Ta konec tedna bo v Murski soboti potekalo sedmo srečanje Slovencev iz zamejstva in celega sveta - Dobrodošli doma.

Dogodek bo združeval program: športne, kulturne, gospodarske in glasbeno-zabavne vsebine, lokalno kulinariko ter nastope slovenskih društev iz celega sveta.

Za večerno zabavo pa bodo v soboto pred grajsko kuliso Dvorca Rakičan poskrbeli Vlado Kreslin z Malimi Bogovi in Beltinško bando, Hišni ansambel Avsenik in Mišo Kontrec. 

Pester in raznolik program

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je letos k sodelovanju povabil Mestno občino Murska Sobota, RIS Dvorec Rakičan, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Pomursko turistično zvezo ter druge pomurske občine in organizacije. Za dogodek dobrodošli doma so pripravili pester in raznolik program, ki bo slovenskim izseljencem približal kulturno, kulinarično in turistično sliko pokrajine ob Muri.

V petek in nedeljo bodo organizirani izleti po Pomurju, vodenje po Murski Soboti, dogodek ob 500-letnici reformacije, ekumensko bogoslužje. 

V soboto celodnevni dogodek

V soboto pa bo v dvorcu Rakičan potekal osrednji celodnevni dogodek, ki bo združeval gospodarske, kulturne, športne in glasbeno-zabavne vsebine. Tako bodo recimo v Modrem salonu dvorca Rakičan potekali okrogla miza na temo Pomurci v svetu, Srečanje gospodarstvenikov, na katerem bodo predstavljeni investicijski potenciali Pomurja ter Predstavitev strategije dolgožive družbe.

V Galeriji Dvorec Rakičan bo na ogled razstava v Kanadi živeče slikarke Irene Hribar Schmidt, na ogled pa bo tudi razstava Prekmurskih izseljenskih časopisov. V rakičanskem parku bo potekal nogometni turnir, na katerem se bodo pomerile ekipe iz izseljenstva in zamejstva. Pozno popoldan pa vse do večera se bodo obiskovalcem s svojimi nastopi predstavila tudi izseljenska društva.

Čarobni okusi Pomurja

Manjkali pa ne bosta tudi dobra glasba in kulinarika. Pripravili bodo namreč kulinarični festival »Čarobni okusi Pomurja«, katerega namen bo predvsem predstavitev in promocija kulinaričnega bogastva pomurske regije. Kulinarična popestritev bo potekala v soboto od 13.00 ure naprej na dvorišču dvorca Rakičan in v parku, glavni moto pa bo »tradicionalno v kombinaciji s sodobnim«

Obiskovalci bodo tako lahko preizkusili tradicionalne jedi, nekatere v nekoliko drugačni, sodobni, morda celo nenavadni preobleki.

Sicer so pa vsi dogodki za obiskovalce brezplačni. Celoten program pa si lahko ogledate tukaj.

Preberite še

Komentarji (1)

goost (ni preverjeno)

Presenečeni bi bil če 1% prekmurcev posluša Vlado Kreslina .

Starejše novice