Ministrica med pogovorom z učenci (Vir: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu)
Jaklitscheva z učenci in dijaki slovenske manjšine na Madžarskem o dvojezičnem šolstvu.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch je danes obiskala učence višjih letnikov dvojezičnih osnovnih šol in dijake, ki se učijo slovenskega jezika na srednjih šolah iz slovenske manjšine v Porabju, ki so te dni na šoli v naravi na Rogli. 

Projekt, ki je delno financiran tudi s sredstvi, ki so jih prejeli na razpisu Urada, pripravlja Zveza Slovencev na Madžarskem. Z obiskom je želela ministrica pokazati svojo naklonjenost projektu, ki ga zveza že leta pripravlja. 

Večdnevni sproščen obisk Slovenije, kjer se prepletata športna dejavnost in jezikovne delavnice, je prav gotovo zelo učinkovit in privlačen način krepitve uporabnega znanja slovenskega jezika, pa tudi lepa priložnost za navezovanje stikov mladih iz Slovenskega Porabja z matično domovino. 

Skupaj praznovali rojstna dneva in se pogovarjali o dvojezičnosti
Nadobudni mladi so na pohorsko smučišče prispeli že v nedeljo, 27. februarja.

V petih dneh so se in se bodo naužili smučarskih in drugih zimskih aktivnosti, izredno pomembno noto smučarskemu tednu pa dajejo delavnice slovenskega jezika, ki jih s pomočjo območne enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Murska Sobota izvaja višja svetovalka v Porabju Valentina Novak. 

Učenci so skupaj s predsednico zveze Andreo Kovacs sprejeli ministrico.

Ker sta dve učenki prav v teh dneh slavili rojstni dan, so jim vsi skupaj zaželeli vse najboljše, ministrica pa je vsem učencem podarila manjša darilca, povezana z lanskoletnim praznovanjem tridesete obletnice samostojne Slovenije. 

To priložnost so izkoristili tudi za vsebinski pogovor o dvojezičnem šolstvu v Porabju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice