Salon Traminec bo letos potekal že osmič, a kot smo že poročali, se letos seli na novo lokacijo. Organizatorji sicer pojasnjujejo zakaj, a zdi, da se pravi razlog tiči drugje.

Letos dogodek v občini Radenci

Prireditev je sedem let potekala na gradu Negova v soorganizaciji Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), agencije Mediaspeed in vinarstva Steyer. Zadnji avgustovski ponedeljek, že osmič po vrsti, pa bo Salon Traminec vinarsko-poslovno-družabni dogodek potekal v Zdraviliškem parku Radenci.

Vabila iz različnih lokacij

Društvo Klub dišeči traminec – Hram vinske kulture, naj bi že kmalu po prvih uspelih dogodkih dobival vabila iz različnih lokacij z namenom, da bi organizatorji s Salonom in traminci gostili tudi na kakšnem drugem prizorišču. Ker so v skupini Sava oziroma v Zdravilišču Radenci ter pri Občini Radenci in Turističnem društvu Radenci naleteli na izjemno pripravljenost za sodelovanje, tako v organizacijskem kot v izvedbenem smislu, bo zato letos Salon Traminec potekal na drugi lokaciji.

Razlogov za selitev je več

Kot pojasnjujejo organizatorji želijo doseči tudi ciljne skupine, ki so bile doslej nekoliko manj dosegljive, kot so tuji in domači hotelski gostje, obiskovalci sejma Agra. 

Obenem sprememba lokacije prinaša rešitev težav s parkirnimi mesti in z logistiko prevozov na prizorišče, v primeru slabega vremena pa hotelski kompleks nudi primeren prostor za izvedbo prireditve. Prireditev se bo sicer odvijala na prostem, v Zdraviliškem parku ob zgodovinskem slatinskem vrelcu, ki ponuja izjemno kuliso dogodku.

Čeprav se šušlja, da naj bi povod za selitev Salona Traminec, bil ta, da predsenica Kluba dišeči traminec – hram vinske kulture Norma Bale ni več direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, teh namigovanj ne želi nihče komentirati. 

Novica o novi lokaciji presenetila tudi župana

Spomnimo, da je novico o tem, da se Salon Traminec seli na novo lokacijo presenetila tudi radgonskega župana Stanislava Rojka, ki nam je med drugim povedal, da Salona Traminec ni brez gradu Negova.

V Zdravilišču Radenci veseli prireditve

Sicer pa so v Zdravilišču Radenci zelo veseli, da bo 8. Salon Traminec potekal ravno pri njih. Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci pravi: 

“Eden izmed odločilnih dejavnikov, zaradi katerih nam gostje zaupajo organizacijo svojega prostega časa ter različnih dogodkov, je poleg zdravilne mineralne vode tudi kulinarika ob spremljavi vrhunskih vin. Poslanstvo Salona Traminec je predstavitev in promocija Pomurske in Podravske regije, kjer je doma tudi kraljestvo treh src, Zdravilišče Radenci. Že danes se veselimo sodelovanja s Klubom dišečega traminca, potrudili se bomo, da obiskovalcem salona kar najbolje približamo vrhunsko kulinariko v spremljavi dišečih tramincev in izbrane glasbe.”

Rihtarič: Ponosni smo, da imamo možnost gostiti Salon Traminec

Prihod salona, ki velja za enega največjih tovrstnih dogodkov v severovzhodni Sloveniji in vsako leto ponudi najboljše tramince iz kleti slovenskih in tujih vinarjev, v Radence pozdravlja tudi župan občine Radenci, Janez Rihtarič

“Radenci smo majhna občina, a bogata po turizmu, izjemni mineralni vodi ter odličnimi vinogradniškimi legami, na katerih se pridelujejo vrhunska vina. Med njimi kakor car izstopa prav Traminec in izjemno smo ponosni, da imamo možnost pri nas gostiti »Salon Traminec«, najprestižnejšo prireditev v čast temu vinu. Prihajajočega dogodka se zelo veselimo, saj se bomo ob vrhunski kulinariki srečali in spoznali s strokovnjaki in velikimi poznavalci Traminca.”

Salon Traminec se bo letos odvijal 28. avgusta od 17. do 23. ure, v Zdraviliškem parku Radenci. Dogodek bosta spremljala vrhunska slovenska kulinarika in Mala šola vinskih okusov, program pa bodo bogatili pevka Neisha, nastop vitezinj in vitezov pesniškega turnirja ter  slikarska razstava Tatjane Mijatović.

Komentarji (4)

ClickBait (ni preverjeno)

Court decision: "I hereby find you guilty of clickbait, and sentence you to death by electric chair......

....what happens next will shock you."

Sobotošinfo (ni preverjeno)

Nejsan čital članka ker je predugi.... iz blesavoga naslova pa nejsan uspel razbrati bistva... torej ... KAJ JE RAZLOG?

Gost (ni preverjeno)

Sobotošinfo , srmaček predugi članek ti je pa nemreš vse prešteti? Te pa prosi nekoga ka ti preštej pa v dvej stavkaj po osnovnošolsko razloži ka boš razmo v kon je fora.

Giostja (ni preverjeno)

Sposvadili so se!? Z Normo?! Ali ona z njimi

Starejše novice