Za drugo fazo prenove mestnega središča pet milijonov evrov, dela bodo stekla sredi leta. A kaj to pomeni za priljubljene dogodke na Slovenski ulici?

Murska Sobota se že dobro leto ponaša s prenovljenim Trgom zmage in novim Drevoredom Martina Luthra, ki se je v tem času uveljavil tudi kot prizorišče različnih prireditev in sejmov ter nova lokacija mestnega drsališča. 

Dela na Slovenski ulici pa se bodo kmalu nadaljevala z drugo fazo prenove mestnega središča. Ta bo v sredini leta zajela območje od Restavracije Zvezde do Okrožnega sodišča. 

»Gotovo bo to precej velik poseg in verjetno v marsičem tudi kdaj moteč za prebivalce, ki živijo ob Slovenski ulici, ali pa tiste, ki so nanjo vezani poslovno,« je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA povedal Aleksander Jevšek in že vnaprej prosil za potrpežljivost.

Dogodki ostajajo, a na novih lokacijah

Pogovore s stanovalci in lastniki tamkajšnjih lokalov in trgovin so sicer že opravili in po besedah župana končno dosegli točko, ko lahko začnejo z investicijo. Strah, da bi dela ogrozila priljubljene dogodke v središču mesta je medtem odveč. Kot kaže, bodo prireditve, kot so tradicionalni sejmi in Sočna vilica, v tem času preprosto zavzeli druge površine.

»To bo vplivalo na ritem dogodkov v mestnem središču, ampak imamo v našem prelepem mestu dovolj prostora, da bomo to začasno premestili na druge prostore. Tako da ukinjali teh dogodkov, vsebine, družabnega življenja, sejmarstva v samem mestu ne bomo, bodo pa občanke in občani obveščeni o tem,« razlaga Jevšek.

Zeleno, pod krošnjami dreves

Gre za precejšnjo investicijo, v višini petih milijonov evrov, ki bo Slovenski ulici prinesla nekoliko bolj zeleno in trajnostno podobo. Pločevina se bo na primer umaknila pešcem in kolesarjem:

»Celotno površino ulice bomo dvignili, obnovili kanalizacijske in ostale vode, vodovod in potem nasadili 92 dreves od Zvezde pa do sodišča ter potem vse skupaj zelo lično pokrili in omogočili prosto gibanje za pešce in kolesarje, ki bodo na Slovenski ulici imeli prednost,« napoveduje soboški župan.

Tudi prometni ureditvi se torej nakazujejo spremembe. Spomnimo, da je še pred časom bilo govora o možnosti popolnega zaprtja ceste za promet, a ker bi se to lahko izkazalo za preveliko, nenadno spremembo, so se pristojni odločili za uvedbo enosmernega prometa – vsaj zaenkrat.

"Najprej bo vzpostavljen enosmerni promet z možnostjo enostranskega parkiranja. Ob prireditvah bo ulica lahko povsem zaprta. Sama ureditev ulice, torej talnih površin bo izvedena tako, da ne bo višinskih razlik. To pomeni, da cestni robniki ne bodo ločevali pasov za cestišče, kolesarske steze, niti za pločnike. Tako pripravljene talne ureditve bodo omogočale morebitno spreminjanje prometnega režima," je pred časom pojasnila Angelca Dokl Mir, vodja oddelka za okolje in prostor na soboški občini.

Prve jasnejše obrise prihodnosti središča Murske Sobote smo dobili aprila leta 2017, ko so v Mestni občini Murska Sobota razkrili zamisli zmagovalcev natečaja za prenovo mestnega središča. Svojo vizijo celovite urbanistične in arhitekturne preureditve odprtih javnih površin od Trga zmage na severu, Slovenske ulice na vzhodu, Slomškove ulice na jugu in Kocljeve ulice na zahodu, so takrat pospremili z vizualizacijami, ki si jih lahko ogledate v spodnji fotogaleriji. 

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dgfdsfg (nepreverjen)

Prenova je potrebna. Tao se strinjan. Samo glede na to, kak so naredili tisto klančino, man slab občutek, kak do naredili tu. S strahon čakam "otvoritev" Slovenske ulice.

Vipko
Truplo

Čim bodo enkrat spustili na eni strani avte parkirati, se jih ne bodo nikoli več znebili!

Če bo že potekal enosmerni promet (na risbah ni nobenih avtov?), naj se prepove vsakršno parkiranje na tem delu od sodišča do Zvezde. Ni najbolj primerno, da npr. ob prireditvi, ko je nekdo pri stolu pri hrani, zraven pripelje avto in tam parkirara, še prej pa z izpuhi osmradi meter, dva, tri okolico. Če hočemo imeti lepo mesto, kakor trdi župan, da to že je, potem zančnimo misliti v smer, da se promet odstrani iz središča oz. spravi na čim manjši minimum.

