Pred dnevi smo poročali o maturantskem izletu prekmurskih dijakov, ki pa ni bil izpeljan tako, kot je bilo načrtovano.

Prekmurski dijaki iz Murske Sobote in Lendave so pod organizacijo agencije Mondial Travel na maturantski izlet v Grčijo potovali kar 40 ur.

Potovanje bi moralo trajati približno 15 ur, a se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo. Njihovo potovanje je tako trajalo 40 ur, a niti približno tako, kot je bilo obljubljeno. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na organizatorja maturantskih izletov.

Kako odgovarjajo na nastalo situacijo in pritožbe?

Maturantske izlete, ekskurzije in potovanja skupaj s potniki in njihovimi starši v agenciji Mondial Travel soustvarjajo že 26 let, pravijo. Ena od njihovih glavnih prioritet je vselej zadovoljstvo njihovih potnikov. Vsako pritožbo tako jemljejo resno in jo tako tudi obravnavajo.

Do danes prejeli dve pritožbi

Obe pritožbi se nanašata na zamudo ladje, za katero je odgovoren ladijski prevoznik, poudarjajo. 

»V agenciji se vselej trudimo, da tovrstne nepredvidene zamude ne vplivajo na programe naših izletov; hvaležni smo, da je v aktualnem primeru ladjar, odgovoren za prevoz potnikov na relaciji Italija – Grčija, vnaprej sporočil prestavljen odhod, da smo lahko pravočasno urgirali in obvestili vse potnike in njihove starše/skrbnike,« še dodajajo v agenciji.

Pravijo, da so avtobusne odhode iz Slovenije ustrezno prilagodili, poleg tega pa so vsem potnikom iz omenjene skupine v dogovoru z ladjarjem uredili brezplačen obrok v ladijski restavraciji. V znak hvaležnosti za njihovo potrpljenje pa so dijakom omogočili brezplačen izlet v vodni park Aqualand. 

Letos več zamud kot pretekla leta

Odstopanja v urnikih ladijskih ali letalskih prevozov se v turistični panogi dogajajo. Organizatorji potovanj so se temu primorani prilagajati po najboljših močeh. Letos je tovrstnih zamud res več kot preteklih sezonah; tako kot posledica večjega števila potnikov željnih potovanj, kot predvsem zaradi pomanjkanja kadra na letališčih, v pristaniščih in drugih ključnih delih turistične infrastrukture.

Pričakovanja dijakov in staršev so vselej visoka, pravijo.

»Med različnimi skupinami, ki prihajajo iz različnih geografskih območij v Sloveniji v agenciji razlike ne delamo. Najvišji standard kvalitete izvedbe potovanj in ustvarjanje nepozabnih doživetij, s strokovno izobraženim kadrom pa je vselej naša prioriteta,« še poudarjajo.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ehhhh (nepreverjen)

Naj enostavno prijavijo zadevo na trzni inspektorat pa zahtevajo del kupnine nazaj… Nej mi jasno zaloj se lidje trgajo s taksnimi in drugacnimi firmami… Pac prijavis, ce mas praf dobijo se kazen ce nej pa nej! Problem prinas je ka niti ena firma nikder za nika ne odgovarja, te pa si bogati se bole punijo zepe. Mi pa ka delamo posteno za smesne place pa nan dobesedno s taksnimi nategami kradnejo pejneze iz zepa. Zal

Dinarcki (nepreverjen)

Prijaviš pa inšpektor nikaj ne najde nepravilnosti. Vse štima vedno

In reply to by ehhhh (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

In se jih podpirajo..
Prijavit in poslovati z drugimi

varžej (nepreverjen)

Naj bodo doma kakšne izlete božo mater .Ka smo mi imeli nič njive in ročno delali žetvo ter povresla seveda ,če kdo zna ka je povreslo

Amigo (nepreverjen)

Zaj si pa nevoscejni, ka si ti nej odo.. ce si nej pa drzi lape..

In reply to by varžej (nepreverjen)

222c (nepreverjen)

ne oni so nevoščejni, ker njim ni gratalo po načrtu na maturanca, ker ko je bila žetev je bilo doma vse po načrtu.

In reply to by Amigo (nepreverjen)

Šlaufmantraš (nepreverjen)

Dijakon je tak važna družba pa ka se lejko načujsajo, tau zdaj pa starši keri bi radi svoje sanje živeli skoz svojo deco delajo dramo.

Bindi (nepreverjen)

Prekmurska jamrarija, nekdo je mislil, da agencija drugače obravnava nekoga zato, ker je iz Prekmurja? Ojoj, kot da se kaj takšnega ne more zgoditi kje drugje v Sloveniji ali tujini. Prekmurci so vedno bogibogi, vse krivice sveta se dogajajo samo njim, ah, seveda ...

(nepreverjen)

Bilo je krejziiiii nepozabno, definitivno bi sli se enkrat #Bus28

Cikket y FDV (nepreverjen)

Razvajeni šmrklavci so želeli imeti sobe delux pa da jin zajtrka kelnarji prinesejo v posteljo,pa šampanjec in jagode . Generacija zavožena!

Turistka70 (nepreverjen)

Kak koli kritizirate, moj en lepših spominov in odklopov je bil absolvent s Collegiumom (Mondial travel), Super organizacija, na nič ti ni potrebno misliti, samo prepustiš se....
Pač napake se dogajajo povsod. Glavno ka so se DECA FAJN MELI, verjemite ka so se :D

Starejše novice