Slika je simbolična (Vir: Maraton treh src).
Kot kaže, se obetavne napovedi za dvodnevno glasbeno dogajanje ob 41. Maratonu treh src v Radencih vendarle ne bodo uresničile. Kje se je zataknilo?

V februarju smo poročali, da se v Radencih 20. maja obeta že 41. Maraton treh src, ki bo ponovno ponudil vse standardne tekaške skupine, načrtovali pa so tudi dva dni zabave z znanimi glasbenimi izvajalci.

Napovedovali dva dni zabave z Učiteljicami, Lidijo Bačić in Janom Plestenjakom

Kot je takrat sporočila občina Radenci, so se povezali z organizatorji Maratona treh src in se dogovorili, da bodo tradicionalno prireditev letos razširili ter da bo poleg tekov in pohodov obiskovalcem na voljo tudi bogat spremljevalni program s številnimi glasbenimi imeni.

»Danes je ta dogodek že tako obsežen in pomemben, da se nam je zdelo prav, če na večerni koncert povabimo zares slovite glasbene izvajalce in poskrbimo, da dobro vzdušje ob startu traja vse do poznih večernih ur,« je takrat pojasnil Roman Leljak, župan občine Radenci.

Napovedano je bilo, da naj bi obiskovalce v parku Radenci že v petek, 19. maja, zabaval priljubljeni slovenski pevec Jan Plestenjak, v soboto, 20. maja, pa naj bi se Maraton treh src zaključil ob glasbi Učiteljic in hrvaške pevke Lidije Bačić.

A kot kaže, se obetavne napovedi za dvodnevno glasbeno dogajanje v Radencih zdaj vendarle ne bodo uresničile. Kje se je zataknilo?

Organizatorji niso želeli, da se koncerti izvedejo na odru Maratona treh src?

Konec aprila je v javnosti odjeknilo, da bo letošnji 41. Maraton treh src v Radencih naposled brez večernega glasbenega programa, razlog pa naj bi tičal predvsem v nesoglasjih med organizatorji in občino.

Novico o odpovedanih koncertih je nato na družbenem omrežju Facebook potrdil tudi tamkajšnji župan Roman Leljak.

»Na žalost moram obvestiti javnost, preveč je klicev, da nastopov Jana Plestenjaka, Lidije Bačić in Učiteljic v času maratona ne bo,« je zapisal Leljak. 

Dodal je, da organizator maratona ni želel, da se omenjeni koncerti izvedejo na odru, ki ga imajo postavljenega za maraton, saj to ni izvedljivo iz varnostnih in časovnih razlogov: »Navedli so nekakšne varnostne razlage in premalo časa, da se vse po koncertu v petek pripravi za maraton.«

Leljak: »Morala bi to biti prireditev, ki bi nas povezovala, kraj naredila še bolj prepoznaven«

Kljub temu so na radenski občini še do nedavnega vztrajali, da bodo krili vse stroške, pravočasno počistili oder in prizorišče, a s strani organizatorjev maratona, kot poudarja Leljak, menda ni bilo posluha.

Ti naj bi zahtevali, da se omenjeni koncerti prestavijo v mestni park in na drug oder.

»Oder z ozvočenjem stane skoraj 10.000 evrov. Ob že enem postavljenem, ki bi sameval, bi to bilo naravnost smešno,« je ob tem dejal radenski župan in dodal: 

»Žal mi je, da podjetja, kot je Radenska in Sava Turizem, ne prisluhnete lokalni skupnosti. Morala bi to biti prireditev, ki bi nas povezovala, kraj naredila še bolj prepoznaven. Žal pa se sledi samo dobičkonosni interes

Organizatorji maratona napovedali drugega glasbenega izvajalca

Kot je še dodal radenski župan, je občina Radenci morala koncerte dokončno odpovedati.

Organizatorji Maratona treh src pa so nato, le nekaj dni po odpovedi zgoraj omenjenih koncertov, sporočili, da se na ta dan v Radencih vendarle obeta tudi večerno dogajanje.

»Na letošnjem maratonu bo zabava v večernih urah zagotovljena s slovensko glasbeno ikono Tomažem Domiceljem, ki se mu bo pridružil priznani harmonikar Jure Tori.

Pred koncertom nas bo glasbeno ogrela skupina Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer: Sp!cy.

Se vidimo ob 19. uri! Vstopnine ni,« so zapisali na spletni strani Maratona treh src.

Kaj odgovarjajo organizatorji?

Ker pa ima vsaka zgodba dve plati, smo se sami obrnili tudi na organizatorje Maratona treh src in jih povprašali o tem, zakaj je prišlo do težav z omenjenimi koncerti ter kako to, da so se naposled odločili za drugega glasbenega izvajalca.

