TV IDEA letos obeležuje 30 let delovanja.

Leta minevajo in tako se je zavrtelo tudi 30 let delovanja lokalne pomurske televizije TV IDEA.

»Spremljanje dogodkov, reportaž in intervjujev so vsakdanjik novinarjev, snemalcev, montažerjev ter preostale ekipe na naši televiziji. Zato s ponosom pihamo trideseto svečko.«

Ne spreglejte!

Bogat program iz pokrajine ob Muri se je skrbno hranil v arhivu vsa ta leta. Zdaj je čas, da ga bodo delili z vami, zvestimi gledalci.

Drugi del dokumentarnega filma z naslovom »Ivan Jerič« bo na sporedu že danes ob 18.30. Ob 21.15 sledi posnetek dogodka »Žetev in mlatev po starem«.

Ponovitve sledijo še v soboto ob 17.15 ter 21.45 ter v nedeljo ob 13.30 in 19. uri.

O tematiki

Ivanu Jeriču je bil leta 2005 pod vodstvom Štefana Celeca posnet dokumentarni film. 

Ivan Jerič je bil duhovnik in predan zagovornik slovenskih narodnih interesov. Boril se je prvi svetovni vojni, aktivno je bil vključen v gibanje za priključitev Prekmurja h kraljevini SHS in Maistrov borec.

Končal je teologijo v Mariboru. V duhovnika je bil posvečen leta 1924. Deloval je kot župnik v Lendavi, Turnišču in Murski Soboti, bil je tudi dekan lendavske dekanije, generalni vikar za Prekmurje in častni kanonik. 

Žetev in mlatev po starem je posnetek prireditve leta 1996, na kateri se poudarja pomen zrnja in kruha v našem življenju. 

V Babincih je to predstavljalo tradicionalni kmečki praznik, kjer so posejali 2000 zlatih zrn pšenice.

Dogodek je organiziralo turistično društvo Babinci. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice