Na spored osrednje pomurske televizije TV IDEA, se vrača že peta sezona oddaje VITA – življenje je lepo.

Oddaja VITA - življenje je lepo, je jeseni 2017 zaorala ledino v medijskem prostoru in se odlično uveljavila tako na osrednji pomurski televiziji TV IDEA, kot tudi na samostojnem spletnem portalu vitazivljenje.si. Prispevki iz terena govorijo o ljudeh, aktivnostih, načinu življenja in nasvetih, ki lahko bistveno pripomorejo k bolj kakovostnemu življenju posameznika. 

V voditeljske čevlje vstopa nov obraz 

Voditeljica Helena Vrbnjak, bo s svojimi prodornimi, a hkrati premišljenimi potezami iz gosta privabila sleherno še tako skrito misel, vam razprla nove poglede na svet in širila obzorja z drugačno vsebino, kot ste jo bili vajeni doslej. 

O stebru življenja – hrbtenici

"Stari ste toliko, kolikor je stara vaša hrbtenica", pravi starodavna taoistična modrost. Hrbtenica nam omogoča gibanje, pokončno držo, daje oporo telesu in skrbi za prenašanje sporočil iz telesa v možgane. Vse to jemljemo kot samoumevno, njenega pomena se v polni meri niti ne zavedamo, vsaj ne zavestno, vse dokler nas nase ne opozori z bolečino. 

Prva oddaja Vita – življenje je lepo, obravnava temo o stebru življenja - pokončni in zdravi hrbtenici in niza rešitve, s katerimi bomo ohranili našo hrbtenico zdravo in prožno. 

Obiskali smo zdravnico Tanjo Rauter Pungartnik, specialistko fizikalne medicine in rehabilitacije ter vodjo zdravstva v Termah Ptuj, s katero so se pogovarjali o problematiki hrbtenice. Z njimi je delila tudi nasvete, kako obdržati zdravo hrbtenico. Da pa ne bi nanizali samo teoretičnega znanja, so se odpravili do učiteljice joge Klaudije Lovenjak iz društva Joga v vsakdanjem življenju, ki jim je pokazala nekaj praktičnih vaj in prijemov, kako skrbeti za to, da bo naša hrbtenica ostala čim dlje prožna in močna. 

Ne zamudite nove oddaje VITA - življenje je lepo, na TV IDEA z novimi vsebinami že danes ob 18.30 in 20.15, v soboto ob 20.00 in v nedeljo ob 14.30. Spremljajte zanimive in aktualne vsebine tudi na spletnem portalu www.vitazivljenje.si in Facebook strani Vita-življenje je lepo. 

 

Generalni pokrovitelj oddaje je Triglav zdravje.

Starejše novice