Slika je simbolična.
Okolje v katerem živite močno vpliva na vaše zdravje in počutje.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil podatke o zdravju prebivalcev v slovenskih občinah. Najnovejši podatki kažejo, da občina Odranci negativno odstopa od državnega povprečja po prekomerni prehranjenosti otrok.

Projekt Zdravje v občini razkriva, da so občine v vzhodnem delu Slovenije povprečno v slabšem položaju kot občine na zahodu.

Več bolniške odsotnosti 

Bolniška odsotnost delovno aktivnih prebivalcev odranske občine je trajala povprečno 27,4 koledarskih dni na leto, v Sloveniji pa 21,7 dni.

Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Po navedbah Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bil delež oseb, ki prejemajo zdravila zaradi povišanega krvnega tlaka, višji od slovenskega povprečja, za sladkorno bolezen velja enako.

Stopnja bolnišničnih obravnav zaradi srčne kapi je bila 3,1 na 1000 prebivalcev, starih 35 do 74 let, v Sloveniji pa dva.

Stopnja bolnišničnih obravnav zaradi zlomov kolka je pri starejših prebivalcih občine 5,8 na 1000, v Sloveniji pa 6,2.

Delež uporabnikov pomoči na domu je bil nižji od slovenskega povprečja.

Stopnja umrljivosti zaradi samomora je bila 33 na 100.000 prebivalcev, v Sloveniji pa 18.

Dejavniki tveganja za zdravje in preventiva

Stopnja bolnišničnih obravnav zaradi poškodb v transportnih nezgodah je bila 0,9 na 1000 prebivalcev, v Sloveniji pa 1,1.

Delež prometnih nezgod z alkoholiziranimi povzročitelji je bil višji od slovenskega povprečja.

Odzivnost v Program Svit je bila 55,8 odstotkov, v Sloveniji pa 63,4 odstotka. V Programu Zora je bila odzivnost občank 67,8 odstotna, v Sloveniji pa 71,4 odstotna.

Komentarji (5)

Opazovalka (ni preverjeno)

Ka scete povedati s tem clankom? Ka so odrancari bole nagnjeni k beteki kak kak lidji iz drugih obcin? Nasplosno pa opazam ka so deca v odrancaj v osnovni bole debela kak po drugih osnovnih solah.

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Kak je te zdaj tou...mi smo nej v Sloveniji?

Takjeto (ni preverjeno)

Mentalno fest slabo, glede na to ka najvec kurbarije in favsije izvira iz obcine Odranci.

Jggf (ni preverjeno)

Če cuzeki omeniš zdravo prehrano ta spadne od smeha. Glavno ka je šunka pa špricer. Zato pa je tak kak je pa vse vrag jemlje pri ranih 60tih

Soboški prdec, (ni preverjeno)

Kak je,je,naj samo dobro je.

Starejše novice