Javni razpis za subvencioniranje reševanja prvega stanovanjskega problema mladih in mladih družin v Lendavi.

Na podlagi Odloka o pomoči mladim in mladim družinam pri reševanju prvega stanovanjskega problema v Občini Lendava sofinancirajo kupnine mladim in mladim družinam.

Mladi lahko kupijo stari stanovanjski objekt z zemljiščem, primeren za obnovo ali pa parcelo za gradnjo, ki je v lasti Občine Lendava.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavi se lahko mlada oseba ali mlad par, ki ne sme biti star več kot 35 let. Prijavi se lahko tudi mlad par ali posameznik, ki ima vsaj enega otroka, ki pa še ni šoloobvezen.

K prijavi je upravičena tudi druga odrasla mlada oseba, ki ni stara več kot 35 let in skrbi za otroka ter ima po družinskem zakoniku do otroka določene obveznosti in pravice.

Upravičenec na tem razpisu mora biti tudi državljan Republike Slovenije ali imeti dovoljenje za stalno prebivanje v državi. Mlada oseba ali družina je upravičena do tega, le če prvič rešuje stanovanjski problem.

Hiša v Dolgi vasi.

Kakšni so pogoji za nakup hiše ali parcele?

Do sofinanciranja po tem razpisu je upravičen tisti, ki na območju občine prvič rešuje stanovanjski problem.

Upravičeni pa niso tisti, ki imajo na območju občine Lendava drug za bivanje primeren stanovanjski objekt ali parcelo, kjer lahko gradijo. Upravičeni niso niti tisti, ki imajo do občine ali države neporavnan dolg ali pa so v kazenskem postopku.

Občina upravičencu sofinancira do dve tretjini kupnine nepremičnine na tem razpisu.

Oddane vloge bodo točkovali in na podlagi tega dodelili nepremičnine upravičenem. Prednost bodo imele družine z otroki ter mladi, ki so zaposleni v deficitarnih poklicih. Različno bodo točkovali mlade tudi glede na status in dolžino zaposlitve.

Pet točk bo dobila družina, kjer sta oba starša zaposlena za nedoločen delovni čas, točko manj pa bo dobila družina z eno zaposlitvijo za nedoločen čas. Najmanj točk bo dobila mlada družina, kjer sta oba ali le eden zaposlena za določen delovni čas.

Parcele v Slomškovem naselju. (Foto: Občina Lendava)
Hiša v Čentibi.

Prodaja se osem nepremičnin

Občina prodaja štiri parcele v Lendavi, v Slomškovem naselju, ki so ocenjena na okoli 20.000 evrov in so v povprečju velika dobrih 800 kvadratnih metrov. 

Prodajajo se še štiri starejše hiše v Mostju, Čentibi, Petišovcih in v Dolgi vasi. 

Za hišo z zemljiščem v Dolgi vasi boste morali odšteti le 11.000 evrov, medtem ko je hiša v Mostju ocenjena na kar 23.000 evrov.

Vlagatelji morajo vlogo, ki jo najdejo na spletni strani Občine Lendave, izpolniti in poslati do 2. septembra letos, nato pa bodo v roku 60 dni obveščeni o izidu javnega razpisa. 

Več o razpisu si lahko preberete na občinski strani.

Hiša v Petišovcih.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
buntis (nepreverjen)

BRAVO! Absolutno pozdravljam. Tako se to dela! Ne pa neka neprofitna stanovanja v Ljubljani. Zakaj? Zato, ker na ta način ohranjamo naše podeželje in vsaj malo omilimo centralizacijo! Super, vzgled ostalim občinam, ki bi morale narediti isto!!!

PP (nepreverjen)
smrkci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lepo in prav ampak staro hišo delati in staro babo jebati ni nikoli konca.

Makstr (nepreverjen)

Lejko podereš kučo - nej mus obnavlati.

In reply to by smrkci (nepreverjen)

0220 (nepreverjen)

naj se jo podere na občinske stroške in potem se naj gradi na novo na stroške kupca.

In reply to by Makstr (nepreverjen)

poiqwre (nepreverjen)

Res pohvalno, pozdravljam idejo. Vendar ne se preveč veseliti. Na tovrstnih javnih razpisih sta možna zgolj in samo dva scenarija; 1) bivališče dobi nekdo "ki nekoga pozna" ali 2) bivališče dobi socialni problem. Za sobivanje z vaščani in za trajnostno naravnanost ni nobena od teh opcij idealna. ne me narobe razumeti, nisem proti "socialnim problemom" ... nasprotno, prav se mi zdi da se naslavljajo. Edino spremeniti bi bilo treba način naslavljanja. Pa ne pozabit na dejstvo, da bo treba še hišo zgraditi ali jo popolnoma prenoviti .. ob trenutnih cenah in ekonomskih napovedih cca. €150.000€ +/+ €80.000 . Poleg tega pa je treba vzeti v obzir, da v okolici verjetno ni "veliko" služb? infrastrukturo itd.

0220 (nepreverjen)

pomagali jim bodo se zakreditirat do konca življenja

22110 (nepreverjen)

Upravičenec na tem razpisu mora biti tudi državljan Republike Slovenije ali imeti dovoljenje za stalno prebivanje v državi.
Dovoljenje? komu je to namenjno. Vsaj državlja RS in ki je imel vsaj eno zaposlitev 1 leto.

Bog moj dragi, (nepreverjen)

če te slike niso simbolične, te tukaj pride v poštev še samo bager,in ges ga slučajno imam, hi,hi,hi.

Collymore
Ragnar (nepreverjen)

In te do se trdi slovenci selili v Nase kraje v lendavi in Nespostovali naso kulturo ter DVOJEZICNOST! Saj le taki hodijo sem! Pol pa otrokom govorijo "toti madzari" , pa v soli si uoajo rect "nas otrok nebo vo oril tega jezika" kaj pol prihajajo sem.

Obcina bi morala dat priloznost le tistim ki bi bili leiz pomurja.

za smrkci (nepreverjen)

Pejnezi, Debilni Fuknjenec, od stare ti pa pašejo, jeli?

Kozule (nepreverjen)

Bravo občina Lendava!! Marsikatera občina ima zapuščene razpadajoče hiše, tak se pa vsaj najde nešče ka poskrbi za kučo keri jo nuca.

Porabec (nepreverjen)

Mamo mi tüdi v Porabji dosta prazni iž. K nan tüdi lejko pridejo mlade familije

poiqwre (nepreverjen)

BRAVO! Tak se gučij! lep pozdrav s Čöpanac :D

In reply to by Porabec (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice