22. november bo v znamenju 30. obletnice koncertov Zaigrajmo in zapojmo po domače. V nagradni igri vam podarjamo štiri brezplačne vstopnice!

Prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače je bila v začetku, leta 1989, le oddaja na radiu, že novembra istega leta pa se je prelevila v veliko javno srečanje.

Prireditev vodi Geza Farkaš, znan po sloganu "Geza se zeza", ki mu je leta 1989 takratni urednik tukajšnje radijske postaje predlagal, da bi na radiu vodil kontaktno humoristično oddajo in ob tem vrtel glasbo po željah. Tej vsebini je dal naslov Zaigrajmo in zapojmo po domače. 

Odziv je bil takoj velikanski. Že jeseni je Geza radijski oddaji dodal veliki koncert. Na njem vsakokrat nastopijo najbolj znani domači ansambli pa tudi humoristi in drugi priljubljeni izvajalci. Običajno se ga udeleži več kot tisoč obiskovalcev.

»To je bil v Sloveniji prvi koncert, na katerem so obiskovalci prejeli darilo – kaseto,« je v svoji knjigi Vsi najboljši muzikanti iz leta 2003 zapisal slovenski pisatelj Ivan Sivec.

Že tri desetletja igrajo in pojejo po domače

In tradicija se nadaljuje; prav letos prireditev Zaigrajmo in zapojmo po domače obeležuje 30 let. Ob tem jubileju ne bo nič drugače kot po navadi, saj bodo nastopili številni znani glasbeni izvajalci in prav tako bo vsak obiskovalec prejel darilo, tokrat kompilacijo skladb kar na treh glasbenih zgoščenkah.

V petek, 22. novembra ob 19. uri, bodo v Murski Soboti nastopili: Čuki, Alfi Nipič, Dejan Vunjak, Natalija Verboten, Jasmin Stavros, Ivana Kovač, Krunoslav Kičo Slabinac, Stane Vidmar, Ansambel Štrk, Maja Blagdan, Gamsi, Hišni ansambel Avsenik, Halgato band, Atlanta, Ivan Mezga, Ansambel Aktual, Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer in Geza se zeza.

Poleg glasbe, ki je zaznamovala minula desetletja, bo tradicionalno podeljeno tudi nekaj lepih daril, to so potovanja v Turčijo, Črno goro, Albanijo in na Hrvaško. 

Nagradna igra

Omejeno število cenejših vstopnic je že na voljo v predprodaji, štiri brezplačne vstopnice pa vam zdaj poklanjamo tudi v uredništvu Sobotainfo!

Starejše novice