Ostalo pa kar se mene tiče brez pripomb! Res upam, da ne bodo preveč modrovali... glede kakšnih klančin, risanjem plavih con ipd... Še vedno namreč tudi trdim, da glede na moj okus, je tista ureditev v Trubarjevem drevoredu oz. ob občini... "totalni promašaj"!!!

In reply to by dgfdsfg (nepreverjen)

Robokop (nepreverjen)

Sploh ni napisano da bodo avti lahko parkirali ko bo vse narejeno dokončno,piše da bodo avti lahko parkirali ko bo enosmerna urejena v tisto določeno smer,od tod naprej pa ni omenjeno da bi se sploh lahko avto peljal zmes oz. Kot si TI omenil parkiral ko bi bodisi sesel ob "kavici".Omenil si še da se avtov NE bodo znebili ,mislim da če oni tako rečejo in hočejo se bodo umaknili,kar koli naredijo tamkajšnji prebivalci.torej piše da ko bo vse dokončno avtov NEBO nikjer več na TEM ozemlju.

In reply to by Truplo

miicika (nepreverjen)

SOBOTO SPREMINJATE V BETONSKO DŽUNGLO, KA DE POLETI BOLE HLADNO, PA KLIME NEJ TRBEJ..

Vipko
Truplo

Sobota je vendar mesto! Neka ožja središča v mestih, kjer hodijo ljudje, se vozijo avti, kolesarji kolesarijo, morajo biti betonska, asfaltna... saj je vsepovsod tako. Nenazadnje je že zdaj vse asfaltirano in zabetonirano... tako, da glede tega neke spremembe ne bo.

Po mojem pa je važno, da med ta beton, asfalt, ob potkah za pešce ali stezah za kolesarje v samem mestu zasadijo čimveč dreves, nastavijo čimveč cvetličnih korit ali te kako drugače zasadijo. Po risbah sodeč bo tako, bo več zelenja, kakor je sedaj. Kaj torej ni v redu?

Nekako je tudi super, da bo vse v enem nivoju!

In reply to by miicika (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Drevje se ne more razrasti, če ga posadiš v beton, že zdaj se sušijo, kaj še bo ... Drugače pa - preveč je asfaltiranega, zabetoniranega, že ploščad je problem, kaj šele, če bodo zabetonirali vso površino v mestu. Velike asfaltirane površine vplivajo tudi na sušnost zemlje pod nami, ta pa dolgoročno tudi na podnebje, ki je že zdaj sušno. Beri Komata, lepo je razložil vso zadevo. Eno so granitne kocke, kot na sliki, ali v LJ, drugo slepeča, 30 cm debela ploščad, ki deluje veliko bolj grobo od granitnih kock, za katere ne verjamem, da jih bodo naredili. Luthrov drevored na slikah tudi ni izgledal slabo, narisane so bile plošče, vse skupaj je izgledalo boljše, zato sem bila takrat optimistična, zdaj pa poglej, kaj je nastalo z njega. Še sreča je, če ga prekrije drsališče. S čim se bo potem prekril beton na Slovenski? Stalna praksa pri nas je, da ideja, tudi če je dobra, dobi slabo izvedbo.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Meni je zadeva v redu zato, ker je mojemu očesu všeč. Seveda nisem niti pod razno neki gradbeni, arhitekturni in ne vem še kakšen strokovnjak, da bi oporekal tako uradnemu predlogu oz. tistim risbam, kakor tebi.

Zdaj sem v dvomih: tam so lepo narisana drevesa, dokaj košata, zelena, ti trdiš, da ne bodo rasla? Potem glede betoniranja, tlakovanja, asfaltiranja: na risbah je več ali manj vse to, ampak, kakšno stanje pa je danes? Saj nimamo v središču mesta nikjer blatne, zemeljske poti? To je vendar mesto in dejstvo je in bo v bodoče, da bodo površine pokrite z betonom... Res pa je, da če vse zabetoniraš namesto, da daš tlakovce, voda v prvem primeru ne more pronicati v zemljo, v drugem pa verjetno nekaj le?

Torej, vsaj jaz pa še nekateri smo nekaj povedali, tudi nam ni vseeno, kako mesto izgleda, kajti sedaj to ni ravno nekaj nad, kakor trdi župan. Ostali, stroka... pa dajte pripombe, saj je verjetno še čas, da se kaj spremeni? Da ponovno ne dobimo nekaj tako obupnega, kakor je ureditev trga Martina Luthra in seveda tudi tiste bele potke okoli spomenika.

Avte vsekakor spraviti s ceste od sodišča do Zvezde. Dostava in prebivalci na ulici: tudi nekatera druga mesta imajo podoben cestni režim in so to že nekako rešila. Za 5 mio evrov... se bo verjetno dalo tudi v Soboti?

