Muraši so danes pripravili prvo krvodajalsko akcijo z geslom »Čarno-bejla krf«.

Krvodajalstvo je eno od najbolj plemenitih dejanj, ki ga lahko človek naredi za sočloveka.

Ker zaloge krvi v bolnišnicah kopnijo in potreba po krvi narašča, so se pri NŠ Mura odločili, da v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino Maribor, Rdečim križem Slovenije in Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota, pripravijo prvo krvodajalsko akcijo za vse tiste, ki se jim po žilah pretaka »čarno-bejla krf«.

Spodbuda darovalcem

Kljub temu da nogometaši in strokovno vodstvo danes krvi niso darovali, se je akcije za spodbudo darovalcem udeležilo nekaj čarno-bejlih igralcev.

Kaj sta povedala trener Damir Čontala in kapetan Alen Kozar?

»Seveda bi se tudi strokovno vodstvo in igralci odzvali, vendar v tem terminu to ni mogoče. Upamo pa, da bo prihodnjič termin takšen, da nam bo to tudi omogočal,« je dejal Čontala.

»Kri bi lahko darovali tudi mi nogometaši, vendar glede na tekmovalni ritem nikoli ne veš, kako lahko to vpliva na naše telo. V obdobju brez tekem bi bilo to dobrodošlo, je pa res, da takšne akcije povezujejo ljudi in igralce z navijači in okoljem,« je še dodal Kozar. 

»Lepa gesta kluba«

Tako strateg črno-belih kot igralec vzpodbujata organizacijo takšnih dogodkov.

»Mislim, da je to izredna gesta NK Mura. S svojo prepoznavnostjo v Pomurju lahko klub sigurno pomaga pri takšnih akcijah. Tudi danes se je odzvalo veliko število ljudi, kar je zelo pohvalno,« je izpostavil trener črno-belih.

»Spodbujam takšne akcije, saj veliko pomenijo za stroko in medicino. Nikoli ne veš, kdaj boš lahko potreboval kri. Zato je ta akcija zelo pomembna, ker spodbuja to okolje, da se pridruži k darovanju krvi,« še pojasni Alen Kozar.

Krvodajalska akcija traja od 7.30 do 12.00 v stari telovadnici Osnovne šole II v Murski Soboti.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marko_10 (nepreverjen)

Pohvalno. V MB je že ta akcija, bi jo pa lahko še drugi klubi podprli.

Starejše novice