Foto: Občina Radenci
Z medgeneracijskim poligonom pridobivajo vse generacije v Občini Radenci.

Občina Radenci je končala z operacijo Medgeneracijskega poligona, ki je bila uspešna na 6. javnem pozivu za izbor operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju Lokalne akcijske skupine Prlekija.

Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost in znotraj tega v okviru podukrepa Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«.

Sredstva za sofinanciranje LAS Prlekija je dodelilo Ministrstvo za gospodarstvo razvoj in tehnologijo v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Občina Radenci ima bogato turistično in zdraviliško zgodovino

Občina Radenci je občina z bogato turistično zgodovino in s krajem Radenci ena izmed najbolj zdraviliško usmerjenih ter prepoznanih občin v Sloveniji.

»Pomanjkljivost občine Radenci se kaže predvsem v potrebi po športno-rekreativnem prostoru za namen medgeneracijskega druženja najranljivejših skupin v smislu zmanjševanja socialne izoliranosti, boljše povezanosti lokalne skupnosti, povečanja solidarnosti ter skupnemu fizično aktivnem preživljanju prostega časa,« je dejal Luka Ajlec.
 

Nov medgeneracijski poligon prinaša osvežitev v prostor

Občina Radenci se srečuje tudi s številnimi izzivi na področju športna in turizma. Z vlaganjem v športno infrastrukturo pridobiva celotna lokalna skupnost. V športnem centru Ivanke Serec se tako že nahajata dve veliki nogometni igrišči, eno z naravno in eno z umetno travo, atletsko stezo in pomožno igrišče z naravno travo.

»Nov medgeneracijski poligon odlično dopolnjuje celotno turistično infrastrukturo v Športnem centru Ivanke Serec. Z medgeneracijskim poligonom pridobivajo vse generacije v občini Radenci. Tako smo v tem projektu pridobili okoli 700 kvadratnih metrov novih rekreativnih, atraktivnih novih površin, ki obsegajo tri polja motorik parka, dve odbojkarski igrišči in fitnes na prostem,« je povedal župan Občine Radenci Roman Leljak.

Uporaba novih športnih površin bo v veliko pomoč kondicijskim pripravam lokalnim športnih ekip in gostujočih ekipam, katerih je vsako leto več. Prav s tem ciljem so zgradili športne površine v občini.

Foto: Občina Radenci

Ob tukajšnjem poligonu se že srečujejo mladi in starejši

Pri prijavi projekta so se osredotočili na številne izzive in potrebe območja LAS Prlekija, katere del je tudi občina Radenci. S pomočjo tega projekta so zagotovili povečanje potrošnje turistov, ki obiščejo tukajšnje ali bližnje točke in prireditve, povečanje kapacitet, izboljšanje kvalitete in diverzifikacijo turistične ponudbe.

»Oživili smo prostor pred Športnim centrom Ivanke Serec prav z obnovo turistično-športne infrastrukture in dvignili športno ozaveščenost o zavedanju in pomenu gibanja za zdravje, predvsem pri najmlajših ter pri generacijah tretje starostne skupine. Slednje so krepko podhranjene pri gibalnih aktivnostih ter zavedanju pomena dejavnosti v zrelih letih,« sporoča vodja projekta Mojca Marovič in dodaja: »Opažamo, da se ob tukajšnjem poligonu že srečujejo mladi in ostareli, kar se kaže v vedno dobrodošlem medgeneracijskem sodelovanju.«

Vsekakor se je s to investicijo povečala družabna vrednost v občini Radenci, športni utrip in medgeneracijsko sodelovanje od kod ima tudi ime nov poligon. Po občini Radenci že stojijo tudi nove knijgobežnice, ki bodo obiskovalce Radencev spodbujale k branju in izmenjavi knjižnega gradiva.

Celotna investicija stala dobrih 62.000 evrov

Skupna vrednost projekte je znašala 88.173,34 evrov, od tega je bila sofinancirana dobra polovica oziroma 49.997,17 evrov. Lastnih sredstev pa je bilo 38.167,17 evrov.

Celoten projekt še ni popolnoma zaključen. V soboto 20. avgusta bo potekal Dan odprtih vrat prav na tem Medgeneracijskem poligonu.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
😱 (nepreverjen)

Groza toti zupan vedno dela dobro za ljudi. Budale pa so skoz proti njem 🤮 Še na 4 leta gospod župan 😀

. (nepreverjen)

na veke amen

In reply to by 😱 (nepreverjen)

Isti (nepreverjen)

Vse lepo in za pozdravit, vendar me zelo moti izjava da je to velika pridobitev za priprave domačih in tujih ekip.
In se sprašujem gdo ima največ koristi od tega SAVA HOTELI, ki pa nazaj v lokalno skupnost NE DAJO NIČ.
Toliko niso da bi gostom reklamirali znamenitosti kot so nap. slatinski vrelec, Kapela, kulturne in ostale prireditve v okolici itd., ker bi potem tisti € za kavo in špricar pustili zunaj zdravilišča.

Starejše novice