V oddaji Aktualno na Osrednji pomurski televiziji TV IDEA je gostoval predsednik Kluba prekmurskih študentov Grega Donša.

Klub prekmurskih študentov je v času epidemije koronavirusa še naprej dejaven, saj so bili vključeni tudi v koordinacijo pomoči v soboški občini. Na pomoč so priskočili različnim društvom, prav tako pa so z dostavo hrane in zdravil pomagali starejšim občankam in občanom. 

Govora je bilo tudi o aktualnem študijskem letu in predvsem o tem, kako bo z izpiti in napredovanjem v višji letnik. Donša se je dotaknil tudi študentskega dela in kaj bi lahko pomanjkanje le-tega pomenilo za študente. Podal pa je tudi svoje mnenje glede pomoči, ki so je študenti deležni v okviru vladnega protikorona paketa.

"Gre za nekoliko bolj kompleksno zadevo. Sam sem mnenja, da je to varna rešitev vlade, predvsem zato, ker se izognejo vsem možnim komplikacijam. Kar se tiče same zadeve je tako, da študentje dobijo 150 evrov. Gre za nek pavšalni znesek, ki lahko zadostuje potrebam oziroma sploh ne zadostuje potrebam. Bolj zadovoljen bi bil, da bi vlada nagovorila konkretne izpade dohodkov študentov. Recimo v smislu same letne in polletne vozovnice ali da bi dobili študentje nazaj delež tistega, kar so preplačali ali niso izkoristili. Izračunati bi se moral tudi delež izpada glede bivanja, prehrane in tako naprej".

Več pa v priloženem videoposnetku.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
indrigo1 (nepreverjen)

hehe, svasta. Kdor z malim zadovoljen ni, minvelik ne zraste. KPS, mogoce bi vi lahko sploh kaj naredili za studente, v casu ko niso vec studenti, da dobijo zaposlitev.

gančani (nepreverjen)

Kaj pa 150 000 EUR? Za našega škofa to prav nič ni! Majhna vsotica! Dovolil je, da se v beltinški fari bahajo z denarjem, ki smo ga darovali cerkvi! Še za nagrado je glavnega akterja izgube te majhne vsotice od 150 000 eur, Mateja Zavca-ravnatelja GŠ Beltinci, pustil delati naprej,namesto, da bi ga nemudoma umaknil s takega položaja in nam je s takim ravnanjem dal vedeti, da podpira neodgovorno, nesramno in nenazadnje nečloveško ravnanje enega ravnatelja. In ti isti nam govorijo o morali, poštenju, vesti... HALO!

In reply to by indrigo1 (nepreverjen)

faranica (nepreverjen)

To zgodbo trebej čimprej dati v medije. Da vidimo ali bo škof potem še naprej ščitil tega škodljivca od ravnatelja! SRAM naj jih bo!

In reply to by gančani (nepreverjen)

spovednijca (nepreverjen)

ka tou je zamera na osebni ravni, a?

In reply to by faranica (nepreverjen)

kaj,kaj (nepreverjen)

To je bolno obnašanje vaškega ravnatelja gš, mi farani pa plačujemo njegove napake, zahvaljujoč škofu keri ne ukrepa

In reply to by spovednijca (nepreverjen)

tuncika

Za vsakega otroka najprej poskrbijo starši.
Študentje pa najprej prosijo babico in dedka za pomoč. Imate študentsko organizacijo z silnimi milijoni na leto, pa njim naslavljajte prošnje. Pravzaprav pa ste zdravi, pojdite delat.

Neznanka... (nepreverjen)

Prej je bilo po televizijo kako ni ne duha ne sluha od mladih da bi pomagali na kmetijah,ces da je premali zasluzek, in da se nemrejo lociti od telefonov. Tu pa vam je zaj 150€ premalo,delat se spravte pa ceprav sezonsko delo...

