Slovenska ulica, ki se že dobre tri mesece bohoti v svoji novi podobi, dobiva tudi nove vsebine. V drugi polovici aprila bo tako na Slovenski zaživela prav posebna trgovina.

Sara Sukič bo kmalu na Slovensko ulico vnesla nekaj prepotrebne svežine. Odprla bo namreč ‘Našo bauto’. Gre za prav posebno trgovino, saj bo v njej mogoče kupiti le izdelke brez plastične embalaže.  

Trgovina brez plastične embalaže

Kot pravi Sukičeva, je njena poslovna ideja rezultat želje, da pomaga naravi, saj se v poplavi izdelkov, ki so pakirani v plastično embalažo, le s težavo izognemo uporabi plastike, ki je eden večjih onesnaževalcev planeta.  

»V trgovini, ki bo v središču Murske Sobote na Slovenski ulici, boste na enem mestu našli kakovostne izdelke, pridelke brez plastične embalaže, ki so tudi lokalnega izvora. Tako boste tudi vi lahko prispevali k ohranjanju naše narave, razvoju regije in zmanjševanju ogljičnega odtisa,« razlaga Sukičeva.

Na policah bodo trajnostni izdelki priznanih slovenskih in tujih proizvajalcev za gospodinjstvo in dom, nego telesa ter različni lokalni prehrambeni izdelki ter sveže, lokalno sezonsko sadje in zelenjava. 

Nekateri produkti bodo na voljo tudi v rinfuzi, kar pomeni, da si jih bo stranka lahko napolnila v embalažo, ki jo bo prinesla s sabo.  

S svojo trgovino želi popestriti ponudbo v središču mesta

Sukičeva je prepričana, da je lokacija trgovine enako pomembna kot njena vsebina, saj sporoča željo po oživitvi mestnega jedra, vrnitvi majhnih lokalnih trgovin in lokalov z obrobja mest nazaj v srce mesta, kot so včasih imenovali Slovensko ulico.

»Slovenska ulica je ena izmed najbolj živahnih ulic v Murski Soboti, na njej se odvija tudi veliko dogodkov in moja želja je, da bi tudi ‘Naša bauta’ postala del nje,« pravi Sukičeva.

Z idejo o ‘Naši bauti’ se je prijavila na program PONI, kjer je dokončno izoblikovala idejo in dobila pomoč pri pripravi poslovnega načrta. Kot pravi Sukičeva, so jim mentorji dali veliko znanja o financah in vodenju podjetja. Preko različnih delavnic so spoznavali marketinška orodja, se naučili nastopati, razmišljati, spoznali so osnove celostne grafične podobe in še veliko več. 

Starejše novice