Kot so nam pojasnili, so bili koncerti, ki so bili v soglasju in v partnerstvu z občino Radenci, napovedani na novem amfiteatru, izvedeni pa naj bi bili v petek pred maratonom in v soboto, na dan maratona.

A se je pri gradnji amfiteatra na nekdanjem kopališču v mestnem parku zalomilo in koncerti tam za zdaj še niso izvedljivi.

»Ko nas je občina obvestila, da bo prišlo do zamud pri gradnji oziroma dokončanju amfiteatra, smo iskali rešitve, kako vseeno ohraniti nastopajoče in večerno dogajanje v soboto. Predlagali smo, da ohranimo koncert omenjenih skupin (Lidija Bačič in Učiteljice) po maratonu, na velikem odru, kar za nas kot organizatorja in za ostale partnerje maratona ni predstavljalo težave,« so pojasnili organizatorji.

Preberite še:

Težava le s koncerti, napovedanimi za petek, predvsem iz tehnično-logističnih vidikov

Težava pa se je pojavila le s koncerti, ki so bili načrtovani za petek, torej dan pred maratonom.

»Teh koncertov nismo mogli 'prenesti' na veliki oder maratona iz varnostnih in tehnično-logističnih vidikov. V petek se namreč nenazadnje ureja postavitev prizorišča in vsega potrebnega za uspešno izvedbo športnega dogodka, ki se začne že v soboto navsezgodaj. Obenem je soorganizator Zdravilišče Radenci, s katerimi že vrsto let več kot odlično sodelujemo, izrazil zaskrbljenost za kakovostno izvedbo gostinskega dela v primeru, da bi se dogajanje v startno-ciljnem prostoru odvijalo 48 ur.

Žal se na občini Radenci niso strinjali z rešitvijo, da bi koncerti pred Hotelom Radin potekali zgolj v soboto in ne tudi v petek, in tako so od kakršnegakoli sodelovanja odstopili,« so še dodali organizatorji Maratona treh src.

»Smo bili primorani slab mesec pred dogodkom poiskati alternativo«

Glede tega, zakaj so naposled izbrali drugega glasbenega izvajalca, torej Tomaža Domicelja, pa so organizatorji poudarili, da se je s prvotno imenovanimi nastopajočimi dogovarjala in honorarje usklajevala občina Radenci, zato se sami glede teh koncertov niso mogli dogovarjati.

»Tako smo bili primorani slab mesec pred dogodkom poiskati alternativo. Veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti s Tomažem Domiceljem, legendo slovenske glasbe, ki bo s svojim nastopom prijetno popestril zaključek maratona,« so izpostavili organizatorji Maratona treh src in dodali:

»Pestro glasbeno in družabno dogajanje, ki je zaščitni znak maratona, bo torej letos organizirano v takih okvirih kot pretekla leta, upamo pa, da bo 42. Maraton treh src v naslednjem letu že dopolnil občinski amfiteater s pestrim dogajanjem. Verjamemo in želimo si, da bi ta investicija dobro služila vsem občanom ter da bo v našo občino dodatno privabila nove obiskovalce in turiste.«

»Z izvajalci smo naredili nove pogodbe, koncert vseh treh glasbenikov bo ob občinskem prazniku«

Kljub temu da so bili na občini Radenci naposled primorani odpovedati koncerte, pa so se odločili, da bodo omenjeni glasbeni izvajalci, torej Jan Plestenjak, Učiteljice in Lidija Bačić, v Radencih vendarle nastopili.

Namesto na 41. Maratonu treh src bodo nastopili na občinski prireditvi, ki se bo odvijala v mesecu juniju.

»Z izvajalci smo naredili nove pogodbe, koncert vseh treh glasbenikov bo ob občinskem prazniku 23. oziroma 24. junija 2023. Torej koncerti bodo 30 dni kasneje,« je še sporočil Leljak na družbenem omrežju Facebook.

Komentarji (39)

ZTR_ (ni preverjeno)

Tej Leljak je rejsan seljak!

asdasd (ni preverjeno)

Res je zato je za Radensko občino primeren !

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

MEDVED JAKA (ni preverjeno)

samo nepoštene babe delajo splav
in take babe nategovat je smrtni greh
in Bog takšne dedce ki take babe nategujejo
hudo kaznuje
Zato dragi moji skakači če nočete priti v pekel
se od daleč izogibajte takšne babje golazni ki delajo splave
Tiste ki delajo splave se bodo cvrle v večnem ognji
na veke vekov in prav je tako

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

daj no
pa saj to ne more biti res
Jaz sem enkrat eno nategnil
ki je imela splav
Ali bom za to res prišel v pekel
in se cvrl v peklenskem ognju
Kaj naj storim?
Strah me je

In reply to by MEDVED JAKA (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

Pokora
samo pokora te lahko reši

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

kaj pa naj naredim za pokoro

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

Urška zabuhla (ni preverjeno)

mene naguzi

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

si nora baba zabuhla
Raje pridem v pekel
kot da tebe naguzim
pa četudi odpozadi
da ne bi gledal tvoj
zabuhli ksiht

In reply to by Urška zabuhla (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Prosim da takoj umaknete te žaljive komentarje z vašega portala
če ne
bom resno zakrulila

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

to si pa želim slišati

In reply to by Pujsa Pepa (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Ja, seljak med seljaki.

