Celjsko podjetje Inpos, ki je leta 2017 v stečajnem postopku Aha Mure prišlo do večjega dela nepremičnin propadlega podjetja, zdaj prodaja del poslovno proizvodnega kompleksa Mure.

Spomnimo, Inpos je leta 2017 v stečajnem postopku Aha Mure za 2,011 milijona evra kupil štiri Murine nepremičnine, in sicer "Nepremičnino Moška oblačila s stroji in opremo", "Nepremičnino objekt Ženski plašči", "Nepremičnino objekt Ženska oblačila" in "Vratarnico s pripadajočim funkcionalnim zemljiščem". 

Stečajni upravitelj Stevo Radovanović je premoženje prodajal po izhodiščni ceni 1,6 milijona evra, v zavezujočem zbiranju ponudb pa je Inpos dal boljšo ponudbo od Metalke Commer (1,617 milijona evra) in Avtocentra Murska Sobota (1,6 milijona evra). Skupno gre za zemljišča v površini 55.782 kvadratnih metrov in še dodatno 35.180 kvadratnih metrov, kolikor obsegajo objekti. 

Naprodaj prostori, ki jih je imel v najemu Gomboc

Zdaj sta naprodaj dva industrijska objekta, prvi v neto izmeri 13.001 kvadratnih metrov, ki zajema pritličje in nadstropje, ter drugi v neto izmeri 5.321 kvadratnih metrov, ki zajema klet, pritličje in nadstropje.

Kot so nam povedali pri podjetju Inpos, gre za objekt "Moška oblačila", ki so ga pred tem dajali v najem (najemnik je bilo podjetje Arum, ki je tudi pristalo v stečaju), stroje in opremo pa so prodali. V lasti pa imajo še druga dva objekta v Murinem kompleksu, ki pa nista naprodaj in se še dajeta delno v najem. Podjetje v lasti družine Pfajfar, ki si lasti večji del Mure, sicer na tem mestu načrtuje tehnični-trgovski center.

Vir: GZS

Kdo bo kupil veliko parkirišče?

Cena dela proizvodnega kompleksa, za katerega zdaj iščejo kupca je 110 evrov na kvadratni meter, kar skupno nanese na 2,015 milijona evra. Inpos pa ne izključuje možnosti ločene prodaje. Ostanki nekdanjega tekstilnega giganta imajo sicer večinoma že vsi nove lastnike, bivša upravna stavba je v lasti podjetja Avto Škafar, ki ima sedež praktično čez cesto, nekdanjo Murino telovadnico pa si lasti plastičarsko podjetje Miniplast, ki ga vodi Boštjan Poredoš.

Na voljo pa je še vedno parkirišče, veliko več kot dva hektarja, v stečajni masi Aha Mure, ki ga bo stečajni upravitelj skušal prodati na dražbi po ceni 964.800 evrov. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Fajn si bojo razdelili pejnaze. Dobili do nove slovence, ki bojo švicali za minimalca, za preživetje.

Starejše novice