FOTO: Promet za Štajersko/Da Da
Nevihte z močnimi nalivi so sinoči znova prizadele Slovenijo. Toča je marsikje poškodovala vinograde in uničila pridelek.

Po večjem delu Slovenije so včeraj pozno popoldne poročali o močnih nalivih in vetru, ponekod je padala tudi toča. Ni minilo dolgo, pa so se nevihte znova razbesnele nad Pomurjem in okolico.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča o številnih posledicah, ki so jih še dolgo v noč odpravljali gasilci.

Na cesti Slovenj Gradec - Kotlje so podrta drevesa ovirala promet. Drevesa so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi so v občini Radlje ob Dravi iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vuhred pa so prečrpali vodo iz zalitih kletnih prostorov v Vuhredu.

Delavci cestnega podjetja VOC Celje so iz regionalne ceste Dravograd - Maribor v občini Podvelka, na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zreče so v Loški Gori odstranili drevo s ceste. V Boharini in Zrečah črpajo vodo iz dveh objektov.

V Babni Gori v občini Šmarje pri Jelšah je vodna strela udarila v stanovanjsko hišo in razkrila streho. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah so začasno pokrili ostrešje. Zemeljski plaz je zasul regionalno cesto Šmarje pri Jelšah - Mestine na Smehovem bregu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah in vzdrževalec ceste VOC so odstranili zamljino in očistili cesto.

Na območju občine Slovenske Konjice je bilo zalitih več stanovanjskih hiš, policijska postaja, trgovine, lokali. Poplavilo je tudi več cest. Odzvali so se gasilci prostovoljnih gasilskih društev Slovenske Konjice, Tepanje, Zbelovo, Draža vas, Žiče in Zreče.

V občini Kidričevo je devet gasilcev iz prostovoljnega gasilskega društva je s ceste odstranilo štiri podrta drevesa.

Na območju občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah je osem gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Vitomarci s ceste v naselju Novinci odstranilo podrto drevo.

V občini Juršinci je 25 gasilcev iz dveh prostovoljnih gasilskih društev s ceste odstranilo štiri podrta drevesa in prečrpalo meteorno vodo iz kleti stanovanjskega objekta.

V občini Dornava je šest gasilcev iz enega prostovoljnega gasilskega društva s ceste odstranila podrto drevo.

V občini Sveti Tomaž pa je dvanajst gasilcev iz dveh prostovoljnih gasilskih društev s cest odstranilo dve podrti drevesi.

Na območju občine Ormož pa je 46 gasilcev iz štirih prostovoljnih s cest odstranilo pet podrtih dreves, z železniških tirov eno podrto drevo, z elektroenergetskega voda eno podrto drevo, s stanovanjskega objekta eno podrto drevo, iz kleti enega stanovanjskega objekta pa so prečrpali meteorno vodo. Na stanovanjskem objektu so tudi prekrili del odkrite strehe.

Na območju občine Središče ob Dravi je 23 gasilcev iz dveh prostovoljnih gasilskih društev s ceste odstranilo podrto drevo in saniralo tri poškodovane elektroenergetske vode.

Tudi v regijskem centru za obveščanje Maribor so v času neurja na območju občin Selnica ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Rače - Fram, Pesnica, Duplek, Lenart, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Trnovska vas in Mestne občine Maribor zabeležili več dogodkov - podrta drevesa, zalite kleti, poplavljena cestišča in plaz.

Kaj napovedujejo vremenoslovci?

Danes bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah še megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo v notranjosti občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od šest do 11, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v ponedeljek ponehala.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Naslov dajte rajši:
To je povzročilo neurje

Starejše novice