Svet javnega zavoda Pomurskih lekarn je bil znova primoran dolgoletnega direktorja imenovati le za vršilca dolžnosti direktorja za eno leto.

Ivan Zajc se je na nov razpis za direktorja Pomurskih lekarn prijavil kot edini kandidat in na zadnji seji sveta zavoda dobil tudi podporo vseh, razen predstavnice soboške občine. Kot po pričakovanjih, nato ni dobil podpore občinske kadrovske komisije in soboških mestnih svetnikov, ki tako niso dali soglasja k njegovemu imenovanju, kar pa v skladu z ustanovitvenim odlokom in statutom Pomurskih lekarn direktor mora dobiti od soboške občine. 

Zaplet, ki se ponavlja že vse od leta 2017, so tako kot zadnja leta, rešili v svetu javnega zavoda na način, da so Zajca potrdili za vršilca dolžnosti direktorja za čas enega leta. Tudi za njegovo 'vdjevstvo' so vsi prisotni člani sveta zavoda glasovali za, razen predstavnice soboške občine.

Oddelal že za poln mandat vršenja dolžnosti

Zajc tako še naprej ohranja zaupanje ostalih pomurskih občin ustanoviteljic javnega zavoda, ostaja pa brez zaupanja soboške občine. Slednja mu, kot vemo, očita nepravilnosti pri nabavi zdravil in kršenje zakona o javnem naročanju.

Namera mestne občine o spremembi ustanovitvenega odloka javnega zavoda, ki predvideva delitveno bilanco, spremembe pri glasovalnih pravicah in številu predstavnikov v svetu javnega zavoda, pa ostaja neuresničena, saj temu druge pomurske občine niso naklonjene. Ravno tako ostaja v predalu odlok o ustanovitvi Lekarn Murska Sobota, saj je vprašljiva že sama izvedljivost izstopa soboške občine iz Pomurskih lekarn.
 

Komentarji (10)

Mumu (ni preverjeno)

Kdo še vedno glasuje “za”
Dajte imena članov sveta zavoda

1919 (ni preverjeno)

Lp Mumu

VSI predstavniki, ki imajo ustanoviteljske pravice oz. deleže glasujejo ZA, razen "TESLO", ki predstavlja soboškega DROTA.
Rezultat glasovanja na svetu zavoda je 15:1
Rdečeburžujski DROT noče razumeti, da so ostali ustanovitelji oz. lastniki z obstoječim direktorjem zadovoljni.
DROT in pamet????👺👺👺

Lvečer

In reply to by Mumu (ni preverjeno)

dolgi ud (ni preverjeno)

Proti samo Milena Vöröš. Reva je domnevno kronično na lekadolu. Rednega moškega na recept ji priporočamo v Satahovcih.

In reply to by Mumu (ni preverjeno)

GODŽIRO (ni preverjeno)

Samo še en mandat , pa se bo to močvirje izsušilo , gotovo je , pomlad je tu.

Busybee (ni preverjeno)

Jevšek Sandi pač še vedno ne razume da so časi komunizma minili😂😂😂😂

Grk (ni preverjeno)

Zajc je kandidat, ki že v naprej ve, da ne bo izvoljen, zakaj potem sploh kandidira?

kobiljski (ni preverjeno)

Zajc direktor do penziona. Sobota puši in laže. mislim da že štiri leta pumpajo laži v okolje.

In reply to by Grk (ni preverjeno)

majII (ni preverjeno)

neije dal pejnez v expanu ne dobi podpore soboške občine. Da pejnez beltinskomi fuzbali bo podpora . Matematika je enostavna v toj gniloj politiki

dosta je 2 (ni preverjeno)

zakoj bi dao Espanoje, če je samo MS pomurje??

In reply to by majII (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Vse skupaj je zelo otročje s strani župana. Zaradi nekih osebnih zamer so Zajca postavili za žrtev. To kar sta Jevšek in Štihec imela naj obračunata med sabo ne preko zajca. Dejstvo pa je, da je tudi Zajc dolžan delati tako, da ne krši pravil.

Starejše novice