Vir: Mestna občina Murska Sobota
V naselju Krog so v letu 2022 ob rekreacijskem središču z nogometnim igriščem izgradili večnamenski objekt. Čeprav je gradnja zaključena, pa stavba po več kot letu dni še vedno nima uporabnega dovoljenja.

V Krogu je bila v letu 2022 dokončana izgradnja dolgo pričakovanega večnamenskega objekta ob nogometnem igrišču, ki v notranjosti vsebuje slačilnice in skupni prostor. 

Gradnja stavbe je sicer že nekaj časa zaključena, a objekt po več kot letu dni še vedno ostaja brez uporabnega dovoljenja.

Nastalo težavo je na torkovi 10. redni seji mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota izpostavila tudi ena od svetnic.

Kaj odgovarja občina? 

Spomnimo ... 

Domačini so z lastno angažiranostjo pred leti smetišče na poti do broda na Muri spremenili v rekreacijsko središče z nogometnim igriščem.

Temeljni kamen za gradnjo večnamenskega objekta na tej lokaciji so sicer položili že novembra leta 2018.

V naslednjih letih je pod okriljem pomurskega izvajalca (Zidarstva Maučec) zrasel večnamenski objekt s slačilnicami, velikim skupnim prostorom za druženje, kuhinjskim delom ter dvema večjima prostoroma v zgornjem nadstropju. 

Vrednost celotnega projekta je znašala nekaj manj kot 200.000 evrov

Z urejenim parkiriščem za avtomobile ob igrišču, postajo Soboškega biciklina, urejeno okolico igrišča in novim večnamenskim objektom na nekoč degradiranem območju si prebivalci in prebivalke Kroga prizadevajo ustvariti novo zgodbo preživljanja prostega časa v naravi.

A kaj, ko se ta zaradi papirologije ne more zares začeti. 

V povezavi z objektom kar nekaj težav 

Mestno svetnico Bernardo Ružič je na torkovi seji v povezavi z večnamenskim objektom zanimalo, kje se je pri pridobivanju dovoljenja zataknilo oziroma kdaj bo ta objekt končno začel služiti svojemu namenu.

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je ob tem odgovoril, da so imeli v zvezi s pridobivanjem uporabnega dovoljenja kar nekaj težav, zato so se postopki tudi zavlekli.

»Manjkala je dokumentacija, nastajalo je kar nekaj težav v povezavi s projektantom, prav tako pa je bilo potrebno ponovno pridobiti okoljsko soglasje, saj je objekt lociran neposredno ob vodotoku.«

Predstavniki občine so povedali še, da so ravno pred kratkim zaprosili za ponovno soglasje in da naj bi slednjega pridobili v tem tednu.

Na občini upajo, da bo to zadnji korak pred pridobivanjem uporabnega dovoljenja, ki bo vaščanom in vaščankam naselja Krog končno omogočil uporabo tega težko pričakovanega objekta. 

Komentarji (8)

kroška (ni preverjeno)

Keri projektant pa je bil? Kak se pa lejko zatakne, saj dokumentacijo majo vsi ??

fvbfbfb (ni preverjeno)

Krgo je največja vejs, pa hkrati najslabše funkcionalna. Neven ka vse se neje obljubljalo pri braudi. Nikome ništa. Večnamenska dvorana. Nikome ništa. Gasilske dom, nikome ništa. Infrastruktura? Nikome ništa. Katastrofa zadnjeh 10 lejt v krauge. Nikan se ne premekne.

jao (ni preverjeno)

neje čudno če pa predsednica nika drugo ne vidi kak falinge pri lidaj in štima samo ene..ge samo čakan kda de što osto brez ouke ali pa de spadno na cintore, kjer je ostranjen svečemat, vsi šfraufi pa so v tleh ostali..kda gleda če što neje psa pusto pred cintoron naj raje brusi kraj te šraufe

In reply to by fvbfbfb (ni preverjeno)

tuncika

Spoštovani Sobotainfovci, ali se res bojite komentarjev na določene teme , ali pa imate prepovedano............
POJOČI MEDO SE VRAČA.
Žal nekateri, ne zdržijo veliko v penziji, saj so jim postelje drugje "sladko postlane".
Samo komentiram, ne želim koga žaliti. Ampak "staroste" v špici portala Sobotainfo, pač niso staroste. Ve se da bodo le ti vabili v svoje oddaje le in samo prvorazredne, priviligirane in prilagojene globalnemu svetu.
Naslednji gost bo sigurno, lepa nikica, komaj čakam.
Sobotainfo osebno ocenjujem kot dober, kvaliteten in ažuren medij. Ampak - pojoči medo - je preteklost.

tuncika

BRIŠITE, BRIŠITE KOMENTARJE........................OBJAVITE, DA JE KOMENTIRANJE PREPOVEDANO..........
Spoštovani Sobotainfovci, ali se res bojite komentarjev na določene teme , ali pa imate prepovedano............
POJOČI MEDO SE VRAČA.
Žal nekateri, ne zdržijo veliko v penziji, saj so jim postelje drugje "sladko postlane".
Samo komentiram, ne želim koga žaliti. Ampak "staroste" v špici portala Sobotainfo, pač niso staroste. Ve se da bodo le ti vabili v svoje oddaje le in samo prvorazredne, priviligirane in prilagojene globalnemu svetu.
Naslednji gost bo sigurno, lepa nikica, komaj čakam.
Sobotainfo osebno ocenjujem kot dober, kvaliteten in ažuren medij. Ampak - pojoči medo - je preteklost

LopofSKI (ni preverjeno)

Prejšnji župan je objekt pred volitvami obečo, pa ga tudi otvoril, tak da,... Če pa je objekt črnogradnja naj se podere, nekdo pa naj za to odgovarja! Sicer pa večje investicije je v Krogi zadnja lejta nej bilo s strani občine!
Škoda guča o vodstvi KS, pa tudi kroških predstavnikih v občinskem svet ... enkrat polpismeni, drugič nezainteresirani pa neuki,...V stili, "obečanje ludom radovanje"!

white

zato pa jim pravijo kroške tikvi

In reply to by LopofSKI (ni preverjeno)

črni vrag (ni preverjeno)

namesto tejh upokojencev nesposobnih in neukih bi mogli dati v občinski svejt in tudi v ks mlade in sposobne kerih ne fali v krouge, samo stari mislijo ka so nenadomestljivi in ka še pripraskajo kakšne cente ka so si v času dela premalo..saj itak do vedno meli premalo..kda štejo guče na pogrebi naj poglednejo kelko neseš s seuf

In reply to by LopofSKI (ni preverjeno)

Starejše novice