Na delovno mesto direktorice občinske uprave radenske občine prihaja Sabina Gutalj.

Konec marca je radenska občina objavila javni natečaj, na katerem so iskali direktorja občinske uprave. Zahtevana je bila najmanj visokošolska univerzitetna izobrabza oziroma izobrazba druge bolonjske stopnje in šest let delovnih izkušenj.

Od vodje oddelka do direktorice občinske uprave

Komisija je za najprimernejšo kandidatko izbrala Sabino Gutalj, nekdanjo vodjo oddelka za splošne zadeve na soboški občini, ki je javnosti postala znana po odmevnem sporu ob njeni izredni odpovedi leta 2015.

Gutaljeva je pravico iskala po sodni poti, pri čemer je prišlo do številnih preobratov. Nazadnje je Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani razsodilo, da je bila izredna odpoved nezakonita, a je soboška občina nato uspela z revizijo sodbe. Gutaljeva je takrat napovedala, da bo iskala pravico še na višji instanci.  

Izpolnjevala je pogoje, spor z mestno občino ni bil ovira

Pravnica sicer že v četrtek prihaja na delovno mesto, kjer bo vodila občinsko upravo občine Radenci. Kot nam je povedal župan Roman Leljak, je občina že dve leti brez direktorja, izbrana kandidatka pa je izpolnjevala vse razpisne zahteve in pogoje.

»Vem za njen spor z mestno občino, ampak mene to ne zanima. Zanima me le njeno delo. Če se bodo pojavljali problemi z mestno občino, bo to zadevo pač morala dokončati sama,« pojasnjuje radenski župan in dodaja, da je komisija Gutaljevo ocenila kot primerno, tudi sam pa se je odločil, da naj pride in pokaže svoje sposobnosti.

Dosedanja vršilka dolžnosti direktorja Mojca Marovič ostaja zaposlena v občinski upravi kot podsekretarka za evropske zadeve in javna naročila. 

Župani naj bi meli proste roke

Leljak sicer poudarja, da je imenovanje direktorja občinske uprave, pri čemer gre za eno izmed ključnih funkcij, zakonsko neustrezno urejeno. Sam bi predlagal, da bi župan moral imeti možnost, da si samostojno izbere direktorja.

»Vezani smo na javne razpise in ostale pogoje, poleg tega se direktorja imenuje za pet let, župani pa imamo štiriletni mandat. Sicer imamo pravico v roku leta dni dni do zamenjave, ampak ta zadeva ni najbolje rešena,« meni Leljak.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kisla ougrka (nepreverjen)

naslovna slika je slaba photoshop spretnost :D

Kroške123

naslovna slika je že od leta 2015 ista vedno kda se kaj za njau pijše.

In reply to by kisla ougrka (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

čuj ti kuzla rdeča zabuhla
ti si še bolj grda od pujse pepce

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

ko tu koga jebe

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Gostja689 (nepreverjen)

Bože pomagaj, kadrovanja na desnici so res izpod vsakega nivoja

beko (nepreverjen)

cestitke pa usspesno delo

nicvcc (nepreverjen)

Jansa tudi zdaj tozi R Slovenijo... Nic novoga

Karl Marx (nepreverjen)

Ja gospod Leljak bo pa naredil red
Oficir je oficir
in pri njemu nema mrdanja

In reply to by nicvcc (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Enkrat naj pozira za sobotainfo, ka te meli novo sliko!

v.d. direktorica (nepreverjen)

Lepo, da je Sabina končno dobila službo. Gospa, ki občino vodi že mnogo let (ne glede na to kateri župan je trenutno na poziciji) - mislim na v.d. direktorico Marovičko, bo že poskrbela, da bo Leljak Sabino še pred potekom 1 leta odpustil. Ja, žalostno, vendar za pričakovati. Leljak pa je Marovičko imel kar 2 leti za v.d. direktorico, čeprav zakonodaja veleva, da je nekdo lahko v.d. le max. 1 leto. Očitno za Leljaka zakonodaja ne velja.

awawe (nepreverjen)

navedi clen zakona kje to doloca, da normlni smrtniki, ki nismo v politicnih strankah preberemo. ne nekaj na pamet kot na botoks pop tv.

In reply to by v.d. direktorica (nepreverjen)

v.d. direktorica (nepreverjen)

9. točka 83. člena Zakona o javnih uslužbencih pravi, citiram: "v času od sprožitve natečajnega postopka do imenovanja novega uradnika na položaj......lahko brez javnega natečaja največ 6 mesecev naloge na tem položaju opravlja vršilec dolžnosti. ........ V primeru ponovitve postopka javnega natečaja prične rok iz tega odstavka ponovno teči. Po dveh ponovitvah javnega natečaja se rok lahko podaljša le, če se na javnem natečaju ne izkažeta kot primerna vsaj dva kandidata.", konec citata. V občini Radenci je ga. Marović v.d. direktorica že od samega začetka županovanja Leljaka (več kot 2,5 leti). Slednji je torej najverjetneje kršil zakonodajo.

In reply to by awawe (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

ti se spoznaš na zakone kot Marica na krivi kuraz

In reply to by v.d. direktorica (nepreverjen)

Gost123 (nepreverjen)

Citiraš napačen zakon.

In reply to by v.d. direktorica (nepreverjen)

Radenčan (nepreverjen)

#Sam bi predlagal, da bi župan moral imeti možnost, da si samostojno izbere direktorja.#

Pa totemi se je čisto sfuzlalo.

»Vezani smo na javne

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice