Vir: Facebook - Društvo za zaščito živali Pomurja
Še ena nedolžna žival, ki je ostala brez lastnika. Tokrat iščejo topel dom za prijetnega, nekoliko bolnega nemškega ovčarja Linga. Mu lahko pomagate?

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili objavo Društva za zaščito živali Pomurja, ki poziva vse ljubitelje štirinožnih prijateljev na prikupnega psa Linga, ki že dlje časa išče novega lastnika in nujno potrebuje varen dom.

Kuža Lingo išče novega lastnika

Kot so zapisali v društvu, je sedemletni Lingo zelo prijazen in cartljiv, ima pa težave s tačkami, zato trenutno ne mora na dolge sprehode, potreboval bi zgolj varno zavetje z ustrezno in ljubečo oskrbo.

»Lingo je sedem let star nemški ovčar, ki ima težave s tačkami, predvsem z blazinicami. Zavedamo se, da Lingo ni kuža, ki bi ga nekdo posvojil, ker išče psa za dolge sprehode, niti ni kuža, ki bi tekal z otroci po dvorišču, prav tako ni puhast mladič, ki bi vsakemu ogrel srce. Je pa kuža, ki čaka na človeka, ki želi posvojiti psa, z namenom, da ga reši.

On potrebuje svojega rešitelja. Nekoga, ki ima ograjeno zemljišče, da se bo Lingo lahko prosto gibal, predvsem pa poležaval in kjer si bodo njegove blazinice morda tudi opomogle in mogoče, bo čez čas njegovo stanje veliko boljše. Potrebuje le ljubečega človeka, ki mu bo nudil varen dom, ne boksa in ne priveza, skrbel za njegovo veterinarsko oskrbo, predvsem pa srečno življenje,« so zapisali v Društvo za zaščito živali Pomurja.

Mu lahko pomagamo, da končno najde topel dom in skrbnega lastnika?

Starejše novice