Soboška gimnazijka Karmen Bokan je zmagovalka državnega tekmovanja v znanju nemščine.

Na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor je 5. februarja potekalo državno tekmovanje v znanju nemščine. Udeležilo se ga je tudi 10 dijakinj in dijakov Gimnazije Murska Sobota, ki so dosegli odlične rezultate. 

  • Laura Horvat in Jasna Rituper Hari iz 2. b razreda sta tekmovali v kategoriji A (2. letnik, 1. tuji jezik) in osvojili srebrno priznanje.
  • Alen Strbad iz 2. a in Kim Žerdin iz 2. š razreda sta tekmovala v kategoriji B (2. letnik, 2. tuji jezik) ter prav tako osvojila srebrno priznanje. 
  • Karmen Bokan iz 3. b ter Kiara Marinič, Rok Vohar in Karolina Senčar iz 3. š razreda so tekmovali v kategoriji D. 

Karmen Bokan je pri tem osvojila prvo mesto in kot edina v tej kategoriji osvojila zlato priznanje. Rok Vohar, ki se je lani udeležil Mednarodne nemške olimpijade v Freiburgu, je medtem osvojil srebrno priznanje.

  • V kategoriji E (3. letnik, 2. tuji jezik) pa sta tekmovala še Jaka Meglič in Lara Šneider iz 3. a razreda, ki sta osvojila srebrno priznanje.

V soboški gimnaziji so dijakinjam in dijakom ter njihovim mentorjem Marjanu Kulčarju, Marjanu Geču in Tatjani Svetanič čestitke izrekli tudi na družbenem omrežju Facebook.

FOTO: Facebook (Gimnazija Murska Sobota)

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gfgdfg (nepreverjen)

Pazi dekla ka nebos sla studerat germanistike ali podobnih zadev. idi tehnicni faks pa si zmagala :) Severni sosedje do te sprejeli z odprtimi rokami in bogato ponudbo :) cestitke :)

rhrhrh (nepreverjen)

Zakoj bi človek, keri tekoče gučij nemški šau nemščino študerat? Moreš biti preci pritisnjeni ka to napraveš. Tekoče znanje tujega jezika + kakšna kole stroka = dobro življenje.

In reply to by gfgdfg (nepreverjen)

posojilaa381600 (nepreverjen)

občasne ponudbe

Pozdravljeni, nudimo posojila posameznikom in podjetjem za 5000 do 10 milijonov evrov. Obrestna mera znaša 3% na mesec. Oddaja traja od 1 do 30 let. Imamo investitorje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov in posojila s predplačili. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
Viber: +33 6 44 69 81 35

Starejše novice