V oddaji VITA o zdravem prehranjevanju, učinkovitih dietah in konopljinih izdelkih.

Po prazničnem prenajedanju vam bomo v današnji oddaji VITA – življenje je lepo postregli s številnimi koristnimi nasveti o zdravih načinih prehranjevanja, učinkovitih dietah, predstavili pa vam bomo tudi izdelke iz industrijske konoplje podjetja Weebee.

Zdrava prehrana in učinkovite diete

Dietetičarka Marina Zakič nam je v pogovoru razkrila nekaj koristnih nasvetov o tem, kaj dodati na naše jedilnike, da bo naš obrok zdrav, in katerim živilom se čim bolj izogniti. Poudarila je pomen beljakovin in vlaknin za naše telo in ohranjanje teže ter odgovorila na večno dilemo: ali je zajtrk nujen obrok ali ne.

Pogovor je nanesel tudi na številne pompozne diete s hitrimi učinki, za katere Marina pravi, da ne privedejo do najboljših učinkov, zato velik pomen pripisuje individualnemu svetovanju o strategiji prehranjevanja, ki ga tudi sama izvaja v podjetju Nutrimina.

V Lipi prvi konopljin med pri nas

Odpravili smo se tudi v Lipo k družini Holc, kjer je Robi skupaj s kolegom pred dvema letoma prišel do nadvse zanimive podjetniške ideje. Kot prvi v Sloveniji je začel proizvajati konopljin med, ki ga danes pod znamko Weebee lahko najdete med drugim v Hoferju, kmalu pa bo polnil tudi Lidlove police.

Poleg konopljinega medu, v podjetju Weebee proizvajajo še BIO konopljino moko, čaj ter BIO konopljino olje. V podjetju podpirajo slovenske čebelarje in slovenske pridelovalce industrijske konoplje, saj so vse surovine, ki jih uporabljajo v izdelkih iz slovenskih njiv in pašnikov.

Ne zamudite nove oddaje VITA - življenje je lepo, na TV IDEA že danes, 10. januarja 2020
ob 18.30 in 20.15, v soboto ob 20.00 in v nedeljo ob 14.30. 

Spremljajte zanimive in aktualne vsebine tudi na spletnem portalu www.vitazivljenje.si in Facebook strani VITA - življenje je lepo

Generalni pokrovitelj oddaje je Triglav zdravje.

Starejše novice