Nisem pa zasledil oz. morda zgrešil, iz katerih sredstev se bo to urejalo? Proračun ali kakšna sredstva iz Evrope? Ker so v tisto drvarnico zmetali nemalo občinskega denarja in seveda še bodo, ko bodo pokrivali izgube bi bilo smiselno, da se počrpa čimveč denarja iz Evrope, če je to sploh mogoče?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

bossmann (nepreverjen)

Pa pozabili ste na novi spomenik - šerifof seveda.

butalec (nepreverjen)

Mislim, ka šerif že ma svoj spomenik pri kamešnici!
Ti bi še enoga, še vekšoga?

čarni vrag (nepreverjen)

Te slikice bodoče Sobote imajo nekakšen severnokorejski pridih. Vse je podrejeno asfalti, tlakovcem in betoni. Če poglednemo največje "uspehe" te obnove, to so klančina, trg Martina Lutra in betonske poti okoli spomenika Zmage, lahko ugotovimo, da je to katastrofa. Novi trg je za javne prireditve popolnoma neprimeren, hoja po betonskih poteh je za noge neprijetna, klančina nima nobene praktične vrednosti. Glavno je da se požene 5 milijonov našega denarja v nepovrat.

brekaš (nepreverjen)

Super, komaj čakan ka de gotovo. Pomali, pomali de se Sobota izvlekla iz toga urbanističnoga kaosa v centi mesta, keri se vličej že od starih Jugo časov.

gostja 426 (nepreverjen)

Ko sta mesto urejala Takats ali Novak, za njim pa Ficko, je bilo še vse ok. Kaos se je začel v 90. letih, ko se je začelo zanemarjati urbanizem, dobre prakse krajinske arhitekture itd.

In reply to by brekaš (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

se bo posipal z pepelom ko bo zmanjkal denar,ker ga bo drvarnica popapala

Domačin (nepreverjen)

Predlagam, da se Slovenska ulica med Zvezdo in ZZZS v celoti zapre za običajni promet. Mesto potrebuje pravo peš cono, ki je sedaj nima. V tej coni je lahko dovoljen promet samo za opravljanje dejavnosti in za dostavo blaga. Promet se naj regulira s stebrički.

čarni vrag (nepreverjen)

Kaj boš v tej peš coni, če pa so lokali zaprti. Če zapreš promet de še slabše.

In reply to by Domačin (nepreverjen)

stanovalec (nepreverjen)

Promet bi naj osto tak kak je kakša peš pot zdaj je zadosta mesta za odite pa vozite z bicikliname pa nega žive duše kak de se ednauk zaprlo za promet tak do se zaperale baute pač moje mnenje kot stanovalec zvezne šteri saki den doj gleda :) me pa resno zanima ge mo se mi vozile domov mogoče po Kocljevi stera je že zdaj v k..... :)

In reply to by Domačin (nepreverjen)

komentar (nepreverjen)

namesto v urejanju Slovenske ceste ki je bila prenovljena cca. 10 let nazaj, vidim več smisla v zapiranju dostopa za avtomobile na Kocljevi ulici. tu je že vzpostavljen program (dogodki, trg, tržnica, muzej, knjižnica...) in posledično prostor poln ljudi. to je v mojih očeh center MS

Lot (nepreverjen)

In občina je konec leta 2016 dala za 111 tisoč evrov za začasno ureditev krožišča v centru Murske Sobote. Svašta.

trollbusta (nepreverjen)

to je vse okej, samo kda de se pa začno rešavati problem parkplacov v centri?

. (nepreverjen)

Pozabljate da z zaprtjom trgovin in gostiln tu več ni center mesta. Center je okrog pajdoja.

BOLŠEVIK (nepreverjen)

Vi samo vse dol zaprite v Soboti in potem se boste lahko šetali, levo in desno od vas bodo podrtije, nobenega življenja v centri Sobote nič uporabnega, čas vas je povozil. Zaradi mene lahko zaprete za promet celo Soboto me absolutno nič ne gane predlagajte še samo da se državne inštitucije (UE, sodišče, CSD itd) tudi preselijo izven Sobote ali pa kam drugam, pa potem bo OK.

rafael (nepreverjen)

Tu bojo še sobočanci delali paniko sedaj so že panični le kaj bo ko bojo začeli gradit

vidocq (nepreverjen)

vse parkirane avtomobile odstranit z slovenske ulice ,, dobro vemo kdo parkira in jih je treba blokirat , brez pritožb , amen

/ (nepreverjen)

za te pejneze bi vse občinske ceste 2x preplastili

mojamoja (nepreverjen)

Isto kot v Ljubljani...samo problem je, ker se v Soboti ljudje gibljejo v trgovskih centrih, ne pa v centru mesta. Pa to ni krivda župana, ampak smo pač ljudje takšni. Zato je škoda teh milijonov. No, če pa bo to zaživelo, pa se posujem s pepelom - to je zdaj v modi. hahaha

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice