Madžarska bančna skupina OTP je včeraj uspešno zaključila prevzem Nove KBM. Kaj to pomeni za uporabnike?

Skupina OTP bo s prevzemom Nove KBM še okrepila položaj na slovenskem bančnem trgu. 

Madžari so bili že lastniki SKB banke, ki se je Skupini OTP pridružila leta 2019. Zdaj bo sledil postopek integracije Nove KBM z SKB banko, ki bo predvidoma trajal leto in pol.

Ob združitvi so iz skupine OTP sporočili, da bodo stranke NKBM in SKB lahko kmalu uporabljale skupno mrežo okoli 450 bankomatov obeh bank v Sloveniji, brez nadomestil za dvig gotovine z debetno kartico.

Sprememba lastništva Nove KBM naj ne bi prinesla pomembnejših sprememb, prinaša pa spremembo, ki bo Mariborčane zbodla ...

Logotip bo odslej obarvan zeleno, so sporočili.

Zakaj zelena?

»Sprememba lastništva Nove KBM za vas uvodoma ne prinaša pomembnejših sprememb. V Novi KBM vam bomo še naprej zagotavljali isto raven storitev kot doslej,« so v banki sporočili svojim uporabnikom.

Edina sprememba, ki jo bodo v prihajajočih tednih postopoma opažali uporabniki pri obisku posameznih poslovalnic, bankomatov ter spletne in mobilne banke Nove KBM, je, da bo logotip odslej obarvan zeleno.

»Ta bo postopoma prehajala v zeleno, kar je skladno s celostno grafično podobo skupine OTP,« je povedal Sándor Csányi, predsednik upravnega odbora in glavni izvršni direktor OTP banke.

Nova KBM odslej v zelenem.

Postopek integracije obeh bank bo predvidoma trajal leto in pol

Predsednik uprave Nove KBM John Denhof pričakuje, da bo združitev Nove KBM in SKB banke prinesla strankam in zaposlenim veliko prednosti: »Sprememba lastništva za Novo KBM pomeni zaključek izjemne preobrazbe, ki jo je doživela v lastništvu skladov Apollo in EBRD.«

Postopek integracije obeh bank bo predvidoma trajal leto in pol. Do takrat bosta obe poslovali kot samostojni pravni osebi in uporabljali ločeni blagovni znamki. 

Kot pomembnejšo prednost združitve pa v OTP izpostavljajo, da bodo lahko stranke že kmalu po zaključku prevzema Nove KBM uporabljale skupno mrežo okoli 450 bankomatov obeh bank v Sloveniji, in sicer brez nadomestila za dvig gotovine z debetno kartico. 

Nova KBM po prevzemu s strani OTP tudi z novimi nadzorniki

Po uspešno zaključenem prevzemu s strani madžarske bančne skupine OTP je Nova KBM dobila tudi nove nadzornike. 

To so postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath in Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva. Član nadzornega sveta Nove KBM medtem ostaja še Andrej Fatur.

Novi nadzorniki so petletni mandat nastopili v ponedeljek s potrditvijo na skupščini. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

To je primer ene od najvekših lopovščin v zgodovini. Banko so odali nekšnomi Biseri (verjetno slovenska mafija) za 250 milijonov, madžari pa kupili za trikrat več. Što je pobaso 500 milijonov?

bonge (nepreverjen)

JJ

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Joj (nepreverjen)

Cela slo venija bo zelena.

lendavčan1 (nepreverjen)

Izdajalce naj zraven kupijo pa bo manj razprodaje.

Starejše novice