo odvili ob sobotah v mesecu juliju in avgustu. V mesecu juliju se bo dogajanje začelo ob 21. uri, v mesecu avgustu pa ob 20. uri.

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Ja (ni preverjeno)

300.000 porabiti za kaj in za koga? Brezvezni program, nič obetajočega ali zanimivega. Rajši bi denar namenili za ceste, ki so v slabem stanju.

Ja.ja (ni preverjeno)

To se pa strinjam, te rodeo ceste niso več za nikamor. Zato pa čedalje več ljudi vozi cestne terence.

In reply to by Ja (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Odličen program.

In reply to by Ja (ni preverjeno)

Ka (ni preverjeno)

Perhavčka idi v penzijo. Zaspala si v tej tvoji organizaciji...piše se leto 2023. Da jaz dobim te denar, razturan z dogodki.

Janko21 (ni preverjeno)

Glede na to kak globoko v ritko ji je Györekova Polonca odišla, ka bi zelo rada zasedla njeni položaj, dvomin ka de kaj inači če v penzijo odijde.

In reply to by Ka (ni preverjeno)

prekmurc (ni preverjeno)

Gda vijdin tou erdečo babo te moren tablete za prtisk zeti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Ka (ni preverjeno)

šlg (ni preverjeno)

tej dogodki so kak se šika seveda komi kaj ne paše to nikdar nede... jes man rajši 20- koncertov dobrij bendov keri mogoče nejso tak poznani kak pa ka dan 100k za neksi neven ka bi vij radi..

In reply to by Ka (ni preverjeno)

Heheheeeze (ni preverjeno)

Damjan je vrejdi clovik ale nemren mijmo ka gda ga vijdin vijdin samo eno mejšanco jevška pa židana. Samo se fura naprej kak se je do zdaj.

Gostn (ni preverjeno)

Z dodatkom barbike, ex predsednika

In reply to by Heheheeeze (ni preverjeno)

bonge (ni preverjeno)

Na konce pa baje prhavčka en striptiz vrejže in eno spopejvle in te de tiste rek veljal ka je konec da fet lejdi sings. Hahaha

.... ..... (ni preverjeno)

Joj, samo tega ne! Zaželite nam raje karkoli drugega, prebavljivega.

In reply to by bonge (ni preverjeno)

Japi (ni preverjeno)

Kak si ta vüpa prafti ka je za vsakega nekaj? Drum n bass je? Techo je? Punk je? 280k pa ste nej sposobni pripelati bar eno svetovno imej ali vsaj evrposko. Za vsakega nekaj prej....

glasenn (ni preverjeno)

Se strinjan. Z 300k ojrof bi takšen festival napravo ka bi 3 dni vsi samo gledali. In to nej z nekšimi lolekami kere vseposejdi nonstop gledamo. Eni in isti bendi že leta kolobarijo po raznih občinskih dogodkih in cecajo lokalne proračune. Samo resno.... 300k ojrof pa te takšna žalost od izvajalcov. Kelko Kreslin prosi? 10-20 tisoč? Resno ste žalost. Gda ste pripelali 2Chellos san mislo ka de se končno nekaj premeknilo na teh Soboških, te je palik bila par lejt žalost.... te ste se malo zbudili in pripelali Smokie in sam mislo ka de se tak nadaljevalo, pa je naslednjo leto palik pol balkana bila na Soboških. Pa dajte nekšoga normalnoga programskoga nastavite, ka se razmi v muziko in ka ma nekše veze, ker to je nej vredno 300j ojrof. Eh... 300k ojrof.... pa neste normalni no...

In reply to by Japi (ni preverjeno)

ll (ni preverjeno)

rajsi celo poletje odin na DOBRE koncerte mogoce nej tak poznanih bendov kak pa ka bi 300k dal za 3 dni festivala neksin nevenkak poznanin. ci sces takse te idi na festival pa daj 30 eur za vstopnino pa 5+ eur za pivo.

In reply to by glasenn (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Treba glejdati in poslušati, samo glejdati nej zadosta.

In reply to by glasenn (ni preverjeno)

kk (ni preverjeno)

v mikki nikaj nede od toga ?

In reply to by Japi (ni preverjeno)

srm (ni preverjeno)

ponavadi je mikk meo kaksen punk ali techno pa te fore...

In reply to by Japi (ni preverjeno)

45 (ni preverjeno)

Bakovska godba je?

In reply to by Japi (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Goveja glazba?

Mmn (ni preverjeno)

kaj je pa zdaj z dubioza. b.p ka je zmanjkalo denarja?

Ccvv09 (ni preverjeno)

Magnifico alias Robert Pešut to je bilo IN pred 25 leti, preživeto razen če si balkanc, sedaj samo še travnike spreminja v gradbene parcele v suho zlato.

DugiDego (ni preverjeno)

Ge bi tüj šou v ritko Perhavčki. Z debelo baso

DugiDego (ni preverjeno)

Z nabreklo brecilo bi ji šou v ritko

. (ni preverjeno)

Še dobro, da nede gužve.

DžoužiinMarija (ni preverjeno)

Sobočanci so s ten zadovoljni. Dobro je, za koga je.

45 (ni preverjeno)

Baje so povabili tudi g. Klakočer Z.,da bi pela, pa je "velika pevska zvezda" do konca leta zasedena.

🤮 (ni preverjeno)

Kaj pa Tivadar, pa Pištek, pa Jošar?
Na te vrhunske domače izvajalce pa se je zopet pozabilo!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice