Slovenija prehaja v drugo fazo širjenja novega koronavirusa. Soboška vojašnica naj bi bila ena od možnosti za potrebe dodatnih kapacitet.

Po zadnjih uradnih podatkih imamo v Sloveniji 96 primerov okužb s koronavirusom.

Največ okuženih – 48 je Ljubljani, sledi Novo mesto s 25, sedem okuženih je v Mariboru in Celju, štirje v Kopru, trije v Murski Soboti, v Novi Gorici in Kranju pa eden.

Da Slovenija s skoraj sto okuženimi prehaja v drugo fazo širjenja novega koronavirusa, pomeni tudi, da bodo v regionalnih bolnišnicah sprejemali bolnike s težjim potekom bolezni. Bolniki z lažjo obliko bolezni pa bodo ostajali doma.

Zagotavljanje dodatnih namestitvenih kapacitet

Janez Janša novi premier je bil kritičen do prepoznega ukrepanja odhajajoče vlade Marjana Šarca. Janša meni, da je potrebno za okužene, ki niso kritični, pravočasno zagotoviti dovolj namestitvenih kapacitet. Kot možne lokacije se omenjajo vojaški objekti, dijaški domovi in hoteli.

Matej Tonin, obrambni minister v Janševi vladi izpostavlja premično bolnišnico Role 2, ki se trenutno nahaja v Mariboru in ima kapaciteto 25 postelj. V dveh dneh pa jo lahko prestavijo na novo lokacijo. V blagovnih rezervah pa je po pisanju STA, na voljo tudi mobilna stacionarna enota, ki ima na voljo 120 postelj, in jo lahko v približno 60 urah postavijo na novo lokacijo.

Soboška vojašnica ena od možnih lokacij

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan pa naj bi že stopil v kontakt s Slovensko vojsko, da bi za potrebe dodatnih kapacitet, dali na voljo eno od slovenskih vojašnic

Po naših informacijah naj bi možnost za namestitev okuženih s koronavirusom preverjali tudi v murskosoboški vojašnici.

Tonin je v večerni oddaji 24ur povedal, da naj bi Role 2 in drugo mobilno enoto postavili ob tisti vojašnici, ki jo bodo za te potrebe izpraznili. Skupna kapaciteta lokacije bi bila 300 postelj.

Trenutno potekajo v pogovori, naj bi pa v naslednjih nekaj urah že bilo znano, katera vojašnica je najprimernejša.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

CIVILNA ZAŠČITA NAJ OPREMI GASILSKE DOMOVE, ...MESTA ZA VELIKO POSTELJ...

License too ill (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

2:47 prosim, khm, kreh kreh, mmm TI si zaražen, TI si zarazen, TI si za raženj...
https://youtu.be/OpnyE4WlmaA

5555557 (nepreverjen)

Napisali ste "Največ okuženih – 48 je Ljubljani, sledi Novo mesto s 25, sedem okuženih je v Mariboru in Celju, štirje v Kopru, trije v Murski Soboti, v Novi Gorici in Kranju pa eden."

Kelko pa jih je v Varaždine pa nej ...?? :P

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

mi na kosov nemamo koronalnog virus

za AHMEDI (nepreverjen)

kak ga boste imeli, vi ga tam sploh ne iščete - testirate.

In reply to by ehmeti mehmeti (nepreverjen)

V HOTELE (nepreverjen)

Kakšne vojašnice, pa mi imamo danes v Prekmurju ogromno praznih hotelov np. Dijana ki je zaprta. Turistov itak ne bo zato je potrebno bolnike in karanteno preseliti v hotele.

kanžor

Expano je prazen ,Mercatorjeva trgovina na Lendavski prazna stara kirurgija prazna nekdanja Potrošnikova zgradba prek sodišča prazna Murine hale na pol prazne ...........

sars (nepreverjen)

pomurka tudi.. za tiste kerin pa ne uspe preboleti pa.. saj je vse na enon place xD

In reply to by kanžor

Vipko
Truplo

Številke so lahko glede držav zavajujoče, verjetno tudi po področjih pri nas. Če ne testiraš, pač nimaš bolnih. Zato je tudi Hrvaška glede na število prebivalcev manj okužena v primerjavi z nami.
Me pa bega en podatek: v Kopru samo štirje, pa je Italija na nosu. Do včeraj so se Italijani veselo kljub karanteni vozili čez, po bencin, pa na pivo, kavo... in še kaj. Meni je čudno...
Meni je čisto vseeno, kje bodo izolirali oz. dali v karanteno okužene. Glede na svetovne razsežnosti, glede na vse ukrepe, katere izvajajo države, ta pandemija ni šala, čeprav se nekateri še vedno na veliko šalite in ste več kakor brezbrižni.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta bolezen je nevarna predvsem za starejše z resnimi zdravstvenimi težavami. Sicer so pa več kot polovico teh okuženih povzročili slovenski zdravniki s svojim škandaloznim ravnanjem, zrelim za kazensko prijavo. Poskušaj se spomniti kako so tudi pri nas ob začetku cepljenja proti svinjski gripi ljudje vsakodnevno umirali za gripo. Šele pozneje se je izvedelo, da so to bili neozdravljivo bolni, ki bi umrli tudi brez virusa svinjske gripe.

In reply to by Truplo

SV (nepreverjen)

To bo vojašnica v Bohinjski beli...99%

administrator (nepreverjen)

leiko bi jih namestili u kumrovac

In reply to by SV (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice