Kakšno je stanje z zaposlenimi likvidiranega podjetja Nov dom?

Nov dom, nekdanje podjetje v Odrancih, znano po izdelavi in prodaji usnjenih izdelkov in polizdelkov, tudi za priznane blagovne znamke, je konec meseca avgusta lansko leto zaprlo vrata proizvodnje.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je v četrtek, 14. septembra 2023, objavilo sklep o likvidaciji družbe Nov dom.

Zaposleni so bili o likvidaciji obveščeni v petek, 15. septembra 2023, nekaj dni za tem pa so prejeli tudi sklepe o trajanju odpovednega roka.

V letu 2022 povprečno število zaposlenih 38

Po javno dostopnih podatkih je imelo podjetje Nov Dom v letu 2022 949.896 evrov čistega prihodka od prodaje, ob koncu leta 2022 pa 200.775 evrov čistega dobička.

Povprečno število zaposlenih v letu 2022 je bilo 38, nekaj tudi nekdanjih šivilj Mure. 

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, območna služba Murska Sobota, koliko zaposlenih se je od zaprtja podjetja prijavilo in koliko jih je novo službo že našlo.

29 prijav na zavod za zaposlovanje, nekaj oseb že z novo zaposlitvijo

Na Zavod za zaposlovanje, območna služba Murska Sobota, se je po preteku delovnega  razmerja v podjetju Nov dom prijavilo 29 oseb.

Iz razloga zaposlitve se je 14 oseb odjavilo, nekaj jih ima že dogovorjene zaposlitve in se bodo realizirale v kratkem, so odgovorili iz zavoda za zaposlovanje.

»Prav tako bi želeli poudariti, da glede na to, da potrebe na trgu dela so in da so osebe aktivne iskalke zaposlitve, bodo zaposlitev tudi v kratkem času dobile,« dodajajo.

Nekaj oseb je izpolnilo pogoje za upokojitev in se upokojilo.

Starejše novice