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

Bil je legitimno izvoljen! On ne more biti seljak, so pa lahko to le volilci!

In reply to by ZTR_ (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Res je kar pravijo: kjer je janšarija tam je svinjarija.

. (ni preverjeno)

Tako piše v časopsu "Demokracija", kjer je vse res!

In reply to by Labod (ni preverjeno)

.... ..... (ni preverjeno)

In vedno več je te svinjarije. Le kaj dela "komunala"?!

In reply to by Labod (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Pa Hrvate se vlačite doma pa mamo super skupine za male pejneze.

.. (ni preverjeno)

Bravo ljeljak tak se dela. Severino de si duma k sebi naročia.

451 (ni preverjeno)

In pela bosta lepe partizanske pesmi.

In reply to by .. (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Slovenci do šli duma brez muzike.

Bruh bruh (ni preverjeno)

Zdaj nekse skode glih nede te ce teh leljakovih petnajstorazrednih popevkarov nede na maratoni. Domicelj je itak glasbeni doktor za vse tej salabajzere.

Karamba (ni preverjeno)

Hahaja,sto Domicelj,daj nej ga srate….

In reply to by Bruh bruh (ni preverjeno)

Ej, jej Tratnjek (ni preverjeno)

Debeli Fukjenec - Tratnjek Z., ti nisi za drugam, kot da te z zavezanim mlinskim kamnom
okrog vratu vržemo v mrzlo deročo Muro. Mnogi nam bodo doživljenjsko hvaležni.

Labod (ni preverjeno)

O šteron Tratnjeki to pišeš, če je nej skrivnost?

In reply to by Ej, jej Tratnjek (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Tomaž Domicelj ikona????? Hahaha, za pos.ati. Najvejkši plagiator med slovenskimi glasbenikami, pa velki preserator. Ne ven, što ga je potejgno z naftalina, ampak tej je nej prisebi. Domicelj niti zgodovina več neje.

Bučkoe (ni preverjeno)

Ka Tomaž Domicelj še popejvle???

4r (ni preverjeno)

Neke glasove še spušča, ne veš pa, ali prihajajo od spredaj, ali od zadaj?!

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

Leljak objavil, "za dom spremni" !!

Labod (ni preverjeno)

Janšisti so za Dob spremni.

In reply to by asdasd (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

komunistični pozdrav
za povojne poboje otrok spremni

In reply to by Labod (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Ne za Dob! Direktno v Ukrajino na fronto! Njihov šef je že itak šel na predhodni ogled!

In reply to by Labod (ni preverjeno)

Radajner (ni preverjeno)

Jaz pa bi kar verjel Leljaku. Tile na Radenski imajo res le en cilj in to je DOBIČEK. Iz prve roke govorim, saj smo tudi delavci en majhen drek vredni.

čarni vrag (ni preverjeno)

Leljak je res dober
Tako dobrega župana v Radencih in okolini še nismo imeli
ŽIVEL LEKJAK
dol s smrdljivim komunizmom

In reply to by Radajner (ni preverjeno)

4r (ni preverjeno)

Ojej! Sramota, da tako žalite Janeza, diplomanta Kumrovške partijske šole!? Ne, ne, to pa ni pravično, niti pošteno. Kako lahko imate mirno vest?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

Ne bojte se smrdljivega komunizma! Bojte se smradu, ki se širi iz Trstenjakove!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Živela ZK! živel Leljak! Živel Tito, ki bo sredi rondoja!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Kramer (ni preverjeno)

Glavno da bodo tempo zajcki spet zaostajali za predvidenim casom.

Sran me povedati (ni preverjeno)

Sobotainfo, enjajte že objavljati laži toga ustaša Leljak. Gda odpre lalovko - zlaže. Te se pa z nouvimi lažmi šče vö potegniti.
Gnoj od gnoja!

22 (ni preverjeno)

Kdor poleg hudobije tudi ne laže, ne more biti desničar!

In reply to by Sran me povedati (ni preverjeno)

Štuki (ni preverjeno)

Ka nede Thompsona????? On je vedno dobrodošel v hrvatiji in pri bumbarjih v tujini.

Starejše novice