Koroške novice so včeraj razkrile, da je občina Prevalje v proračun prejela za približno 607.000 evrov loterijskega priliva.

Rekordno sedmico v letu 2020, ki so jo v igri na srečo Loto izžrebali v nedeljo, 27. septembra, vredno kar 4.038.623 evrov, je srečnež vplačal na novi spletni strani loterija.si.

Po plačilu 605.793 evrov davka je srečnež za dobitno kombinacijo številk prejel 3,4 milijona evrov. Kot se je izkazalo, ima dobitnik stalno prebivališče v občini Prevalje, ki je 2. oktobra, na račun prejela dobrih 607.000 evrov. 

Kot poroča STA, to pomeni, da se je sreča v eni od iger na srečo nasmehnila verjetno še nekomu s Prevalj, saj je znesek nekoliko višji od davka iz zneska dobitne sedmice.

»Veseli smo vsakršne vesele novice v teh časih. Veseli, da je nekdo s Prevalj postal bogatejši in da smo v proračun dobili priliv. Imamo veliko projektov pripravljenih in jih še pripravljamo, tako da denarja ne bo težko porabiti,« je za STA dejal prevaljski župan Matic Tasič.

In še zanimivost ... Pred dvema letoma so loto milijonarja dobili v Ravnah na Koroškem, zdaj pa še v sosednji občini Prevalje.

Novinarji časnika Delo so se že pošalili, da bi se ob upoštevanju trenda lahko naslednji dobitek v Mežiški dolini zgodil na jesen čez dve leti, srečni dobitnik ali dobitnica pa bo doma iz občine Mežica. 

Starejše novice