Vir: občina Razkrižje
Občina Razkrižje je prejela prikazovalnik hitrosti za šestmesečni brezplačni najem.

Občina Razkrižje je bila uspešna na pozivu Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa lokalnim skupnostim, tokrat za šestmesečni brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti - VI VOZITE, in sicer do 30. junija 2023.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa s tovrstnimi aktivnostmi opravlja analitsko-raziskovalne naloge s prikazovalniki hitrosti, ki jih ima zaradi pridobivanja statističnih podatkov o hitrostih na posameznih cestnih odsekih in zniževanja povprečnih hitrosti na cestah v lasti in jih na podlagi javnega poziva daje v brezplačni najem lokalnim skupnostim.

Občina bo sodelovala s policijo in redarstvom

Prikazovalnik hitrosti je v občini Razkrižje tokrat prvič nameščen ob kategorizirani občinski javni poti Veščica – Razkrižje.

Zaradi zaznanega razvijanja višje hitrosti vožnje vozil, kot je dovoljena glede na omejitve – 30 kilometrov na uro, kar je posledica povečane gostote prometa, predvsem zaradi koriščenja »tranzitne bližnjice«, prav tako je predlagana lokacija sredi strnjenega dela naselja tega območja.

Glede na zaznane podatke postavljenega prikazovalnika mora občina aktivno sodelovati s policijo in redarstvom glede možnih ukrepov za izboljšanje prometne varnosti na lokaciji postavitve prikazovalnika.

Zaradi problematike bodo na podlagi sklepa občinskega sveta občine Razkrižje v prihodnje na tem območju tudi občasno opravljene še meritve hitrosti s strani medobčinskega inšpektorata in redarstva.

Komentarji (3)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Taki prikazovalniki so za normalne ljudi.

Zaradi norcev, sociopatov, psihopatov, egoistov, egocentristov, samopašnežev, nadutežev, napihnjencev, ponlepnežev, bi morali imeti na ogromno mestih stacionarne radarje, ki bi merili 24/7 !!!!!!!

Vsak dan vidim, kako v naseljih in celo na območjih umirjenega prometa, kjer se nahajajo otroci in starostniki, eni divjajo in sploh ne upoštevajo ostalih ljudi.

Nobenega spoštovanja do sočloveka !!!!!!!

linkoln (ni preverjeno)

da nisi kerega pozabil...

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

podatki se zbirajo za statistiko

Starejše novice