Med brskanjem po spletnih straneh Thermane Laško lahko na prvi pogled dobimo občutek, da se ne nahajamo v dobi koronavirusa. Bi lahko šlo za zavajanje ljudi?

Med brskanjem po spletu lahko naletimo tudi na bogato ponudbo term. Številne na svojih spletnih straneh oglašujejo ponudbo in pakete, ki vsebujejo brezskrbno kopanje, uporabo fitnes centra in razvajanje na sto in en način.

Seveda, nič od tega v tem trenutku zaradi epidemije koronavirusa ni možno, a to na prvi pogled iz ponudbe ni razbrati. Nekatere terme na naslovnicah svojih spletnih strani te informacije nimajo, do nje se moramo prebiti sami. Bi lahko šlo za zavajanje morebitnih gostov?

Thermana Laško: »Do sedaj nismo prejeli niti ene opazke, da bi naj šlo za zavajanje«

Med brskanjem po spletnih straneh Thermane Laško lahko na prvi pogled dobimo občutek, da se ne nahajamo v dobi koronavirusa. Na uvodni strani obiskovalca nič ne opozori, da je kompleks zaprt. Sporno?

»Mi imamo vsa obvestila o tem, da so naše dejavnosti zaprte navedene pod razdelkom 'Aktualno'. Tako smo komunicirali že v lanskem letu in skozi celotno obdobje epidemije. Tudi zato zdaj komuniciramo na tak način. Do sedaj nismo prejeli niti ene opazke, da bi naj šlo za zavajanje in tudi mi ostro zavračamo tovrstne trditve,« pravi Nina Pader Topole, vodja marketinga v Thermana Laško. 

Pravočasne informacije o tem, kdaj rezervacija ni možna

O tem, da bi obvestilo premestili na vidnejše mesto ne razmišljajo: »Nam se to ne zdi potrebno, obvestilo je nameščeno na vidnem mestu. Vsekakor pa vsi tisti, ki morebiti želijo povprašati za oddih pri nas, naletijo na službo rezervacij, kjer jim prijazno povedo, kakšno je stanje s trenutnimi rezervacijami«.

Ob tem zagotavljajo, da morebitni gostje dovolj hitro dobijo informacijo o tem, kdaj rezervacija ni možna.

»Vsak morebiten gost je v stiku z našim oddelkom rezervacij, kjer dobi vse informacije potrebne za rezervacijo in za to, ali je rezervacija v želenem času tudi možna. Tako da iz tega vidika prav tako ni nobenega zavanja, prav tako do zdaj ni bilo nobenih težav,« še pojasnjujejo.

Thermana Laško: »Do sedaj nismo prejeli niti ene opazke, da bi naj šlo za zavajanje.«

Morajo biti prisotni

Da je ponudba ves čas vidna, da so paketi dostopni, se jim v tem času zdi izjemno pomembno. Predvsem zato, da ohranjajo vez s turisti.

»Vsak sektor, ki dela z ljudmi, torej z gosti, se zagotovo zaveda pomembnosti, da ostaneš v stiku tako z obstoječimi kot potencialnimi gosti. V kolikor si prisoten, te zaznajo in potem je tudi večja možnost, da te obiščejo. Če nisi prisoten, verjetno ne bodo prišli,« so jasni  Thermani Laško.

Vseeno pa tudi v tem času beležijo rezervacije, večino teh za poletni čas: »Ljudje se že pripravljajo na poletne oddihe, poletne počitnice. Je pa potrebno poudariti tudi to, da imamo pri nas odpoved bivanja brezplačno, torej ni nobenih stroškov ob rezervaciji in morebitnem preklicu.«

Gostijo športnike invadile

Vseeno pa njihovi prostori v tem času ne samevajo povsem: »Pri nas trenutno gostimo športnike invalide, ki se pripravljajo na paraolimpijske igre. Pri nas je tako nastanjenih trideset oseb. Tudi sicer je športni turizem pri nas zelo pomemben. Veseli smo, da so ekipe, ki pri nas bivajo, izjemno zadovoljne in se rade vračajo.« 

Ob tem pa v Thermani Laško še dodajajo, da njihov namen nikoli ni bil zavajanje in da stremijo k temu, da je izkušnja njihovih gostov čim bolj prijetna.

Kakšno je stanje pri termah v Pomurju?

Preverili smo tudi, kako je s ponudbo na spletnih straneh pomurskih term. Te imajo po večini opozorilo o trenutnem zaprtju takoj na naslovnici. Med takšnimi so Terme Vivat, Terme Lendava, Bioterme Mala Nedelja in terme pod okriljem Sava Hotels & Resorts.

Takšnega obvestila pa nismo zasledili na spletnih strani Term Banovci. Nanje smo se obrnili z vprašanji, a odgovora do objave prispevka še nismo prejeli.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
FAKENEWSSS2 (nepreverjen)

STOP KOVID TERORIZMU!

123467 (nepreverjen)

Ce novinar poslje vprašanja ob 11.00 uri in zahteva odgovore do 14.00, mogoče je pozabil, da turizem stoji in smo doma na čakanju.... Sramota, nimajo nič drugega zapisat pa se na turizem obregnejo katera panoga je ena izmed bolj prizdatih zaradi pandemije.

Bnlkjok (nepreverjen)

Misliš PLANdemije.

In reply to by 123467 (nepreverjen)

hodoshki (nepreverjen)

Rejsan grozno zavajanje, že 10x san probo rezerverati zaradi toga, ka nemajo na strani napisano, ka so zaprejti. Naša se je tak veselila, ka mo silvestrovali v Laškon, kak so me na nategnili! Se vij sploj zavedate, kak je glupi celi fokus te zgodbe?

??? (nepreverjen)

Rejsan glupo od glupoga. Nemate vec kaj cednejsoga pisate sobotaingo??

LOL35 (nepreverjen)

Haha, koje članke glupe že pišejo...

KORONČKA (nepreverjen)

V lidlovi reklami tudi najdemo oblačila pa nemoremo kupiti ker nam vlada ne pusti , pozabili so na kmečko pamet , ampak epilog vsega bo zanimiv.

Bindi (nepreverjen)

Majo na prvi strani obvestilo, seveda, ali tak skrito spodaj, kak da bi fse bilou odprejto. Ja, lejko ide za zavajanje, predvsem v čase, gda se ukrepi menjavajo, pa je nej jasno, ka je že odprejto pa ka se nej, ali pa če so rezervacije možne že pred odprtjem. Tak je bilou že v prvin vale, enim je te inšpektor pomago do večje jasnosti, ali nej zadosta, kak vidimo zdaj.

Starejše novice