Lojze 55 (nepreverjen)

V času ko niso odprti študencki domovi in gostilne tako ne rabite denarja ste doma pri starših!!

Ograček (nepreverjen)

Delat se sprafte banda študenska...Pejnes van nede spadno z neba... Kruh si trbej zaslužite nej samo fektate pa prosite... Ale vas tou tuj trbej včite. Aja škoda je vašeh rokec ka ger keri kakšen žülek dobi...

Icterus (nepreverjen)

150€ malo????
Eni lidje morejo telko delati ka pol toga dobijo, ološ en.
Če bi blo 300€, pa bi pali mutili ka van je to premalo.
Edino ka neje fer, je to, ka dobijo razni paraziti kak ste vi telko pejnaz pa ne delate nikaj, oz ta denar bujete za na raznih “kulturnih” zabavaj. Postavlja se vprašanje, zakoj vi nič ne naredite za nas študente. Razne gibance pa naslajanja na “bujti repi” nan nejso čisto nikaj v pomoč.
Klub pivskih študentov, smejšni ste.
-od študenta.

yum (nepreverjen)

KAJ PA MILIJONSKA SREDSTVA NAMENJENA ŠTUDENTSKIM KLUBOM?

A tisto se lahko nameni zgolj za popivanje?
In ogrožanje mladih življenj z nepremišljenimi tekmovanji?

Licemersko hlinite neko dobrodelnost, ste pa prvi ki obračate hrbet mladini, ki jo zastopate

inokss (nepreverjen)

sto ma sebe rad sploh toga videa nede gledo!

Joško999 (nepreverjen)

Mene pa zanima zakaj morajo študentje izpolnjevati obrazce, če želijo to pomoč? Kolikor razumem bi naj bila pomoč namenjena vsem študentom. Država dobro ve kdo ima status študenta, FURS pa dobro pozna vse njigove TRR-je. Zakaj je potrebno komplociranje z obrazci? Ker morajo izdati odločbo? To lahko izdajo tudi brez obrazcev... Čas in denar, ki ga bodo zapravili z obdelavo papirjev, bi raje koristneje uporabili...

nekak (nepreverjen)

Penzionisti keri so nej meli in tudi zdaj nemajo nikšoga izpada dohodka, niti so zaradi toga nej bili bili kak drugače socialno dodatno ogroženi, dobijo dodatek k penziji avtomatsko brez kakršnoga koli papira. Zakoj že?

In reply to by Joško999 (nepreverjen)

Zvc (nepreverjen)

Glavno ka se talajo pejnezi vsepovprek. Firme oz. sp-je, steri spadnejo na banalnih kriterijaj, pa vsako leto prinesejo v drzavno blagajno po par jurjov njin pa KURAC v usta. Me zanima sto de za socialne pa stipendije delo, kda vse v pizdo odide, ka drzava tak tala pejnaze na lepe oke. Socialna,studenti,penzionisti,--> trenutno edine skupine, ki nebi smele biti v primarnem "nacrtu" pomoci. Prvo bi mogli resiti tiste, stere ustvarjajo DDV. tisti steri ste bili na sladolede ali pa kebabi, ste dobili racun?

fujteboj (nepreverjen)

nevoščljivec eden!

In reply to by Zvc (nepreverjen)

Sezonsko delo (nepreverjen)

Študenti vljudno vabljeni na sezonska delo. Dela je dovolj za vse, plačila so redna in je več kot 150€ mesečno!

nekak (nepreverjen)

Glavno ka penzionisti dobijo dodatek brez problema. Zakoj že?

Gost23232 (nepreverjen)

Ka je večni študenti, ka vas palik bolij?

Karl Marx (nepreverjen)

večni študenti so zanimiv kanon futer vsake oblasti

hvala2x (nepreverjen)

bravo vlada, bravo Janša, HVALA vam, nemo pozabili na volitvah, ka se nekdo na nas z malimi prihodki zmijsle, rejsen lepo!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice