Program BTC Campus že drugi generaciji mladih v Pomurju približal svet podjetništva.

Minulo soboto je v BTC Cityju Murska Sobota skupina 30 diplomantov zaključila program BTC Campus. To podjetniško izobraževanje so letos že drugič zapored omogočili družba BTC v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani ter Mestno občino Murska Sobota.

Dogodek je mladim omogočil pridobitev podjetniških kompetenc, širitev mreže poznanstev in posledično večje možnosti za zaposlitev.

Trideseterica mladih usvajala nova znanja

Po tem, ko je BTC Campus v 2016 uspešno zaključila prva generacija 30 mladih v Murski Soboti, se je letos dodatnega izobraževanja udeležila že druga trideseterica brezposelnih diplomantov v starosti do 30 let, ki jih je izbrala Območna služba Zavoda RS Slovenije v Murski Soboti.

Gre za edinstveno izobraževanje, kjer so udeleženci izpopolnjevali svoje podjetniške veščine, se učili na konkretnih poslovnih izzivih in prek obravnave dobrih praks. Novo znanje in poznanstva so prispevala k okrepitvi samozavesti mladih, jih motivirala za iskanje zaposlitvenih priložnosti in nekatere celo spodbudila k razvijanju lastne podjetniške ideje.

»Znanje predstavlja investicijo, ki se obrestuje na dolgi rok. Vesel sem, da smo v sodelovanju s partnerji vedoželjnim mladim omogočili udeležbo na BTC Campusu in s tem izboljšali njihove podjetniške in družbene veščine. Z ustvarjanjem priložnosti za njihov razvoj kratkoročno izboljšujemo zaposljivost diplomantov v Pomurju. Še bolj pomembno pa je, da dolgoročno prispevamo k opolnomočenju mladih za prevzem odgovornejše vloge pri gospodarskem in družbenem razvoju Slovenije,« je ob zaključku programa poudaril Mitja Horvat, direktor poslovne enote BTC City Murska Sobota.

Pripravili šest srečanj

BTC Campus Murska Sobota je potekal v prvem nadstropju BTC Cityja Murska Sobota. Odvilo se je šest srečanj v obsegu 36 učnih ur, ki so jih izvedli predavatelji iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani Rok Stritar, Blaž Zupan in Marjan Kramar.

Ti so o programu povedali: »Uživali smo v prijetni družbi mladih Prekmurcev, ki so v BTC Campusu odkrivali in preizkušali svoj potencial za življenje.« 

Najbolj se jim je vtisnilo v spomin mnenje udeleženke programa Barbare Muhič: »Nekoč je življenjepis o meni predstavljal negotovo zgodbo, po zaključku BTC Campusa pa o meni pripoveduje kot mama – vse najboljše.«

Mladim ne manjka idej, le priložnosti

Tekom samega programa so udeležence obiskali tudi predsednik Uprave družbe BTC Jože Mermal, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, članica Uprave in generalna sekretarka v družbi BTC Helena Petrin in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki so udeležencem dali dodatno motivacijo za osvajanje novih podjetniških znanj in karierni razvoj.

Udeleženci pa so dobili priložnost, da so predstavili svoje ideje, ki so jih razvijali v okviru BTC Campusa, in ponovno dokazali, da mladim ne manjka idej, temveč le priložnosti, da se izkažejo. 

Komentarji (5)

Gost (ni preverjeno)

povezani plantarič se je prišo slikat z Jankovićem? :) Edino, ka njemi ide od rok...

vladop (ni preverjeno)

Isto misleči so se združili z Jankovičem na čelu!(uboga Slovenija,kam gremo?)

Gost (ni preverjeno)

Če je ,,plantarič,, na bolniški, bi moral biti doma -- ne vem le kdo ga lahko nadzoruje ---- strogo mirovanje po operaciji !!!!!!

test (ni preverjeno)

Samo sliko san vido pa me vse mijnolo dele šteti. Poštenjak Jankovič press

doktor lopatkovič (ni preverjeno)

Nič ni slišati o majstru IKEA in pogrebcu ,če še vedno dela doktorat ,ali je že na Komunali ,ali pa še naprej bolniška ?

Starejše novice