Vir: Meteoinfo Slovenija
Fotografija, ki ste jo po četrtkovem neurju zagotovo videli. V hiši živi 84-letna Marija Vrečič, ki je hudo neurje k sreči preživela nepoškodovana.

Območje severovzhodne Slovenije so v četrtek prizadela huda neurja, ki so povzročila obsežno materialno škodo. 

Med najbolj prizadetimi je bila 84-letna Marija Vrečič iz Lomanoš, nedaleč od Gornje Radgone. Fotografija njene uničene hiše, ki je po neurju zaokrožila po Sloveniji, je marsikoga pustila brez besed. 

Neurje ji je dobesedno odtrgalo hišo, stavbo je zadela tudi strela. Kljub obsežni škodi je Marija k sreči ostala nepoškodovana.

Kot nam je zaupala o četrtkovem zgodnjem jutru, jo je neurje že prebudilo. Šokirana in brez elektrike, je sprva mislila, da je strela zadela blizu njene hiše.

Ko pa je šla v prvo nadstropje svojega doma, je zgrožena ugotovila, da je njen dom uničen. Deli hiše, predvsem opeka in kosi lesa, so ležali povsod ...

Vse objave o neurju, ki je prizadelo severovzhod Slovenije, najdete na tej povezavi.

Najhujše jutro v življenju

Za pomoč pri sanaciji, saj ni imela zavarovanja, se je obrnila na lokalno skupnost. Srečanje s sekretarko Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona Katjo Makovec ji je prineslo upanje, saj so ji obljubili, da bodo v okviru svojih zmožnosti in pristojnosti pomagali vsem, ki so utrpeli škodo zaradi neurja.

Marija po ločitvi od moža, s katerim ima tri otroke, živi sama. Njeni dve hčerki z družinami živita v Gornji Radgoni in Lastomercih, sin pa je v tujini. 

Živi od pokojnine, ki si jo je zaslužila z delom v nekdanjem konfekcijskem gigantu Muri v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

Komentarji (4)

Lukči (ni preverjeno)

In sobotainfo, kako boste pomagali? Kako lahko pomagamo drugi? Oz. ka je namen toga članka, razen naslajanje nad nesrečo drugih?

Janita Sayonara (ni preverjeno)

Njen Sin je največji pijanček in lopov .

nedwed (ni preverjeno)

pa ka to zazidano s peskom med cigli da se vkup sune?

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Nekvalitetno grajeno.

Starejše novice